Autor Téma: Servis, autorizáky a kórejci - All in one  (Prečítané 22431 krát)

0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.

Offline Modzillo

• ID: 136 Navrátilec
  • Riadny člen
  • Expert
  • Príspevkov: 1.588
  • Lidé jsou různí, povětšinou hovada... (J. Švejk)
    • AUTOVINKY.sk
Re:Servis, autorizáky a kórejci - All in one
« Odpoveď #75 kedy: 19.04.2016 - 05:38:37 »
Za 11 rokov obchodnej praxe v značke Peugeot som absolvoval desiatky školení a predal niečo málo cez 2000 áut, ale nikdy som sa nestretol s niekým takým ako je fullblue. Tu sú všetky školenia zbytočné, pretože takýto zákazník berie dealera ako zlodeja, pritom si stačí sedliacky uvedomiť, že medzi predajcu a zákazníka patrí z hierarchického pohľadu znamienko "rovná sa". Predajca chce predať, zákazník chce kúpiť. Ak zákazník odprezentuje svoje požiadavky, predajca vyhodnotí, či sú splniteľné. Ak sú, začína sa obchodovanie. Ak predajca však vyhodnotí, že kupujúci žije v paralelnom vesmíre, kde evidentne neplatia žiadne logické spojitosti, tak sa obchod neuskutoční, pretože žiadnym spôsobom nedokáže ponúknuť nič, čím by kupujúceho uspokojil.

Ide o primitívne základy ekonomiky, matematiky a života. Ja tu nejdem na nikoho útočiť a s nikým nemám potrebu sa doťahovať.

Ak niekto nevidí rozdiel medzi novou a použitou vecou, tak tu končí všetka sranda...

fullblue, toto je výzva pre teba: Ak si kúpiš 508GT (v hotovosti alebo na leasing) za cenníkovú cenu, garantujem ti zo strany FINAL-CD doživotný servis na toto auto. O všetky výrobcom predpísané výmeny kvapalín a filtrov a remeňov sa postaráme my na naše náklady. Budeme tak robiť dovtedy, kým bude majiteľom rovnaká osoba ako pri kúpe. Ideš do toho?

PS: ponuka platí aj pre všetkých ostatných pri modeli 508/508SW resp. podľa dohody aj na iných modeloch...
« Posledná zmena: 19.04.2016 - 08:23:07 od Modzillo »
MAZDA 6 wagon Takumi Plus 2.5 SkyActive-G 143kW/194k AT6
SPECIALIZED Crave 29

Offline Peter Morávek

• ID: 083
  • Riadny člen
  • Praktikant
  • Príspevkov: 438
« Odpoveď #76 kedy: 19.04.2016 - 06:45:49 »
Tak toto je riadna výzva!!! Už len rozbiť prasiatko a .....  :clap
Peugeot 406, 1.8 16V, 81 kW, 3/1999, VIN: VF38BLFYE80035806 - trochu zoservisovať a ... ALE 200 IDE!!
Peugeot 407, 2.0 HDI, 100 kW, 11/2005, VIN: VF36DRHRH21249679- Po dlhom rozmýšlaní vrátené predajcovi

Offline Modzillo

• Riadny člen
  • Expert
    • AUTOVINKY.sk
« Odpoveď #78 kedy: 19.04.2016 - 08:26:55 »
... ten zoznam som našiel na nete: http://www.peugeot.sk/media/deliacms/media/25/2508-f861ac.pdf

Aby som to uviedol na správnu mieru - ide o zoznam dielov, ktoré spadajú pod predĺženú záruku Optiway. Ak sa ale zistí mechanické poškodenie alebo neautorizovaný zásah do týchto komponentov, tak záruka pravdepodobne nebude uznaná. Ono totiž nie je zhorená spojka ako zhorená spojka. Technici, garanční pracovníci a ani mechanici túto svoju prácu nerobia prvý deň, a dokážu veľmi jednoznačne určiť, či ide o výrobnú závadu alebo o neľudské zaobchádzanie s autom, za ktoré si už ale klient môže sám...

Takže ešte raz: každá jedna závada sa posudzuje individuálne a ak sa naoko javí rovnaká závada na dvoch autách, tak vo finále môže ísť o dve rôzne príčiny vzniku a na jednom aute bude závada odstránená na náklady Peugeotu v rámci záruky a na druhom aute na náklady majiteľa auta...
« Posledná zmena: 19.04.2016 - 08:58:32 od Modzillo »
SPECIALIZED Crave 29

Offline manko

• ID: 047
  • Registrovaný užívateľ
  • Pokročilý
  • Príspevkov: 743
« Odpoveď #79 kedy: 19.04.2016 - 11:30:32 »
fullblue, toto je výzva pre teba: Ak si kúpiš 508GT (v hotovosti alebo na leasing) za cenníkovú cenu, garantujem ti zo strany FINAL-CD doživotný servis na toto auto. O všetky výrobcom predpísané výmeny kvapalín a filtrov a remeňov sa postaráme my na naše náklady. Budeme tak robiť dovtedy, kým bude majiteľom rovnaká osoba ako pri kúpe. Ideš do toho?

