Autor Téma: Peugeot 3008 EAT6  (Prečítané 26705 krát)

0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.

Offline Modzillo

• ID: 136 Navrátilec
  • Riadny člen
  • Expert
  • Príspevkov: 1.588
  • Lidé jsou různí, povětšinou hovada... (J. Švejk)
    • AUTOVINKY.sk
Re:Peugeot 3008 EAT6
« Odpoveď #45 kedy: 05.09.2018 - 13:12:55 »
sáááákriš, čo sa tu človek nedozvie... Pacho, odporúčam ti navštíviť showroom Mazdy a spýtať sa na dodanie áut. Japonsko zasiahol pred niekoľkými týždňami tajfún a zmietol niekoľko výrobných hál. Ale na vine je určite neochota predajcu... Sorry, ale toto sú také krčmové reči, až to pekné nie je.

Neviem, ktorá predajňa vybavovala túto reklamáciu, neviem, ako prebiehala komunikácia, ale pýtam sa asi desiaty raz - čo má predajca alebo "jeho" servis namontovať do auta, keď nedostane z výroby potrebné diely?

Eskilson, vyhrážať sa právnikom od prvého momentu si začal ty. Od prvého príspevku som len krotil vášne, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že takéto metódy prichádzajú na rad až ako posledná možnosť, keď zlyhajú všetky ostatné formy komunikácie. Vždy sa dá dohodnúť aj bez urážok, nátlaku a zastrašovania. Len musia obe strany chcieť a myslím, že v tomto prípade obe strany chceli. Preto som nerozumel tým právnickým rečiam...

Aby bolo jasné, veľa vecí samozrejme píšem z pohľadu niekoho, kto vidí do zákulisia, ale vždy sa snažím uvažovať racionálne a ak je to len trochu možné, tak poradiť z ľudského hľadiska. A narovinu: u mňa by nikto nepochodil s rečami "idem vytrieskať maximum". Ak by dotyčný na svojich vyjadreniach trval, do hry by vstúpil aj právnik druhej strany, čo by znamenalo stopku akejkoľvek bežnej komunikácií.
MAZDA 6 wagon Takumi Plus 2.5 SkyActive-G 143kW/194k AT6
SPECIALIZED Crave 29

Offline pacho

• Pokročilý
  • Príspevkov: 910
« Odpoveď #46 kedy: 05.09.2018 - 19:40:58 »
modzilo, ak som sa Ta dotkol, tak prepáč. Čo sa týka tých krčmových rečí, asi len toľko, cunami a tajfún človek vie pochopiť, ale dovolenky a prázdniny určite nie. Čo sa týka komunikácie   predajca - zákazník , chyba sa stala hneď na začiatku, kde zákazník mal byť objektívne informovaný, že oprava sa natiahne o viac ako 30 dní, aby sa vedel zariadiť. Čo sa týka tých "vyhrážok " právnikom, ja to osobne neberiem ako vyhrážku, ale jeden z možných spôsobov komunikácie, ak sa dvaja nevedie dohodnúť. Veď koniec koncov , na záver si tiež vytiahol vyhrážky pravníkom, ale nie pre dosiahnutie  kompromisu, ale  pre ukončenie komunikácie so zákazníkom, čo tiež nie je celkom košér.
C4 1,5 HDi 96kW
308 1,6HDi 85kW
207 1,4HDi 50Kw

Offline Modzillo

• Riadny člen
  • Expert
    • AUTOVINKY.sk
« Odpoveď #47 kedy: 05.09.2018 - 19:59:26 »
Asi si niečo zle pochopil... U nás sa právnik spomína len v prípade, že s tým vyrukuje zákazník. Nikdy by som si nedovolil zákazníka odbiť frázou o právnikovi...

Pacho, máš prehľad o veľa veciach, ale v niektorých si naozaj veci idealizuješ (asi vychádzaš zo svojho prostredia). Proces opravy tak zložitej veci, akou je prevodovka, je zdĺhavý a v momente objednávania takých dielov, akou je prevodovka, väčšinou nikto nevie povedať, aká je dostupnosť. Áno, ani v roku 2018 to nefunguje tak, ako si asi predstavuješ. Faktorov, ktoré mohli vplývať na neskoré dodanie prevodovky, bolo určite viacero. Garantujem, že každý robil maximum, aby tá ptevodovka prišla včas. Ale kompetencie zúčastnených majú svoje mantinely... A keď sa k tomu pridajú výrobné prazdninyt, živelné pohromy, štrajky, slnečné erupcie, skrátka veci, ktoré Slovák za pultom nemá ako ovplyvniť, tak ho môže aj rozdrapiť a nepohne s tým...
SPECIALIZED Crave 29

Offline DKR

• ID: 141
  • Registrovaný užívateľ
  • Šuflikant
  • Príspevkov: 156
  • Peugeot 3008 1,5 BlueHDI, EAT8, Allure,
« Odpoveď #48 kedy: 05.09.2018 - 20:39:27 »

Eskilson, prajem veľa šťastných kilometrov z celým autom, lebo dúfam, že ty si si svoju smolu už vybral celú.

