Napadlo ma vytvoriť takúto tému, ako nástroj pre ohliadnutie sa za vlastnou minulosťou.
Pamätáte si svoj prvý peugeot, prečo to bol práve peugeot a prečo ste pri značke ostali/neostali?
Ja tak stručne začnem za seba

:
Pred 10timi rokmi (2006 !!!, uf

) som sedel v garáži a s otcom sme robili brzdy na voze VAZ 2104 (to bolo delo

) a išel okolo sused čo má bazar a len tak sa pristavil a medzi rečou spomenul, že akurát mu z nemecka dopratali Peugeot 306, že sa naňho môžeme prísť pozrieť, nech sa stále nevŕtame v LADE

Tak sme tam aj skočili, povozili sa a ono to vyzeralo fakt dobre, nemecké servisné knížka popísaná krížom krážom, čerstvo zlepené nálepky firmy, motor suchý, nič neklepalo a tak za 120000 Sk (šialené

) našla cestu do našej garáže. Ono uplynulo 10 rokov a takmer 200000 km a stále je v našej garáži, mnohí z vás bieleho nezmara poznajú, je to aj auto s ktorým som "vstúpil" do klubu, vtedy ešte CZ - SVK. Toto auto ma aj presvedčilo, že pomer cena/výkon/výbava/komfort je slušná a začal som získavať prehľad o ostaných pugoch.
V roku 2009 to vyústilo do "zaľúbenia" do modelu 406 break, ktorý je podľa mňa doteraz úžasné auto. Ten som v roku 2012 vymenil za 407sw a ten v roku 2015 za momentálny 4007. Za tých 10 rokov ma ani jedno so spomínaných áut nikde nenechalo, vždy ma doviezli všade kde som potreboval a s väčších servisných zásahov snáď len zadná náprava 306, spojka na 406 a tehlica prednej nápravy 407. Inak nič, aj keď je pravdou že auto sa má u mňa vždy dobre a dostane všetko čo potrebuje

A prečo Peugeot? Ťažko povedať, pokukoval som po kadečom, niečo od BMW, Toyota, Subaru, Honda, Nissan, no napokon z dôvodu pohodlia v interiéri, kvality materiálov, dostupnosti servisu v regióne a pomeru cena/výkon u mňa zatiaľ pug vždy vyhral a ani raz ma nesklamal. Teraz mal u mňa pug dosť dieru v modeloch pre moju potrebu a vkus, ale ako vyšla 508 a všetko po nej, tak sa mi to páči a som zvedavý, ako sa to vyvinie a uvidím, za čo vymením 4007

A čo vy, ako je to u vás, hmm?