Modzillo  :clap
VW Passat B7 Variant Highline DSG 2,0 TDi 103kw 2013
Peugeot 207 1,4 VTi 70kw 2009
Peugeot 406  2,0 HDi 80kw RHZ Modrá 444 000 km 5,3 L / 100

Offline fullblue

• Šuflikant
  • Príspevkov: 178
« Odpoveď #80 kedy: 19.04.2016 - 17:54:59 »
konecne slova do bitky!  :clap  ale podme si to teda spocitat, co vlastne ponukas, Modzillo:

kupna cena 508 GT: cca 43tis.€ podla konfiguratora
doplnky: druha sada diskov 18" + zimne pneu = cca 1tis.€
zmluvne predlzenie zaruky = ? € (nepredpokladam, ze by to bolo zdarma :D )
to mame spolu cca 44tis.€

z toho si teda odratame bezplatny servis na 10 rokov, ktory ponukas:
najazd 60tis. km rocne = 600tis. za 10 rokov, takze to mame 20x vymena filtrov, 20x vymena kvapalin, 3x vymena rozvodov (opravte ma ak sa mylim :D ), to by sme mali cca 4tis.€ za filtre, 4tis.€ za vsetky kvapaliny, 2tis.€ za rozvody (?), iny servis si nespominal, takze predpokladam, ze za ostatne veci by som si platil plnu taxu :)

takze ked odratam od 44tis.€ tych cca 10tis.€ co usetrim na servise, kedze mi ho poskytnete zdarma, vychadza mi suma 34tis.€... k tejto sume vsak musim priratat veci, ktore si nespominal a ktore budu tiez musiet byt vymenene - komplet brzdy cca 10x, autobateria min. 5x, urcite bude treba urobit repasy automatu, turba, egr, altiku, serva, vstrekov - minimalne 1x, k tomu je dost mozne, ze budu naprd uz aj napravy (netusim, kolko vydrzia u novej 508), nezabudnime na mnozstvo tesneni a silentov, suciastky klimy a chladenia motora, FAP, atd... tu si nedovolim tresnut sumu, kolko to bude stat, ale bude toho proste dost...

aj keby ste mi dali standardnu zaruku len 2 roky, tak pri najazdeni 120tis. km za 2 roky by ma urcite neminuli brzdy, baterka, pneu, stierace, blablabla... takze tych 34tis.€ vobec nie je konecna cena, priamoumerne by stupala podla dlzky prevadzky a najazdenych kilometrov...

takze dakujem ti velmi pekne za ponuku, no stale mi to pride malo, co ponuka predajca noveho auta najvyssieho segmentu vramci znacky... na predaj je totiz mnozstvo 2-3rocnych jazdeniek od 20tis.€, ktore budem musiet rovnako servisovat, avsak usetrenych 24tis.€ pri kupe mi na servis na 10 rokov bohate vystaci a este mi aj mnohotisic zostane  8)

ale vazim si tvoj zaujem a tvoju ponuku, preto dam echo svojim znamym, ktori by mali zaujem o novy sedan, mozno sa ti niektory z nich ozve (ja som asi prilis narocny zakaznik pre predajcu novych aut, ostanem radsej pri jazdenkach, kedze to, co ponukaju dealeri novych aut mi jednoducho pripada nedostatocne a neumerne cene :D )
Peugeot 407 sedan 1.6 HDi ST FAP '06
Peugeot 508 sedan 2.2 HDi GT FAP '14

Offline Modzillo

• Riadny člen
  • Expert
    • AUTOVINKY.sk
« Odpoveď #81 kedy: 19.04.2016 - 19:34:22 »
Ľudia, prosím, vysvetlí mu niekto, že schizofrénia sa dá liečiť alebo aspoň zmierniť? Ja asi neuspejem, preto žiadam o pomoc kohokoľvek.

Fullblue, verím, že v súkromí si fasa chalan, ale s prepáčením, tu robíš zo seba idiota. Najskôr kritizuješ, že k 508 nedostane zákazník nič navyše, keď ti ponúknem doživotný servis zadarmo, tak k tomu zadelíš taký koment, že normálne nechápem, o čo ti ide. Ty si prototyp človeka, o ktorom mávame školenia, ako to zvládnuť. Každé školenie však končí vetou "pozor, prídu aj horší...". Ty keby si sa mi posadil za stôl, tak okamžite dávam výpoveď, pretože človek má len jedny nervy... Neber to v zlom, ja stále dúfam, že si z nás robíš srandu, preto aj ja píšem tak, ako píšem.

