Tak ahoj

prvé prípravy viac-menej prešli.
Samozrejme našli sa komplikácie, ale pekne postupne:
Súprava dielov na sobotný deň:

Spravili sa nasledovné veci:
- výmena oleja, klasika Quartz 9000 5W40 + olejový filter Purflux
- vzduchový filter motora Furflux
- peľový filter, Valeo
- palivový filter, Purflux
- nové sviečky "old new stock", origo Peugeot/Bosch, v klasickom retro balení z roku 2006

- tesnenie sania, ak sa už dávalo dole, Victor Reinz
- "oživenie oleja" v automate, Liqui Moly Top Tec ATF1200
- výmena výbojek, tie v aute (na foto spodné) boli popraskané, už aj blikali, a h.vno svietili. Lacná klasika Amio Premium 6000k (pár rokov používam už aj vo VW Golf 5 a v pohode za tú cenu)
- výmena vzprier kapoty, NTY a výmena stieračov za Maxgear
Pár fotiek:

A teraz komplikácie, ktoré posunili koniec o dva dni:
V ten istý deň sme chceli vymeniť aj zadné brzdové hadičky. Už pri príjazde z Nemecka bolo ľavé zadné koleso "smradľavé" a aj teplé, teraz to pri ceste do garáže nastalo znova. Brzdový strmeň úplne zatuhnutý, valec sa zatočiť ani rozhýbať nedal. Tak sa objednali nové strmene rovno na obe strany, síce lacnejšie (ABAKUS/LORO/DEPO, predáva sa to pod viacerými značkami), ale za cenu jednej sa vymenili oba. Snáď aspoň pár rokov vyslúžia. Samozrejme spolu s hadicami TRW, ktoré sa plánovali pôvodne.
Pravá zadná sťahovačka bola KO. Objednal som novú druhovýrobu, no napriek správnym nálepkám na krabici, bolo v krabici niečo úplne iné - na pohľad skôr sťahovačka na 406. Nepasoval ani úchy motora, ani úchyt sťahovačky do dverí. Objednal sa Klokkerholm, zatiaľ to vyzerá fajn.

Ľavá predná sťahovačka bola takisto KO. Mal som jednu použitú z inej 607, ktorú som pol roka jazdil (predface 2.2i). Vybrala sa pôvodná sťahovačka z dverí, ktorá už bola očividne druhovýroba. Vložili sme použitú sťahovačku, okno sme spustili dole, vytiahli hore - JEBS - sťahovačka praskla

takže aj tá sa objednala nová, Electric Life, ktorá už má diely z kovu a nie plastu. Tak snáď bude aj toto OK.

Objavili sme aj trošku "unavený" spodný silent motora, ešte pôvodný z 2005, vymenil sa aj ten za Meyle.
Auto ide zajtra (piatok 6.3.26) na KO,STK,EK.
Ako naschvál dnes odišla cievka na valci 4, keď sa prebrzďovali zadné brzdy

Mám ešte použité, približne 9 kusov, takže sa nahodí použitá, pokým ich mám v zásobe

Asi toľko na začiatok, ~500eur preinvestovaných, tak snáď už nové problémy nebudú, aspoň kým sa nedostane na finálne značky.
Stredové pukličky sa ešte nenahadzovali, ale vyzerajú parádne

Pokračujeme...
(pripravené už nové obaly kľúčov, nový displej do budíkov, sedačky s výhrevom, .....)