Ahojte. Napriek tomu, že už som nemal v úmysle reagovať, nič rozumné mi to neprinieslo, skúsim to ešte raz. Autorizované servisy, ktoré to tu máte evidentne pod kontrolou skúste sa odosobniť od hrania sa na kohúta s veľkým hrebeňom a poraďte mi. Mojim problémom prioritne bolo “ trhanie motora, pri vyšších otáčkach a strata výkonu“. Výsledkom bola moja takmer vážna nehoda, zistil som to pri pokuse o predbiehanie a skoro mi ustrihlo chôstik. Auto si pri rozbehu pýtalo viac plynu. Už pri prevzatí vozidla, kde bolo na štandardnej prehliadke a výmene oleja som mal dojem, pocit, že niečo nie je tak ako má byť. To majiteľ, ktorý auto denne jazdí a má ho rád vie posúdiť. Peugeot 308 model 2014 1,6 HDi. Auto malo 32 000 km. Auto som kupoval v predajni mimo svojho trvalého bydliska a ako „spojný zákazník“ v tom čase som sa aj rozhodol chodiť auto servisovať k predajcovi. Napriek strate času. Ako som písal v tom čase spokojný zákazník sa aj vráti. Toto je niečo, čo autorizované servisy nevedia! Viem, že je to v prvom rade o ľuďoch, ktorí sú špatne platení a práca v službách celkovo je nevďačná. Ale to neznamená, že svoju nespokojnosť budem podávať ďalej. Problém nie je zákazník. Povznesiem sa nad niektoré až osobné invektívy ktoré tu niektorí prispievatelia písali, ľudia sme rôzni a podaktorí sú aj jednoduchí. Som technik mám niečo pred a aj za menom a zahraničné skúsenosti, takže môžem porovnávať náš hlúpy Slovenský prístup k zákazníkovi a prístup v zahraničí.
Nechcem to tu opakovať, ale mal som možnosť vidieť v servise inej značky rôzny prístup k opravám a to prístup špatný. To je skutočný dôvod, prečo sa servisy bránia prítomnosti zákazníka a nie bezpečnosť, lebo by zákazník mohol strčiť ruky kam nemá! Je to tak a nerozvádzajme to. Poprosím, logický, analytický prístup. Na každú otázku existuje jedna jednoznačná odpoveď.
Čo mohlo spôsobiť trhanie? Moje podozrenie k neštandardnej činnosti servisu vzniklo až vtedy, keď zistili, že auto je ešte v záruke. Na strane servisu chybná evidencia mojej predĺženej záruky. Technik si prevzal auto a asi po cca. 25 minút mi ho vrátil, že nič nezistil. Pracujem s ľuďmi a z priblblého úsmevu dokážem vyčítať to čo potrebujem. Klame. Išli sme na skúšobnú jazdu a samozrejme nebol problém. Mňa ale tento výlet stál celý deň. A čas tak ako u vás aj u mňa sú peniaze. Auto jazdí opäť bez problémov. Som rád. Mal niekto už podobný problém? Užívateľ, servisman? Problém technický. Na ješitnosť autorizovaných servisov sa vykašlime majú ľudí, ktorí sú platení za to, že ako trolkovia rozbíjajú rozumné diskusie.