Autor Téma: Skúsenosti s autorizovaným servisom Peugeot.  (Prečítané 46125 krát)

0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.

Offline Modzillo

• ID: 136 Navrátilec
  • Riadny člen
  • Expert
  • Príspevkov: 1.588
  • Lidé jsou různí, povětšinou hovada... (J. Švejk)
    • AUTOVINKY.sk
Re:Skúsenosti s autorizovaným servisom Peugeot.
« Odpoveď #45 kedy: 28.07.2016 - 07:58:02 »
OK, OK, dal som si záväzok, že sa začnem okolo seba viac pozerať, ale kým neuvidím na vlastné bulvy takéto konanie, tak budem aj naďalej žiť v presvedčení, že sa to nedeje...  :beer
MAZDA 6 wagon Takumi Plus 2.5 SkyActive-G 143kW/194k AT6
SPECIALIZED Crave 29

Offline Juve

• ID: 012
  • Registrovaný užívateľ
  • Pokročilý
  • Príspevkov: 651
« Odpoveď #46 kedy: 28.07.2016 - 09:24:27 »
Tak predsa len tá registrácia ondrutova do klubu mala nejaký zmysel... :clap

No a ja som pochopil ,že vlastne chodím do roboty úplne zbytočne  :'(
Peugeot 508 SW RXH 2,0 BlueHDi 133kw r.v 2016
Peugeot 508 SW Allure 2,0 HDi 120kw r.v 2013

Offline Peter Morávek

• ID: 083
  • Riadny člen
  • Praktikant
  • Príspevkov: 438
« Odpoveď #47 kedy: 28.07.2016 - 17:12:24 »
..... začnem okolo seba viac pozerať, .....  budem aj naďalej žiť v presvedčení, že sa to nedeje...
   Zostaň radšej vo výšinách. Ak im to praskne, tak tam bude " ty pudeš, ty taky , on taky ".  Bola by ťa škoda.
Peugeot 406, 1.8 16V, 81 kW, 3/1999, VIN: VF38BLFYE80035806 - trochu zoservisovať a ... ALE 200 IDE!!
Peugeot 407, 2.0 HDI, 100 kW, 11/2005, VIN: VF36DRHRH21249679- Po dlhom rozmýšlaní vrátené predajcovi

Offline ondrutov

• Nováčik
  • **
  • Príspevkov: 14
« Odpoveď #48 kedy: 29.07.2016 - 09:22:37 »
Ahojte. Napriek tomu, že už som nemal v úmysle reagovať, nič rozumné mi to neprinieslo, skúsim to ešte raz. Autorizované servisy, ktoré to tu máte evidentne pod kontrolou skúste sa odosobniť od hrania sa na kohúta s veľkým hrebeňom a poraďte mi. Mojim problémom prioritne bolo “ trhanie motora, pri vyšších otáčkach a strata výkonu“. Výsledkom bola moja takmer vážna nehoda, zistil som to pri pokuse o predbiehanie a skoro mi ustrihlo chôstik. Auto si pri rozbehu pýtalo viac plynu. Už pri prevzatí vozidla, kde bolo na štandardnej prehliadke a výmene oleja som mal dojem, pocit, že niečo nie je tak ako má byť. To majiteľ, ktorý auto denne jazdí a má ho rád vie posúdiť.  Peugeot 308 model 2014 1,6 HDi. Auto malo 32 000 km. Auto som kupoval v predajni mimo svojho trvalého bydliska a ako „spojný zákazník“ v tom čase som sa aj rozhodol chodiť auto servisovať k predajcovi. Napriek strate času. Ako som písal v tom čase spokojný zákazník sa aj vráti. Toto je niečo, čo autorizované servisy nevedia! Viem, že je to v prvom rade o ľuďoch, ktorí sú špatne platení a práca v službách celkovo je nevďačná. Ale to neznamená, že svoju nespokojnosť budem podávať ďalej. Problém nie je zákazník. Povznesiem sa nad niektoré až osobné invektívy ktoré tu niektorí prispievatelia písali, ľudia sme rôzni a podaktorí sú aj jednoduchí. Som technik mám niečo pred a aj za menom a zahraničné skúsenosti, takže môžem porovnávať náš hlúpy Slovenský prístup k zákazníkovi a prístup v zahraničí.
Nechcem to tu opakovať, ale mal som možnosť vidieť v servise inej značky rôzny prístup k opravám a to prístup špatný. To je skutočný dôvod, prečo sa servisy bránia prítomnosti zákazníka a nie bezpečnosť, lebo by zákazník mohol strčiť ruky kam nemá! Je to tak a nerozvádzajme to. Poprosím, logický, analytický prístup. Na každú otázku existuje jedna jednoznačná odpoveď.
Čo mohlo spôsobiť trhanie? Moje podozrenie k neštandardnej činnosti servisu vzniklo až vtedy, keď zistili, že auto je ešte v záruke. Na strane servisu chybná evidencia mojej predĺženej záruky. Technik si prevzal auto a asi po cca. 25 minút mi ho vrátil, že nič nezistil. Pracujem s ľuďmi a z priblblého úsmevu dokážem vyčítať to čo potrebujem. Klame. Išli sme na skúšobnú jazdu a samozrejme nebol problém. Mňa ale tento výlet stál celý deň. A čas tak ako u vás aj u mňa sú peniaze. Auto jazdí opäť bez problémov. Som rád. Mal niekto už podobný problém? Užívateľ, servisman? Problém technický. Na ješitnosť autorizovaných servisov sa vykašlime majú ľudí, ktorí sú platení za to, že ako trolkovia rozbíjajú rozumné diskusie.

