Autor Téma: Servis, autorizáky a kórejci - All in one  (Prečítané 22434 krát)

0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.

Offline CiNiK

• ID: 008
  • Administrátor
  • Guru
  • Príspevkov: 6.249
  • www.autovinky.sk
    • AutoZine.sk
Re:Servis, autorizáky a kórejci - All in one
« Odpoveď #45 kedy: 18.04.2016 - 20:35:41 »
Myslím, že OT bolo v tejto téme už viac ako dosť. Toto bola anketa pre zistenie ideálnej motorizácie/výbavy pre zákazníka a nie Kniha prianí a sťažností v servise...

Presúvam príspevky nesúvisiace s témou do Pieskoviska, kde si môžete pokračovať v plodnej diskusii. Nabudúce poprosím držať sa témy. Ak téma nevyhovuje a nemám k nej čo povedať, založím si vlastnú v správnej sekcii, však.  ;)

Modzillo - táto anketa môže byť ukončená? Lockneme tému?

Offline Marcel00

• ID: 007
  • Registrovaný užívateľ
  • Guru
  • Príspevkov: 5.976
« Odpoveď #46 kedy: 18.04.2016 - 20:36:31 »
 :clap
nepiste mi dotazy o radu a postupy do spravy alebo na mail..., piste to vzdy na forum, nech sa k info dostanu aj ostatni uzivatelia.

Offline fullblue

• Šuflikant
  • Príspevkov: 178
« Odpoveď #47 kedy: 18.04.2016 - 21:05:06 »
pacho mi vlastne potvrdil najhlbsie obavy po dnesnom zisteni, dik... a tak to asi chodi aj u inych predajcov, ak maju podobne praktiky vsetci...
modzillo, ak ten zoznam nie je tajny, preco nevisi na tom najvhodnejsom mieste - tu na peugeot fore?  ;) myslim, ze by to bolo fer voci buducim clenom a moznym zakaznikom, keby vedeli, s cim maju pocitat po kupe noveho auta...  ;)  osobne zatial s finalcd mam len skvele skusenosti, no toto by ma dost odradilo pri kupe noveho auta (chapem, ze nielen finalcd ale vsetky peugeoty maju tento zoznam ako povinne citanie :D )... najma ak je v tom zozname aj napr. korozia karoserie, prasknuta hlava motora, atd.
a ked teda sme uz v inej teme, mozem si dovolit jednu podryvacsku otazku - ma tu niekto z vas nove auto z peugeotu ako fyzicka osoba (teda nie na firmu), a je uplne spokojny s cenami zarucneho servisu v peugeote ako takom?
« Posledná zmena: 18.04.2016 - 21:08:18 od fullblue »
Peugeot 407 sedan 1.6 HDi ST FAP '06
Peugeot 508 sedan 2.2 HDi GT FAP '14

Offline CiNiK

• Administrátor
  • Guru
  • www.autovinky.sk
    • AutoZine.sk
« Odpoveď #48 kedy: 18.04.2016 - 21:08:25 »
Mám. Dve. Som úplne spokojný. Diely a náplne vždy vlastné, služby na úrovni. Olej mením aj medzi serviskami.  :angel

Offline fullblue

• Šuflikant
« Odpoveď #49 kedy: 18.04.2016 - 21:11:20 »
okej, tak budem ti verit, lebo nepoznam rozdiely medzi cenami zarucneho servisu u roznych znaciek... a nepadla ti zaruka, ked si nosis vlastne diely a naplne?

Offline CiNiK

• Administrátor
  • Guru
  • www.autovinky.sk
    • AutoZine.sk
« Odpoveď #50 kedy: 18.04.2016 - 21:14:10 »
Prečo by mala? Resp. padla by mi v prípade, že by porucha nastala použitím vlastných komponentov. Na tie ti samozrejme servis záruku nedá...

