Teraz aktuálna téma, preto sa idem spýtať, aké máte skúsenosti s naftou na jednotlivých čerpačkach. Všeobecne sa vraví, že kvalitu má slovnaf a shel. Osobne tankujem prevažne na Shell-ke, poprípade na slovnaftke. Oblúkom sa vyhýbam "no name". Do nafty dávam pravidelne VIF. V poslednej dobe som zopár x kúpil na gulfke, zrejme ma zlanárila cena, a to, že ju mám po ceste. V nedelu bolo dobrých -22°, auto naskočilo v pohode, no po asi 500metroch nechcelo ísť do otáčok, po chvíli mi vyhodilo núdzak, tak som to odstavil, a auto už viac nešlo naštartovať. Reku fajn, zavolal som kamaráta nech mi príde pomôct, rozmýšlam, odtiahnuť asi ťažko, elektrická brzda zatiahnutá, uvolniť sa nedá?. Tak som aspoň otvoril kapotu, akotrát naň svietilo slniečko, tak uvidíme. cca po 15´skúšam auto naskočilo, ale v nudzaku. Tak som zašiel na slovnaftku doplnil som nádrž cca 20l + vif, Po chvílke jazdy auto išlo normálne, akurát svietil nudzak. Potom som auto odstavil a večer v pohode , ako keby sa nechumelilo, auto ide ako hodinky, aj nudzak zmizol. Od vtedy žiaden problém. Z toho mi plynie, nekvalitná nafta na Gulfke. Rád by som počul skúsenosti aj s inými benzinkami, aby sa im vedel človek vyhnúť?.