Offline Modzillo

• Riadny člen
  • Expert
    • AUTOVINKY.sk
« Odpoveď #49 kedy: 29.07.2016 - 09:47:18 »
A opäť sa ozýva majiteľ autorizáku, minimálne však jeho prevádzkovateľ a čisto teoreticky aj platený rozbíjač diskusie:

Moja reakcia znie takto: trhanie motora môže byť spôsobené viacerými faktormi a nikto z nás nedokáže auto na diaľku zdiagnostikovať. Ak by aj niekto mal rovnaké symptómy na svojom aute, neznamená to, že ide o rovnakú závadu. Práve na toto slúži diagnostika a výstup z nej. Až na základe týchto zistení je možné určiť, čo je príčinou trhania...

Ak to nevie zistit garážmajster, tak sa treba obrátiť na zlodejov z autorizáku...

PS: to, že má človek tituly, neznamená, že má vždy pravdu a patent na rozum. Tiež mám dve vysoké školy, ale to neznamená, že si k ľuďom môžem dovoliť byť arogantný, povýšenecký a presviedčať ich o svojej pravde stoj čo stoj. Nie, práve naopak sa snažím byť dobrým človekom, ktorý je svojmu okoliu nápomocný aj bez poukazovania na dosiahnuté vzdelanie...
SPECIALIZED Crave 29

Offline Marcel00

• ID: 007
  • Registrovaný užívateľ
  • Guru
  • Príspevkov: 5.976
« Odpoveď #50 kedy: 29.07.2016 - 09:58:49 »
...
Čo mohlo spôsobiť trhanie? ...

Tvoje jemne trhanie (vrnenie v pravidelnych intervaloch, ktore po cca 10 razoch na urcity kilometrovy cas zmiznu, pokial budes jazdit aj dlhsie trasy) motorom sposobuje
regeneracia FAP filtra, ktory v aute mas nainstalovany. Vsimni si ci je teplota motora vtedy okolo minimalne 70 stupnov.
je to normalny a specificky jav u 308miciek s 1.6 motorom predpokladam ze mas ten 92k (aj ked nie) motor :), ktory je niekedy citit a niekedy nie. Su to takzvane
"poriadne regeneracie" opakujuce sa v urcitych intervaloch, ktore si hoci doteraz citit nemusel, dlhy cas citit opat nemusis, zavisis to od stylu jazdy a kade jazdis,
ale ich citis teraz. skus si vsimnut tu teplotu motora, ake je to okolo 70 stupnov a viac tak to bude ono ;)
v tomto nestastnom case tejto "riadnej" regeneracie auto nejde za plynom, cize je lenive a neda sa s nim poriadne akcelerovat, povedal by som ze ani zrychlovat.
viem co pisem, lebo viem a taketo auto mam, mam to odsledovane s patricnymi nastrojmi a skusenostami, za co vdacim aj jednemu priatelovi.
po case ked sme zacali jazdit dlhsie jazdy, tak to pominulo, kedze vsetkym nam je jasne ze kratucke jazdy s dieslom tejto
dnesnej generacie, niesu vhodne. niekokonasobna neuspesna regeneracia nastoli jednu poriadnu a vtedy sa toto auto takto sprava. (hovorim za toto konkretne auto)

to je odpoved na Tvoju otazku :)
« Posledná zmena: 29.07.2016 - 10:38:20 od Marcel00 »
nepiste mi dotazy o radu a postupy do spravy alebo na mail..., piste to vzdy na forum, nech sa k info dostanu aj ostatni uzivatelia.

