Zvysovat vykon na GTI verzii auta je dost zaujimave. Tu sa pridruzuje skor otazka co na to povie prevodovka, poloosy a pod. Vzdy sa samozrejme da nejakym sposobom zvacsit vykon. Ale niekde som to tu uz pisal niekomu. Pri benzinovom motore je to tazke. Kedze benzin ma mensi rozsah stechiometrickeho pomeru ako nafta, tak mas menej moznosti narabat s palivom. Chces viac paliva, musis dat viac vzduchu. To je jednoducha rovnica. A kedze Ta objem nepusti, musis narabat s vahou. Teda vzduch viac stlacovat a preto dat vacsie a vykonnejsie turbo. Potom budes moct dat aj viac paliva a mat viac vykonu. Pri diesli staci pridavat palivo, kedze rozsah je tam mnohonasobne vacsi kedy je zmes stale zapalna. Na tom aj dieslove motory principialne funguju a spoliehaju. Tym, ze zvacsis mnozstvo vzduchu aj paliva, dosiahnes vacsi vykon. Musis vsak spravit odolnejsie sanie, ktore vydrzi vacsi tlak, spravit priepustnejsie vyfukove potrubie, pretoze tam ten vzduch uz naplno ide prec tym, ze sa rozpina, takze by si mal ako uzke hrdlo vyfuk. Dosiahnut sa to da odstranenim katalyzatora a stredneho tlmica vyfuku. Zadny lepsie ponechat, pretoze hluk by Ti uz naozaj trhal usi. Kedze to ma vahu vzduchu tak nie je ani potrebne upravovat riadiacu jednotku. Ta by na zaklade toho, ze zvacsis mnozstvo vzduchu do sania mala automaticky zvacsit mnozstvo paliva podla toho. Avsak v RJ to bude zaznamenane ako korekcia voci tomu co ma naprogramovane a preto to moze skoncit ako chybova hlaska na palubovke. Potom je samozrejme treba tu RJ preprogramovat. Ako tu uz ale asi bolo pisane tak vacsinou je najlepsie tam mat nejaku custom radiaciu jednotku alebo pridavnu, ktora bude upravovat hodnoty po vystupe z tej original. Moznosti je tam vela, ale treba ist na to s rozumom a s peniazmi. Od vymeny filtra za "hrusku" necakaj zazraky. Dostane to lepsi zvuk, ale nejaky narast vykonu (ak vobec nejaky) bude nebadatelny. Ale ak, tak v Tvojom pripade turbo motora si mozes pomoct tym, ze spravis "cold intake". Vyhni sa vsak "short intake". Ten Ti moc nepomoze. Ak spravis cold a budes privadzat vzduch niekde naozaj z dobreho miesta (nie motoroveho priestoru), napriklad priamo od kolies a pod. tak budes nasavat samozrejme chladnejsi vzduch. Vymena intercoolera je dalsia pomoc. Mozes tam nahodit nejaky megalomansky intercooler. Ale taktiez prejav bude badatelny az pri velmi velmi sportovej jazde. Taktiez zvacsit tlak paliva, aby si mohol pri zvacsanom mnozstve vzduchu dat za rovnaku dobu otvorenia vstrekovacov vacsie mnozstvo paliva, pripadne vymena vstrekovacov za priechodnejsie.