207 je čerstvo po predĺženej záruke s 80000km
108 bude mať prvú servisku v dohľadnej dobe

Offline fullblue

• Šuflikant
« Odpoveď #51 kedy: 18.04.2016 - 21:15:15 »
to chapem, ze na diely zaruka nie je, ked nie su od nich... no drzim ti palce, aby sa ti nestalo, ze v dosledku vyrobnej vady sa ti nieco drahe pokasle a oni to zvalia na pouzivanie nespravnych vlastnych naplni a dielov... :D ak tam teda nemas znameho, u ktoreho ti prejde vsecko :D

Offline manko

• ID: 047
  • Registrovaný užívateľ
  • Pokročilý
  • Príspevkov: 743
« Odpoveď #52 kedy: 18.04.2016 - 21:23:58 »
Mali sme doma dva nové peugeoty 206 a 307. Na bežný servis ako výmena oleja filtrov sviečok a podobne sme chodili len objednaný z tým že material dodá servis. Ked sme mali meniť brzdy tak sa nás aj spýtal či chceme originál druhovýrobu alebo si donesieme diely. A na 307-mičke nám v rámci záruky pri 92tis km po 3 rokoch menili bezplatne lambda sondu a 4 dni pred koncom záruky (4 ročnej) malo auto 131tis km tak nám menili tesnenie pod hlavou lebo od nova niekde slzol olej a nevedeli prísť na to kde tak v rámci záruky vymenili tesnenie pre istotu. Takže za mňa si sťažovať nemôžem. Teraz síce už na nové auto nemáme tak si to servisujem doma sám ale keby som na nové mal tak to určite využijem. Nové auto nieje o tom že kúpim za 15k auto a 4 roky nedám nič len benzín. Skôr by som investíciu do nového auta bral ako investíciu do bezpečia ,spolahlivosti a bezstarostnejšieho jazdenia ako na starom aute kde ked sa ti auto pokazí po ceste tak máš neviem ako sa to teraz volá peugeot assisteenciu odťah hotel prípadne cestu domou čo ti pri starom aute nikto nedá a za odťah zaplatíš peknú sumičku. A keď človek veľa jazdí tak si takéto veci cení.  :) Ale to je len môj skromný názor
VW Passat B7 Variant Highline DSG 2,0 TDi 103kw 2013
Peugeot 207 1,4 VTi 70kw 2009
Peugeot 406  2,0 HDi 80kw RHZ Modrá 444 000 km 5,3 L / 100

Offline manko

• Registrovaný užívateľ
  • Pokročilý
« Odpoveď #53 kedy: 18.04.2016 - 21:26:21 »
to chapem, ze na diely zaruka nie je, ked nie su od nich... no drzim ti palce, aby sa ti nestalo, ze v dosledku vyrobnej vady sa ti nieco drahe pokasle a oni to zvalia na pouzivanie nespravnych vlastnych naplni a dielov... :D ak tam teda nemas znameho, u ktoreho ti prejde vsecko :D

Tam máš zase záruku od toho kde si kúpil tie diely predsa :)

Offline Modzillo

• ID: 136 Navrátilec
  • Riadny člen
  • Expert
  • Príspevkov: 1.588
  • Lidé jsou různí, povětšinou hovada... (J. Švejk)
    • AUTOVINKY.sk
« Odpoveď #54 kedy: 18.04.2016 - 21:26:57 »
Ide o zoznam dielov, nie o možnosti ich poškodenia. V zozname sa dočítaš, že rádio patrí do záruky, ale nedočítaš sa o konkrétnom probléme, takže napr. nepatrí do záruky mechanické poškodenie tlačidla na rádiu.

Ten zoznam tu nevisí preto, lebo toto nie je stránka importéra ani spoločnosti FINAL-CD. Pošlem ho ktorémukoľvek členovi klubu, ktorý má uhradené členstvo.
MAZDA 6 wagon Takumi Plus 2.5 SkyActive-G 143kW/194k AT6
SPECIALIZED Crave 29

