Ďakujem všetkým za odpovede. Takže medzičasom som bol v servise, odkiaľ ma poslali domov, nakoľko všetky kontrolky zhasli už deň pred príchodom do servisu. Povedali, že niekedy tieto autá hlásia chybu, aj keď sa jedná len o chvíľkový problém, preto aj tie kontrolky zhasli, že pravdepodobne sa všetko samo „napravilo“. Že im mám volať, ak znovu vypíše chybu auto, tak to tam budem musieť nechať na dlhšie, že vymažú chybu z počítača, potom s ním musia prejsť X kilometrov, možno aj 100, či im chybu opäť bude hlásiť vozidlo, aby vedeli presne diagnostikovať chybu. Tejto časti som vôbec neporozumel...myslel som si, že diagnostika týchto vozidiel už je na vyššej úrovni, že sa chyba presnejšie zaznamená. Ale čo ma potešilo, že v servise potvrdili, že ak bude nutné meniť nádržku alebo niečo s tým spojené opravovať, tak neplatím to celé len ja, ale že spadám do tej skupiny, ktorým dajú nejakú zľavu alebo budem platiť len za prácu.
Na aute už nebola v októbri 2020 predĺžená záruka (pre moju zvedavosť by ma zaujímalo "prečo?"), takže slimboy veľmi presne opísal návod, čo treba robiť...
Áno, keďže nám vtedy dali ponuku, ktorá sa nám zdala byť privysoká, keďže sme mali niečo cez 50.000 km, a niečo tam točili okolo kilometrov a rokov vozidla, takže nám vyšla vysoká cena za predĺženie záruky. Niečo okolo 360 € na rok? Ak sa dobre pamätám. Ale to je jedno, lebo sme si nechali čas na rozmyslenie, následne sa však stalo niečo v rodine a na toto sme úplne zabudli, a keď sme chceli to riešiť už bolo neskoro. Takže tak. Inak som mal v pláne predĺžiť o ďalšie dva roky (napriek vysokej cene za predĺženie záruky), keďže si plánujeme neskôr kúpiť novší model a predať vozidlo so zárukou je ľahšie. Len by ma zaujímalo, či aj iné značky majú problém s AdBlue....