Nechcem sa nikoho dotknúť, ale to, čo dokážu vymyslieť zákazníci, niekedy sa pri tom rozum zastavuje.
Takto narýchlo si spomínam na jedného pána, ktorý dostal e-mailovú pozvánku na uvedenie 308-čky. Ten pán prišiel na bicykli, v cyklooblečení, s cyklistickými tretrami, v ktorých sa veľmi zle šoféruje (používam ich na biku aj ja). Keďže som nevedel, o koho ide, išiel som sa ho spýtať, ako môžem poradiť. Hneď z neho vypadlo, že má ročnú 308-čku a keď sme ho zavolali, tak sa prišiel zadarmo najesť. Asi nemusím opisovať, že takýchto zákazníkov máme všetci veľmi radi... Po asi 10 minútach prišiel za mnou a dožadoval sa skúšobnej jazdy. Vyzval som ho, aby sa prezul a môžeme ísť. Odmietol, tak som v rámci vlastnej bezpečnosti odmietol ísť ja na jazdu. Odišiel s veľkým cirkusom a ešte v ten večer poslal riaditeľovi patrične zveličenú sťažnosť na mňa. Na ďalší deň sme si k tomu sadli, poskytol som svoj pohľad a riaditeľ mu zavolal za mojej prítomnosti, aby sme ho ukľudnili a pozvali na špeciálny termín skúšobnej jazdy. Odmietol, pretože z neho vypadlo, že on sa voziť ani moc nechcel, ale potreboval by servis na svoje ročné auto. Keďže sa začal vyhrážať všelijakými novinármi, ponúkli sme mu olej vymeniť na naše náklady. S radosťou to prijal... To, čo to je za človeka, sme zistili presne o rok, keď prišiel na rovnakú prevádzku (ja som už bol inde) a narobil znovu cirkus na servise, a opäť sa dožadoval nejakých ústupkov, inak zavolá novinárov. Keďže si ho tamojší kolegovia pamätali, nepochodil a o pár mesiacov auto predal... Vraj teraz obšťastňuje kolegov vo Forde.
Práve pre takéto prípady sa vždy zamýšľam, čoho všetkého sú ľudia schopní. My, pracujúci v službách, nie sme vždy bez viny, dokáže nás rozhodiť čokoľvek, ale vždy je možné všetko napraviť a ľahšie to ide prostredníctvom dialógu na úrovni človek-človek. Povýšenectvom a dokreslenou realitou ešte nikto dieru do sveta neurobil...
No a pre náš prípad dávam do pľacu otázku, ako by ohorok z cigarety vydržal po ceste domov na svojom mieste, ak ho tam určite položil mechanik (má snáď 308 hermeticky uzavretú kapotu, pod ktorú počas jazdy nefúka?! Sú veci, nad ktorými sa treba najskôr zamyslieť, až potom vynášať súdy...