Offline CiNiK

• Administrátor
  • Guru
  • www.autovinky.sk
    • AutoZine.sk
« Odpoveď #55 kedy: 18.04.2016 - 21:28:46 »
Stále sa bavíme o tom, že "keby"?! Menilo sa olejové čerpadlo - v záruke. Olej som používal vždy vlastný.
Ale samozrejme, že je to aj o tom s čím ja osobne pôjdem otravovať na záruku a čo sa mi neoplatí ani riešiť.
Cez víkend som si svojpomocne opravil zámok zadných dverí na 108. Japonci to nedomysleli, tak som tomu pomohol.
Kedže riešenie servisu by ma stálo kopu času a v konečnom dôsledku aj peňazí tak som si to spravil doma sám za 30min.
Tiež by ma vo sne nenapadlo riešiť na záruku napr. čapy alebo spojku. Tie si každý "odfajčí" sám...  :coffee

manko to vystihol úplne presne. Aj u mňa je to o tom, že potrebujem auto, ktoré ráno naštartuje a odvezie ma do a z práce. Mal som jazdenky a vždy boli problémy.
S 206kou bol jeden v celej jej histórii, inak servis nevidela. 207 detto, okrem zvolávačiek. 108 je polovičná tojota, tak to sa bude kaziť jedna radosť...  :P :D :D :D

Offline fullblue

• Šuflikant
« Odpoveď #56 kedy: 18.04.2016 - 21:41:24 »
manko, ano, mozem s tebou suhlasit, avsak len do tej miery, ze by som zaruku u noveho auta sakramentsky odlisoval podla ceny noveho auta...  ;) pochopil by som, ze ak da niekto 10-12tis.€ za novu malu 206tku, tak si zaplati vsetky zarucne opravy vratane spotrebaku... ale pride mi nefer, ked si niekto kupi novu 508 GT (o ktoru som mal ako o jedinu zaujem) za cca 40?tis.€ a este si mam platit pomaly aj za dohustenie pneumatik v autorizaku :D cakal by som trosku viac pri novom aute najvyssej triedy dotycnej znacky...
a ked sme u tej bezpecnosti, rad by som sa vratil k starsim autam - nie som expert, ale nepredpokladam, ze bude bezpecnejsia nova 206tka v zakladnej vybave ako stara 407ma so siedmymi airbagmi a vyssou hmotnostou - samozrejme kvalitne vyservisovana (a to este bude ovela lacnejsia vratene servisu) havarijku ma clovek pri takom aute tak ci tak, cize odtah cez peugeot assistence aj tak nevyuzije, ked ma odtah gratis v havarijnom...  ;) no som rad, ze mas/mal si len dobre skusenosti  ;)

modzillo, aj taky skromny zoznam bez vysvetliviek by kupujuceho utvrdil v tom, ze predajca je seriozny a nic nezatajuje, preto som sa na to pytal  ;) ale neber to prosim ta osobne, ja vasu spolocnost neodsudzujem, prave naopak - presiel som od inej francizy prave do finalcd pre ovela lepsie skusenosti so servisom  ;)

cinic, chapem ta, je to individualne, a ten pocit "noveho auta" a "ze sa nan mozem vzdy spolahnut" je pre niekoho dost dolezity... no da sa to docielit aj u stareho auta (=osobne dlhorocne skusenosti), nikdy ma moje auto nenechalo nikde, vzdy som nastartoval, a to zrejme aj vdaka preventivnemu servisu vsetkeho kazoveho a pravidelnymi prehliadkami - no aj tak som celkovymi nakladmi (kupna cena+servis za roky) nedosiahol ani na kupnu cenu novej 301tky a to sa vozim vo vacsom a pohodlnejsom... takze preto hladam aspon nejaku vyhodu noveho auta v zaruke touto cestou  ;)

nechapte ma prosim v zlom, ja sa len snazim prist na to, v com je vlastne vyhodna kupa novej 508 GT u predajcu ako kupa jazdenej 3-rocnej v bazari za polovicnu cenu a jej servis...  :) pretoze uz som bol viacmenej roznodnuty, ze v lete pojde na leasing nova 508ka GT do rodiny a dnes som na tom asi tak, ze si pockam na pekny bazarovy kus za polovicnu cenu, necham si ju porobit a este usetrim tisice...

