V sobotu som dokončil nájazdy na auto hned som aj otestoval a vybral som von čidlo tachometra stále vypadávalo tak som ho rozobral a zistil že dnu to funguje asi na magnetickom princípe takže tam sa nemá velmi čo pokaziť a podozrenie padlo na studené spoje na prívodných vodičoch ktoré idú na konektor . Prespájkovanie bolo účinné a už 3 dni jazdím bez jediného výpadku
Pri odmontovanom kryte motora som našiel až príliš opotrebovaný spodný akceleračný silentblok motora a budem ho musieť objednať ale podla VIN čisla mi našlo v peugeote číslo dielu ktoré ani v elite ale autokelly nenájde . Aj ked hladám medzi uložením motora nenájdem ho tam . Na 405 , 205 atd ich nájdem hneď a na 406 nie
Neviete či pasuje z 405
Budúci týždeň sa teda bude meniť spodný silentblok a za 2 tis km mám meniť olej neviem či ho nevymením tiež a pri 200 000 by som chcel meniť rozvody a rozmýšľal som nad značkou INA čo na ňu poviete
? Auto malo rozvody robené pri 115 tis km tak už to spravím pri 200 tis aj z olejmi a filtrami
Poprípade dajte rady čo ešte vymeniť po 200 tis
EDIT : Ešte jedna novinka od kedy som opravil čidlo na tachometer tak som si povedal aspoň týžden skúsim jazdiť na spotrebu ... Síce je to strašná nuda jazdiť 85 - 90 km/h ale tá spotreba :inlove 5,1L/100km :yes