... aby sme dosiahli aké-také porovnateľné hodnoty, museli by sme mať auto, do ktorého sa montuje aj turbomotor aj atmosféra a myslím, že také momentálne na trhu nie je (aspoň mi teraz nenapadá žiadne)...
Nikdy som spotrebu nesledoval, keďže patrí k autu a naháňať sa za každou desatinou fakt sa nemienim. Mám odjazdené niečo na 308 SW I. s motorom 1.6THP150, to auto žralo 8-8,5 l v akomkoľvek režime, bolo mu jedno, či je na zimných alebo letných pneu. Kto ma pozná, vie, že dostávalo kvapky...
Pred pol rokom som si urobil radosť atmosférickou 2.5 SkyActive v Mazde 6 Wagon a keďže som neveril hodnotám na palubnom počítači (7,3 l na letných 19" pneu a 7,8 na zimných 17" pneu), prerátal som aj skutočnú hodnotu podľa tankovania. Posledných cca 700 km mi vyšlo podľa palubného PC 6,8 l a podľa tankovania dokonca 6,5 l. Na 143kW úžasná spotreba...
Vždy ma fascinovalo, ako ľudia očakávajú spotrebu nula-celá-nula-nula-nič, ale na takéto hodnoty majú nárok iba majitelia starých TDI od VW (to už je ale iný príbeh)...