Offline CiNiK

• ID: 008
  • Administrátor
  • Guru
  • Príspevkov: 6.249
  • www.autovinky.sk
    • AutoZine.sk
« Odpoveď #51 kedy: 29.07.2016 - 10:10:37 »
Autorizované servisy, ktoré to tu máte evidentne pod kontrolou skúste sa odosobniť od hrania sa na kohúta s veľkým hrebeňom a poraďte mi.

Ó áno... veľavážené autorizované servisy... kde ste? Prečo to tu nie je pod kontrolou?  :D :D :D

Sorry ale toto je naozaj už komédia. Keby si popísal problém a odosobnil sa od tej omáčky okolo, kde je celý svet proti tebe a bla bla... tak nepoviem pol slova a skúsime poradiť. Ale tak ako som písal - je to tvoje slovo proti vetru. Nikto si z tých osočovaní neoverí čo je na tom pravdy.

Offline Modzillo

• Riadny člen
  • Expert
    • AUTOVINKY.sk
« Odpoveď #52 kedy: 29.07.2016 - 10:45:26 »
Mimo témy: tí, čo ma poznajú, vedia, že nikdy neodmietnem pomôcť iným, vedia, že na úkor svojho voľného času vybavujem rôzne veci a vedia, že by som nikdy nikoho vedome nepodrazil.

Som človek priamy a liberálne založený, ale moja empatia a vyškolená trpezlivosť majú tiež svoje hranice. Užívateľ menom ondrutov ich prekročil pomerne rýchlo. Neberiem to ako útoky na seba, beriem to ako útoky na desiatky, stovky, tisíce poctivých zamestnancov pracujúcich v autorizovaných dealerstvách. Ak niečo z duše nenávidím, tak je to uplatňovanie kolektívnej viny plošným spôsobom.

Ak sa teda moje reakcie zdajú byť prehnané, ospravedlňujem sa za ne. Z môjho pohľadu sú opisované skutočnosti vykonštruované a podané veľmi tendenčne s jediným cieľom - pošpiniť druhú stranu defacto bez dôkazov a bez možnosti brániť sa.
SPECIALIZED Crave 29

Offline domino

• Nováčik bez príspevkov
  • *
  • Príspevkov: 3
« Odpoveď #53 kedy: 24.06.2017 - 14:12:27 »
Ako vidím, nie som sám čo má problém s trhaním motora 1,6 HDi. Ondrutov sa snažil, ale odpoveď nedostal. Final-CD si svoju darebácku politiku a rozbíja rozumné diskusie. Iba my a nik iný. Je samozrejmé, že „autorizované“ servisy klamú. Nedodržiavajú ani predpísanú kvalitu oleja. Ale dobre. Experti. Čo môže spôsobovať trhanie motora. Ja so auto kupoval Final-CD Prievidza a už sa tam nevrátim. Mám odbehnuté 30 000 km a občas strácam výkon. Motor sáče ako na vlnovkovej ceste.

Offline fullblue

• Šuflikant
  • Príspevkov: 178
« Odpoveď #54 kedy: 24.06.2017 - 15:18:33 »
obvinovat servis je jedna vec, ale druha vec je pozriet sa na svoj styl jazdy, na kvalitu pouzivaneho paliva a prevadzkovych kvapalin, na dodrziavanie servisnych intervalov, a v neposlednom rade aj na skryte vyrobne vady...  ;)
Peugeot 407 sedan 1.6 HDi ST FAP '06
Peugeot 508 sedan 2.2 HDi GT FAP '14

Offline domino

• Nováčik bez príspevkov
  • *
  • Príspevkov: 3
« Odpoveď #55 kedy: 01.07.2017 - 08:10:41 »
Mám čerstvú skúsenosť z návštevy v autorizovanom servise. Iba škoda, že sa sem nedá pripojiť fotka. Platil som za kontrolu brzdovej kvapaliny. Výsledok, zapackané všetko okolo a hladina ďaleko pod minimom. Zisti som až doma, ale stačilo. Neviem či by nebolo aj na trestné oznámenie, šlendriánska práca neohrozuje iba môj život, ale aj životy ostatných!

