No problem s miznutim oleja asi vyriešený (čas ukáže). Ako som už písal Maxik začal papkať viac oleja ako sa patrí. Najprv som podozrieval kružky alebo gufera ventilov, tlaky boli v poriadku.. atd... Ked som išiel po dialnici tak olej mizol rýchlejšie. Ked som viac akceleroval pri predbiehani alebo rozbehu do kopca tak som citil v kabine pach niecoho spaleneho. Predpokladal som že končí spojka.(pri záťaži preklzuje ).V piatok som sa domov viac ponahlal tak som ho trocha popohnal no a v sobotu rano som si všimol kvapku od oleja pod autom. Začal som patrat odkial. Nakoniec som nasiel na hrane vika olejoveho filtra pruzok oleja. Nastartoval som, na volnobeh nic, zvysil som otacky a olej začal presakovat popri tesneni vika olejoveho filtra, po kvapkach stekal dole a odkvapkaval priamo na vyfukove potrubie kde sa na horucom vyfuku "vyparil" a žiadna mlačka pod autom. Takže smrad pri zvysenych otackach nebola spojka ale spaleny olej na vyfuku.
Dnes som kupil olej, novy filter a všetko vymenil (do výmeny ostavali už iba asi 2 mesiace). Keď už som vymieňal olej tak som aj vymenil tesnenie pod deklom ventilov ktorý som pri tejto priležitosti vyčistil od karbonu (aj plech pod nim) obrusil hrdzave miesta po čistý kov, odmastil a prestriekal sprejom. Béžová preto lebo jeden načatý sprej sa mi bez uplatnenia váľal doma

. Takže čas ukáže kam mizol olej.
PS.: mastné miesta umyté 20 ročnou Arvou, fungovala perfektne.
PS2.: olejova mierka je už zasunutá, fotené bolo ešte pred naliatim oleja.
PS3.: Skontroloval som aj vole ventilov a vsetko v tolerancii - aj po 325 tisic km.