Autor Téma: Výmena olea a zapis do servisnej knizky  (Prečítané 5162 krát)

0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.

Offline mihyli

• ID: 127
  • Registrovaný užívateľ
  • Holobriadok
  • Príspevkov: 85
Výmena olea a zapis do servisnej knizky
« kedy: 29.10.2017 - 23:24:53 »
Caute...chcem sa spytat...blizi sa mi prvych 10000km...a som zvyknuty menit olej kazdych 10k km (celkovo som pedant na motor - este neochutnal nic ine ako premiovu naftu OMV alebo Slovnaft)...a konecne otazka :D ... ak si olej vymenim sam (aj s filtrom samozrejme, olej origo ako ma byt), da sa to dat zapisat do servisnej knizky aj papierovej aj elektronickej? Chcel by som udrzat kompletnu a dohladatelnu servisnu historiu...
Peugeot 3008 SUV - 2017 - 1.6 BlueHDi EAT6 - 88kW - VIN VF3MCBHZWHS223434
Peugeot 508SW - 2017 - 2.0 BlueHDi EAT6 - 133kW - VIN VF38EAHWTGL044253

Offline Marcel00

• ID: 007
  • Registrovaný užívateľ
  • Guru
  • Príspevkov: 5.976
Re:Výmena olea a zapis do servisnej knizky
« Odpoveď #1 kedy: 30.10.2017 - 07:25:16 »
olej kludne vymen... tiez som to tak pocas zaruky robil.
zaznam vymeny oleja do servisnej knizky nema ziadny zmysel, s tym by som si vobec nezatazoval hlavu. nieje to pre nikoho podstatne.
ani pre servis ani pre niekoho kto by nahodou v buducnosti kupil Tvoje auto.
nepiste mi dotazy o radu a postupy do spravy alebo na mail..., piste to vzdy na forum, nech sa k info dostanu aj ostatni uzivatelia.

Offline CiNiK

• ID: 008
  • Administrátor
  • Guru
  • Príspevkov: 6.249
  • www.autovinky.sk
    • AutoZine.sk
« Odpoveď #2 kedy: 30.10.2017 - 07:52:08 »
Servisná knižka je predsa tvoja, takže si tam pokojne píš aj slohové práce. Mala by tam byť aj sekcia "poznámky" ak to nechceš dávať medzi klasické servisné prehliadky.

Tiež mením olej po 10tkm. Nezapisujem to nikde, keďže "pečiatky" do knižky si vie nabúchať skoro každý.

Offline Modzillo

• ID: 136 Navrátilec
  • Riadny člen
  • Expert
  • Príspevkov: 1.588
  • Lidé jsou různí, povětšinou hovada... (J. Švejk)
    • AUTOVINKY.sk
« Odpoveď #3 kedy: 30.10.2017 - 08:57:17 »
Chlapi, trochu s Vami nesúhlasím... Pri novom aute, ktoré spadá pod záruku, je servisná knižka alfou a omegou každej garančnej (cháp záručnej) zákazky. Áno, máte pravdu, že pri následnom predaji to nikoho nezaujíma, ale kým je auto v záruke, akákoľvek reklamácia pohonného ústrojenstva so sebou prináša aj fotenie servisnej knižky na tých stranách, kde by mali byť pečiatky z (akéhokoľvek) servisu. Práve tento "orazený" servis totiž drží záruku na vykonanú prácu a použitý materiál a je na pleciach zákazníka, aby v prípade požiadavky značky Peugeot doložil všetku dokumentáciu (zákazkový list, výstup z diagnostiky) z vykonaného servisu mimo autorizovanej siete.

Môžete namietať, že ak si majiteľ auta vymení olej doma sám v skrátenom intervale, autu vlastne pomáha. No, teoreticky áno, ale aby sa tu z toho nestal holubník, značka Peugeot prišla s vlastnými štandardami a postupmi, ktoré zmysel dávajú (či chceme alebo nie). Ak má totiž značka držať záruku na tovar, ktorý prostredníctvom svojich dealerov predala, potrebuje mať o tomto tovare prehľad a nechce, aby sa v tom niekto vŕtal...

Presne viem, ako to myslíte a opakujem, že tu sa bavíme o niekoľko mesačnom aute, nie o 3-4-ročnej jazdenke. Riadni členovia klubu majú nárok na olejový servis za 99 EUR s DPH v sieti FINAL-CD, samozrejme vrátane razítka do servisnej knižky. Je to nevýhodná cena oproti súkromnému zásahu a bez razítka?

