Dobrý deň,
Kúpil som auto a na aute mi neukazovalo hladinu a teplotu oleja. Podla majitela to vraj predtým fungovalo. Zistil som, že konektor zo snímača 1131 E5 bol odtrhnutý. Podla toho čo som našiel na internete, by to mal byť snímač hladiny a teploty v jednom ale nie som si istý, lebo keď som hladal čisto snímač na teplotu oleja, vždy mi našlo niečo iné, čo som nevedel nájsť ani v peugeot katalógoch. Kúpil som konektor zapojil podla schémy čo som našiel. Pin 1 12V, pin 2 gnd a pin 3 5V. Po tomto zapojení hladinu na digitálnom displeji stále neukazovalo, vždy len zablikalo min max a teplota oleja vyskočila na asi 80° aj pred aj po zahriati, proste sa nehýbe. Diagnostika na hladinu oleja ukázala 255%, teplota by mala byť vraj zapojená priamo na budíky.
Moje otázky na identifikovanie problému sú teda:
1. Je snímač 1131 E5 snímač teploty a hladiny v jednom?
2. Boli všetky 406 coupe RFR (r.v.2000) s ukazovateľom teploty oleja? Alebo niekto len vymenil budíky a teraz mi ukazuje miesto teploty hladinu.
3. Je zapojenie konektoru čo som našiel správne?
4. Ak som všetko správne pochopil a urobil, môže byť snímač vadný keď ukazuje takéto hodnoty? Aby som vedel či kúpiť nový.
Ak by bolo auto bez snímača teoloty oleja, tak by som chcel poradiť ako zapojiť dodatočne snímač teploty, ako a kde by sa dal zapojiť do motora (olejovej vane) potom do budíkov. Vraj si to často dorábali.
Ďakujem za odpovede a rady.