Čo sa týka prestrelky Modzilo - Pacho, tiež si myslím, že rokovania servis - zákazník by mali prebiehať zo zámerom dohodnúť sa z oboch strán. Ak sa vyhrážaš druhej strane hneď na začiatku, tak sa druhá strana zatne a nevybavíš nič. Až po dlšom jednaní a bez nádeje na dohodu, by som stupňoval tlak v jednaní z druhou stranou a volal právnika.

Čo sa týka dovoleniek, mám svoje vlastné skúsenosti z augustom v Taliansku, nik ti v tom čase v Taliansku ani nezdvihne telefón, tiež sa jednalo o reklamáciu, o zmluvné dodacie lehoty a mne tu v SK bežal termín. Možeš sa aj zblázniť a nepohneš s tým... Neviem ako je to v Japonsku z dovolenkami...

A ešte trošku všeobecne legislatíva: Ak sa jedná o záručnú opravu, na ťahu je vždy servis, správne tu bolo uvedené, že mal aktívne komunikovať zo zákazníkom (nepoznám podrobnosti v Eskilsonovom prípade), ale zákonom stanovený termín beží servisu. Tiež importér má povinnosť podľa obchodného zákona zabezpečiť 10 rokov náhradné diely. Tak na celom prípade je divné, že v celom SK nebola skladom aspoň jedna prevodovka, presne pre takýto prípad.

Na záver dúfam, že sa všetci z daného prípadu poučia, tak ako aj mi zákazníci, tak aj servis / importér. 

Offline Modzillo

• Riadny člen
  • Expert
    • AUTOVINKY.sk
« Odpoveď #49 kedy: 06.09.2018 - 08:12:19 »
Tiež importér má povinnosť podľa obchodného zákona zabezpečiť 10 rokov náhradné diely. Tak na celom prípade je divné, že v celom SK nebola skladom aspoň jedna prevodovka, presne pre takýto prípad.

Len upresním - áno, táto 10-ročná doba na dodanie dielov je neodškriepiteľná, diel aj bol dodaný. Nikto netvrdil, že diel nedodá. Ako tu už odznelo - súhrou rôznych okolností nastalo meškanie, ktoré bolo komunikované a kompenzované.

Na margo absencie prevodovky na slovenskom sklade len toľko, že prevodovka sa bežne nekazí a dnešná doba velí, aby sa takéto diely na skladoch nedržali (ani motor na sklade nenájdeme), pretože v tom stoja peniaze a cashflow by dostával po ušiach. Nehovoriac o rôznych verziách týchto komponentov.

Meškanie dielov (vrátane prevodovky a motora) nie je štandardné. Celý proces opravy je nastavený tak, aby boli všetky zúčastnené strany nútené/motivované závadu odstrániť čo najrýchlejšie. Nie vždy však všetko ide podľa predstáv... Ruku na srdce - funguje vo vašej práci všetko na 100%?
SPECIALIZED Crave 29

Offline DKR

• ID: 141
  • Registrovaný užívateľ
  • Šuflikant
  • Príspevkov: 156
  • Peugeot 3008 1,5 BlueHDI, EAT8, Allure,
« Odpoveď #50 kedy: 06.09.2018 - 20:57:38 »

Viem o čom píšeš, poznám to zo svojej práce...
Dúfam, že zákazník je spokojný a o to šlo od začiatku.

Offline joni

• ID: 124
  • Registrovaný užívateľ
  • Nováčik
  • **
  • Príspevkov: 21
« Odpoveď #51 kedy: 17.11.2018 - 00:27:53 »
Tiež som majiteľom spomínanej 3008 EAT6 so stavom 21868km a dátumom zakúpenia 7/2017 a s autíčkom som nadmieru spokojný, žeby to bolo tým, že bolo kupované vo FINAL CD V PD?

Offline Modzillo

• Riadny člen
  • Expert
    • AUTOVINKY.sk
« Odpoveď #52 kedy: 17.11.2018 - 07:13:34 »
... nie, s týmto nemá dealerstvo naozaj nič spoločné. Žiadna predajňa nemá záujem o kazový tovar a je jednoducho smola, ak sa taký objaví... Následná komunikácia a správanie zo strany dealerstva už potom vypovedá o (ne)profesionalizme...
SPECIALIZED Crave 29

Offline mihyli

• ID: 127
  • Registrovaný užívateľ
  • Holobriadok
  • Príspevkov: 85
« Odpoveď #53 kedy: 22.11.2018 - 15:30:45 »
za rok som na svojej 3008 ETA6 nabehol 53000km, no problemo. :)
Peugeot 3008 SUV - 2017 - 1.6 BlueHDi EAT6 - 88kW - VIN VF3MCBHZWHS223434
Peugeot 508SW - 2017 - 2.0 BlueHDi EAT6 - 133kW - VIN VF38EAHWTGL044253

Offline Eskilson

• Nováčik
  • **
  • Príspevkov: 22
« Odpoveď #54 kedy: 23.11.2018 - 11:05:47 »
Na Novej zatial 6000 Km a zatial drzi :clap :)