Viete, ja celkom rozumiem tomu, že človek chce ušetriť, človek nedôveruje, človek vie niekedy viac atď. Akurát človek si niekedy neuvedomuje, že je tu aj druhá strana, ktorá si jednoducho stráži svoje náklady a nerobí charitu. Minulý týždeň mi volal kamarát, že na jeho polročnej 308-čke nefunguje USB (nepoužíva ho, prišiel na to len náhodou, keď si chcel nabiť mobil). Prijímací technik otvoril zákazku, prezrel si auto, skontroloval vizuálne, skúšal, na rad prišla diagnostika, ktorou sa zistilo, že USB zásuvka nekomunikuje. Rozobrali sme prístrojovku a zistili sme, že zásuvka USB nebola napojená na kabeláž, pričom kabeláž tam bola. Tak sme si vyhľadali výstup z predpredajnej prípravy konkrétneho auta a vtedy USB nehlásilo žiadnu chybu. Jasne sme teda mali dôkaz, že USB zapojené bolo a zrazu nebolo. Až po chvíli z toho kamaráta vypadlo, že si po kúpe dal nainštalovať zabezpečenie VAM R1 a pravdepodobne ten, kto to montoval evidentne nezapojil naspäť všetko, čo bolo potrebné. Kamarát nekamarát, dostal od nás faktúru, aby si ju išiel dať preplatiť tam, kde mu ten zabezpečovací systém montovali...
MAZDA 6 wagon Takumi Plus 2.5 SkyActive-G 143kW/194k AT6
SPECIALIZED Crave 29

Offline CiNiK

• ID: 008
  • Administrátor
  • Guru
  • Príspevkov: 6.249
  • www.autovinky.sk
    • AutoZine.sk
« Odpoveď #4 kedy: 30.10.2017 - 09:19:38 »
Auch. Ja som si zle pozrel nájazd km. Myslel som že 100000...  :bandit
Samozrejme som myslel po skončení záruky.

Offline Marcel00

• Registrovaný užívateľ
  • Guru
« Odpoveď #5 kedy: 30.10.2017 - 09:25:24 »
Suhlasim, 99€ nieje skutocne zas tak moz za zarucny servis, teda vymenu oleja v autorizaku.
Myslim, ze zakladatel temy by sa mohol zamysliet nad zvazovanym krokom a vyuzit sluzby nasho partnera.
tiez som to nejako nedomyslel.   :beer

Verim ze napriek zakaznikovej poziadavke vymenit olej skor ako to kaze servisny interval, nebude servis namietat :)
tych "par" eur navyse nehra rolu pri niekolko mesacnom aute a pri zachovani vsetkych predpisov v ramci zaruky bude vsetko ok.
nepiste mi dotazy o radu a postupy do spravy alebo na mail..., piste to vzdy na forum, nech sa k info dostanu aj ostatni uzivatelia.

Offline mihyli

• Registrovaný užívateľ
  • Holobriadok
« Odpoveď #6 kedy: 30.10.2017 - 10:41:12 »
Mate pravdu. :) Kedy a kde sa mozem obj.? :) Kludne aj zajtra v PD. :)

Offline Marcel00

• Registrovaný užívateľ
  • Guru
« Odpoveď #7 kedy: 30.10.2017 - 10:44:17 »
ako riadny clen na tuto zlavu narok mas,
Tato zlava/cena sa tyka obchodnej siete Final CD, tak ak mas vo svojom okoli tekto servisne stredisko tak to nebude ziadny problem ;)
alebo napis clenovi Modzillo, verim ze poradi s dalsim postupom.  :beer

Offline mihyli

• Registrovaný užívateľ
  • Holobriadok
« Odpoveď #8 kedy: 30.10.2017 - 10:45:57 »
uz som pisal. :) auto sice nemam z FINAL-CD (to uz Modzilllo vie) ale tam pytaju 140e za vymenu. :( takze sa mi oplati prejst do PD...ake su skusenosti so servisom tam? otec ma odtial 5008 (este tu prvu) a bola spokojnost.... :)

Offline Marcel00

• Registrovaný užívateľ
  • Guru
« Odpoveď #9 kedy: 30.10.2017 - 10:57:04 »
ja patrim do regionu okolia Bratislavy, takze ti neporadim, ale vo vseobecnosti plati, ze vlastna skusenost je najlepsia skusenost.  :coffee