Offline Judes

• ID: 013
  • Kartičkár
  • Guru
  • Príspevkov: 3.435
« Odpoveď #56 kedy: 01.07.2017 - 08:25:54 »
Fotka sa pridať dá, klikni na odpovedať (nie na rýchla odpoveď), rozšírené možnosti a tam pridáš obr.
Peugeot 508GT sedan 2.0 HDI, 133kw, 2015 čierna Perla Negra.
vlákno tu https://forum.peugeotclubslovakia.sk/index.php/topic,5633.msg74560.html#msg74560
Peugeot 407 Sedan, 2.0 HDI bez FAP, 2006,   predané.
Peugeot 207,  1.4 benzín 54kw, r.v. 2010.

Offline Qcko

• ID: 024
  • Riadny člen
  • Guru
  • Príspevkov: 2.866
« Odpoveď #57 kedy: 01.07.2017 - 08:28:04 »
Každopádne takíto "mechanici" robia hanbu celému remeslu a nielen autorizovaným servisom, keď už nič, tak brzdy sú základ.
SÚČASNÉ -->Peugeot 307 SW 1.6HDi...80kW...2007 + P 309 1.4i...55kW...1991 + P406 1.8i...81kW...1999 + Škoda Fabia RS...96kW...2003
MINULOSŤ -->Peugeot 308SW GTline 1.2 96kW EAT8 2018 + Peugeot 406 break 2.0HDi + Peugeot 407SW 1.6HDi + Peugeot 4007 2.4 + Peugeot 508SW 2.0HDi + Peugeot 208 1.2VTi + BMW E61 525xdT + Peugeot 306 break 1.4i + Peugeot 306 2.0HDi...66kW...2001 + VW Phaeton 3.0TDi...176kW...2009

Offline Modzillo

• Riadny člen
  • Expert
    • AUTOVINKY.sk
« Odpoveď #58 kedy: 01.07.2017 - 10:29:58 »
Momentálne som v zahraničí, ale na budúci týždeň rád celú záležitosť preverím. Teda v prípade, že sa jedná o FINAL-CD (lebo som sa v tom trochu stratil).

Budem k tomu potrebovať zákazkový list, faktúru a čo najjednoznačnejší popis, čo sa vlastne stalo...
SPECIALIZED Crave 29

Offline ondrutov

• Nováčik
  • **
  • Príspevkov: 14
« Odpoveď #59 kedy: 02.07.2017 - 10:04:44 »
Nepoučiteľný.
Napriek svojim veľmi špatným skúsenostiam s autorizovanými servismi som urobil opäť tú chybu, že som jeden z nich navštívil. Patrím do generácie, pre ktorú malo veľký  význam byť zodpovedný a hrdý na svoju prácu. Tento svet je svetom novej mladej generácie. Svetom falošnosti, povrchnosti a nezodpovednosti. Klamať s úsmevom na tvári.  Hlavné je zaplatiť. Prevzal som si zo servisu auto po garančnej prehliadke. To, že moje auto asi klimatizovalo celú dielňu strávim. Klíma bola daná na maximálny výkon. Doma som zistil, že v nádržke na brzdovú kvapalinu nie je nič! Mechanik si asi neuvedomuje, že ohrozuje nie iba život vodiča, ale aj životy okoloidúcich. Možno aj svojej rodiny. Vrcholom drzosti ale je, ak si mechanik pofajčí, potom si o moje auto uhasí cigaretu a špak nechá v mojom motorovom priestore. Čo dodať? Po asi desiatich kilometroch sa mi zobrazila chybová správa „porucha na motore, error message“. Náhoda, zámer? Viete mi niekto poradiť, ako prebieha proces prideľovania licencii pre autorizované servisy?  Kam môžem poslať sťažnosť?
PS: Nie Final-CD, nie Mozilo. Pre nich sú zákazníci blbci. Vraj ani nevedia čo chcú.