Hneď to dáva väčší zmysel. 
Takže aj 406 bez ukazateľa teploty oleja má snímač združený a všetko je ovplyvnené budíkmi? Inak povedané, budíky z vyššej výbavy alebo coupe mi budú ukazovať teplotu oleja ak mám v konektore privedený daný vodič od snímača?
Sry za neskorú odpoveď...

Vo väčšine prípadov áno, výmena budíkov. Skôr závisí na motore.
Staré XU-čka nemali teplotný snímač oleja, len hladinu - jediná výnimka bolo 2.0i turbo v predface. XUD 1.9 takisto teplotu nemalo, 2.1td áno.
EW-čka majú čidlá všetky od výroby, DW HDi takisto, ES V6 tiež. Info koluje tam kde má, len to nemá čo zobraiť.
Výmena budíkov (pred tým samozrejme v závislosti od typu kontrola km v budíkoch alebo ich nastavenie), budíky nasadíš, a problem solved, máš teplotu oleja. Výnimka je MUX, kde treba aktivovať zobrazenie aj v BSI, inak bude budík teploty ležať na zemi

Takže poľa teba bude najrozumnejšie vybrať budíky a prepípať piny 9,8,10 s káblami k snímaču a tak to ešte skontrolovať či je zapojenie správne?
áno, ja by som to riešil tak.
Síce si písal rok 2000, ale mohol by si postnúť fotku budíkov, aby som videl ktorá to je elektronika

alebo posledných 8 znakov vin, tak pozrieme, či to malo aj budíky s teplotou od výroby (aj keď coupéčka bez som nikdy nevidel, okrem predface D8 kde bola zvyčajne len hladina, a teplotu dostávali len V6-tky)