Keď ti sľúbim pneumatiky aj disky, ty budeš chcieť doživotné predplatné Playboyu, keď dostaneš aj to, tak budeš chcieť letieť na Mesiac a keď si vyhádaš aj to, tak sa budeš chcieť ku mne nasťahovať a pri tejto predstave som zamrzol. Povedal som si DOSŤ. Ak má mať toto fórum nejakú úroveň, tak sa o ňu musíme postarať my všetci a myslím tým každého jedného prispievateľa. Ak tu medzi sebou budeme trpieť takéto myšlienky, aké prezentuje fullblue, ja odchádzam a nebude mi to ľúto. Bude mi ľúto za kamarátmi, za rozrobenou prácou, ktorá mi zobrala kopec času a energie...
« Posledná zmena: 19.04.2016 - 20:41:52 od Modzillo »
SPECIALIZED Crave 29

Offline fullblue

• Šuflikant
  • Príspevkov: 178
« Odpoveď #82 kedy: 19.04.2016 - 19:41:12 »
po takomto trapnom vystupe uz nema vyznam s tebou cokolvek riesit... pravda sa tazko pocuva, vsak?  :) preto treba cloveka, ktory jednoducho zhrna fakty a ohrozuje tak tvoj biznis, oznacit za choreho...
nemusis odchadzat, ja som v tejto teme skoncil, takze uz mozes kludne dalej balamutit ludi, ako neskutocne vyhodne je kupit novu 508mu za 40tis.€, drzim palce, nech sa ti v tom dari (uprimne)  ;)
Peugeot 407 sedan 1.6 HDi ST FAP '06
Peugeot 508 sedan 2.2 HDi GT FAP '14

Offline Modzillo

• Riadny člen
  • Expert
    • AUTOVINKY.sk
« Odpoveď #83 kedy: 19.04.2016 - 19:43:07 »
 :clap

Keby si zdvihol zadok zo stoličky, tak zistíš, že nová 508 GT sa dá reálne kúpiť pod 30000€... Ale keďže je to stále veľa a tankovať budeš musieť ty sám (hoci si kupuješ luxusnú triedu), tak si aj tak počkáš na jazdenku...
« Posledná zmena: 19.04.2016 - 19:51:22 od Modzillo »
SPECIALIZED Crave 29

Offline Miko

• Praktikant
  • Príspevkov: 429
« Odpoveď #84 kedy: 19.04.2016 - 20:02:41 »
Po precitani tejto temy som zistil jedine....fullblue asi si nikdy nebol v predajni, nehovorim ze ja som nove auto kupoval, ale viem, ze 508gt sa da kupit za cca 30-35t podla motorizacie... Takze keby si fakt mal zaujem o novu 508 tak by si urcite bol minimalne na predvadzacke sa previest a z predajcom sa vzdy da dohodnut. Takze podla modzilla, co napisal, by sa mu viac oplatilo ti predat gt za cennikovu cenu a dozivotne ti ju servisovat, ako ti vysvetlovat co preco naco zaco....podla mna tato tema nema uplne ziaden vyznam.
P.307 Break 1.6HDI 80kW FAP

Offline CiNiK

• ID: 008
  • Administrátor
  • Guru
  • Príspevkov: 6.249
  • www.autovinky.sk
    • AutoZine.sk
« Odpoveď #85 kedy: 19.04.2016 - 20:03:27 »
Ok. Nenecháme to zájsť k osobnému osočovaniu, že?!
Pretože z toho celého začínam cítiť nejakú cielenú provokáciu.
A ak ma niekto osobný problém a chce si ho riešiť tu, tak odporúčam prečítať znovu pravidlá fóra.

Offline Modzillo

• Riadny člen
  • Expert
    • AUTOVINKY.sk
« Odpoveď #86 kedy: 19.04.2016 - 20:09:36 »
Argumentovať pred niekým, kto nepozná realitu, je strata času. Ak ale ten človek realitu poznať nechce, tak ide o úmysel...

