Tak som si bol vyskusat P308SW s 1,2 130k. Uznavam, ze presun z bodu A do bodu B v meste bol dobry, mimo mesta tiez. Po zatazeni auta to uz bolo citit, nehovorim, ze auto neslo, ale trochu sa mu nechcelo. Akceleracia pri zatazenom aute pri rychlosti 120km/h na 140 alebo 150 uz bola leniva, je to sice uz nedovolena rychlost, ale niekedy potrebna na dialnici na predbehnutie, zaradenie sa do radu rychlejsie iducich aut. Predbiehanie mimo obce pri z rychleni z 80 km/h je celkom dobre, akd isto treba o nieco väcsiu rezervu ako pri vyssom, silnesom obsahu. Porovnavat tento motor s vykonnejsim naftakom vyznam nema, zle nie je, ale na naftak sa nechyta. Neporovnaval som hmotnosti aut 308, 3008 a 5008, ale tie dva posledne su urcite tazsie, tak rozdiel vo vykone tam bude. Viem si predstavit tento motor v 208, 308, 308sw a snad aj v 2008, pokial je auto na presun po meste, pripadne velmi kludny presun mimo obce. V tazsom aute si to nejako neviem predstavit a ak sa este zatazi, tak uz urcite nie. Mojmu stylu jazdy na dialnici trochu nestihal, jazdim tachometrovych 140, co je v reale cca 133 a ak som chcel predbehnut auto, co islo 125 tacho, tak auto ,,zavahalo,,.
Cize motor slusny, ale musi si nájsť svoju klientelu, ktorej staci. Kolko vydrzi, ukaze cas