ahoj Maribus, bohu žiaľ si nenapísal akú máš motorizáciu, výbavu..koľko km plánuješ ročne najazdiť, kde... ťažko radiť. Môžem Ti napísať svoje skúsenosti z prevádzky . Mám 308 HDi 85kW. Tiež som ju bral ako predvádzačku. Dva krát som si doplatil záruku , prv na 4 roky, a potom doplatil piaty rok. Mám nabehané 89tkm. Zatiaľ čo som riešil na záruku: výmena zadného brzdového svetla vo dverách vypadli led segmenty. Výmena ľavej smerovky v speťáku, prestalo svietiť, výmena predných kľučiek , prestal fungovať bezkľúčový prístup. Výmena pomocného spojkového válca. Naposledy mi menili remeň pohonu alternátora a klimy. To nebolo na záruku, lebo je to spotrebák. Raz mi upravovali akusi podložku na radení, bolo to vrámci zvolávačky. Teraz ma čaká výmena brzd. Zaujímave, je, že platničky sú v podstate ešte OK, ale kotúče sú už pod limit. Taktiež sa začínajú ohlášať zadné tlmiče. O auto sa snažím starať, chodím pravidelne na prehliadky, olej mením max po 15tkm. Prevádzka je asi dialnice 30%,mesto 30% ostatok 40%. Zatiaľ som s PDF nemal žiaden problém. Raz mi "zamrzla" nafta, ale problém bol vyložene v kvalite nafty (GULF). Jeden defekt. (nemám rezervu :-) ). Suma sumárum, auto hodnotím ako spoľahlivé, bezproblémové, na záruke som asi prerobil ( z pohľadu, koľko som dal, čo som dostal), ale neľutujem, že som si ju doplatil, už len pre pokoj duše.