Je mi ľúto, že som vybuchol. Kľudne môžu admini príspevky vymazať...
SPECIALIZED Crave 29

Offline robozv

• ID: 034
  • Registrovaný užívateľ
  • Pokročilý
  • Príspevkov: 1.194
  • čiara nie je múr, kto brzdí je druhý
« Odpoveď #87 kedy: 19.04.2016 - 20:55:45 »
 fullblue ak máš úprimné myšlienky prečo máš takýto negatívny postoj k značke Peugeot nerozumiem. Z toho čo si napísal po pravde nevidím nič čo by som si zobral ako odstrašujúci príklad pri kúpe auta akurát tak názor niekoho kto neuspel, prepáč.
Peugeot 3008 Allure 6/2019 1,2 PureTech 96/130 Hnedá Cuprite
Peugeot 308 SW ACTIVE 6/2011 1,6 VTi 88/120 Terre d´ombre
Peugeot 307 HB 6/2006 1,4 65/90 Gris cendré
TREK superfly 9.8 r.2015

Offline Modzillo

• Riadny člen
  • Expert
    • AUTOVINKY.sk
« Odpoveď #88 kedy: 20.04.2016 - 06:14:54 »
Počas spomínaných 11 rokov v Begame resp. teraz vo FINAL-CD som každého jedného zákazníka vybavil k jeho spokojnosti. Predajcovia sa snažia udržať si so svojimi zákazníkmi dobré vzťahy a pomáhajú s vybavovaním servisu, poistných udalostí atď. Z niektorých takýchto vzťahov sa vyvinuli kamarátstva resp. rodinné kamarátstva. Predajca je v showroome na to, aby pomohol zákazníkovi získať auto podľa jeho predstáv. Vo veľa prípadoch prišiel zákazník s nejakou predstavou a keď sme to rozmenili na drobné, tak vysvitlo, že predajca vie ponúknuť niečo, čo je pre zákazníka výhodnejšie. Pre riadnych členov klubu sú tu navyše určité garantované výhody pri cenotvorbe, takže absolútne nerozumiem tým útokom na Peugeot/mňa...

Je mi ľúto, že žijeme v dobe, keď si kupujúci myslí o predávajúcom, že je zlodejom, pretože ak tu nechceme socializmus, tak sa musíme zmieriť s tým, že je tu trhová ekonomika so všetkými svojimi kladmi a zápormi.

Ja som normálny človek z mäsa a kostí, ktorý ponúkol svojim kamarátom v klube pomoc s nákupom áut, dielov, služieb. Na fóre síce vystupujem ako "človek z Peugeotu", ale ja sa necítim, že som niečo viac ako vy ostatní. Síce vidím do zákulisia, ale v mnohých prípadoch je to obmedzujúce...

Každému jednému, ktorý ma požiadal o pomoc, som pomohol a bolo mi jedno, či som bol v práci alebo doma s rodinou. Áno, niektoré požiadavky boli zvláštne, iné boli bez štipky úcty, ale ak to bolo v mojich silách pomohol som.

S vedením klubu neustále pracujem na vylepšeniach, na ešte väčších benefitoch pre riadnych členov klubu. A pritom by mi to mohlo byť jedno... Niekoľkokrát som vyzval, aby ste dali nápady na zlepšenie fungovania partnerstva medzi klubom a FINAL-CD. Vždy bez odozvy, asi to takto všetkým vyhovuje. Len potom to u nás vyzerá, že členovia klubu sú so všetkým spokojní a my nemusíme tvoriť...

Takže, fullblue, týmto zakopávam vojnovú sekeru a vyzývam všetkých, aby sme sa spolu pričinili o lepšie, odbornejšie fórum, ktoré bude slúžiť ako homepage na väčšine PC. Ak si tu ustriehneme nejakú želanú hladinu, tak budú spokojní všetci a spokojný človek = nové nápady = posun dopredu...
« Posledná zmena: 20.04.2016 - 08:12:11 od Modzillo »
SPECIALIZED Crave 29

Offline pacho

• Pokročilý
  • Príspevkov: 910
« Odpoveď #89 kedy: 20.04.2016 - 19:51:20 »
Trocha sa zapletiem medzi Vás, nie v zlom. Fabule, si chce kúpiť auto, na nové nemá, tak silou mocou si musí dokazovať, ako je dobre kúpiť staré auto. (ja tiez kupujem predvádzačky čiste z finančného hľadiska, lebo nepovažujem za dôležité mať nové auto, ale je fajn mať záruku a podporu zo strany servisu). Čo sa týka obchodu, tunak budem trocha polemizovať s Modzilom. Sám robím obchod síce uplne v inéj branbži, a dá sa povedať, že stojím na oboch stranách "barikády" podľa situácie. Nemôžem súhlasiť s názorom predajca = zákazník. Rozdiel je v tom, že ten čo má peniaze ten rozdáva karty. Ja sa  možem rozuhodnúť, čo chcem, a kde to kúpim, ale predajca musí predať, lebo ináč môže zatvoriť obchod. Samozrejme som za korektné vzťahy, ono predaj je ako vojna, bojujeme do krvi, ale vždy to končí mierom, buď sa v dobrom rozídem, ale podáme si ruky, a spravíme kšeft.
C4 1,5 HDi 96kW
308 1,6HDi 85kW
207 1,4HDi 50Kw