Offline Qcko

• ID: 024
  • Riadny člen
  • Guru
  • Príspevkov: 2.866
« Odpoveď #57 kedy: 18.04.2016 - 21:46:01 »
manko: s tými asistenčnými službami nemáš úplne pravdu, venuje sa tomu mnoho firiem (napr. auto-care). Ale inak je nové auto presne o tom (resp. by malo byť) že viem na čom sa vozím, ako sa o to starám a či ma to dovezie kam potrebujem.

A čo to máte za zoznam? Nejaká blbosť, nie? Či má naozaj pug nejaký taký zoznam dielov? Uf, to sme nemali :)

fullblue: nechcem ťa uraziť, ale presne taký typ človeka s takýmito názormi vie servisnému personálu rozladiť celý deň, uf

A neexistuje žiadne "oni to zvalia". Všetko sa dá dokázať a laboratórne posúdiť, riešenie garancií je dosť zložitý proces pre zákazníka aj pre servis, ale zamestnanec servisu ťa nemôže odpálkovať slovami "ja si myslím", lebo to je len inak povedané "ja neviem".  Vždy sa dá podať podnet majiteľovi daného servisu, prípadne až importérovi, alebo v najhoršom prípade pre všetkých SOI alebo súd (a ver tomu že ľudia sa dokážu súdiť pre totálne prkotiny len preto, že personál servisu nezvolil vhodné slová a niečo na niekoho "zvalil").

Každopádne toto je skôr na dlhé posedenie alebo školenie, vo vlákne sa tu rozpisovať to by bolo na dlllho, každopádne takmer 3 roky som s tým zápasil denno denne (aj cez víkendy niekedy :D ) ;)

A výhoda kúpy novej 508GT? No tá, že ukážem okoliu že na to mám a neriešim servis a tankovanie...to nie je model zrovna pre "fyzické osoby", je to top manažérska limuzína, takže v tvojom prípade sa "oplatí" viac jazdená.
Ale nikde nie je napísané, že nemôžeš prísť do servisu a povedať: "chcem túto 508GT, vyplatím vám to tu na drevo, budem ju servisovať výhradne u vás, jediné čo od vás chcem je /zoznam tvojich požiadaviek na servis - náhradné auto, fúkanie kolies zdarma atď/. Beriete? Neberiete? Nechajte tak".... 
« Posledná zmena: 18.04.2016 - 21:51:22 od Qcko »
SÚČASNÉ -->Peugeot 307 SW 1.6HDi...80kW...2007 + P 309 1.4i...55kW...1991 + P406 1.8i...81kW...1999 + Škoda Fabia RS...96kW...2003
MINULOSŤ -->Peugeot 308SW GTline 1.2 96kW EAT8 2018 + Peugeot 406 break 2.0HDi + Peugeot 407SW 1.6HDi + Peugeot 4007 2.4 + Peugeot 508SW 2.0HDi + Peugeot 208 1.2VTi + BMW E61 525xdT + Peugeot 306 break 1.4i + Peugeot 306 2.0HDi...66kW...2001 + VW Phaeton 3.0TDi...176kW...2009

Offline manko

• Registrovaný užívateľ
  • Pokročilý
« Odpoveď #58 kedy: 18.04.2016 - 21:51:31 »
Bezpečnosť napríklad  teda nová 208 vs 407  taký Active city break nemáš ani v max výbave v 407 ide o to že technologia ide do predu a nemiesto zlomeného nosa od airbagu ti auto samo zabrzdí :D   

Porovnávam novú 208  nie 206 kedže 206 je o dosť staršia ako 407 tam je porovnávanie zbytočné kedže je vo výrobe od 1998 počítam .

Offline Modzillo

• ID: 136 Navrátilec
  • Riadny člen
  • Expert
  • Príspevkov: 1.588
  • Lidé jsou různí, povětšinou hovada... (J. Švejk)
    • AUTOVINKY.sk
« Odpoveď #59 kedy: 18.04.2016 - 21:52:13 »
Ide o zoznam dielov, ktorých sa týka predĺžená záruka. Ono to ale nie je pre nikoho záväzné, keďže každá jedna závada sa posudzuje individuálne a nie podľa tabuliek alebo zoznamu...
MAZDA 6 wagon Takumi Plus 2.5 SkyActive-G 143kW/194k AT6
SPECIALIZED Crave 29