super, gratulujem k výhre...
Trochu sa však čudujem celému bizňisu medzi Fotolabom a Citroenom - určite išlo o čo najnižšiu cenu, ale vo finále je možná oveľa väčšia zľava na vybavené auto ako na holotu. Takto to ale funguje pri každej jednej firme, ktorá berie autá ako hlavnú cenu v súťaži - dáme tam čo najlacnejšie a nech držia huby...
Dorábať výbavu do auta je celkom drahá a na môj vkus veľmi invazívna forma uspokojovania potrieb. Jasné, že v tomto prípade iná možnosť nie je, ale na druhej strane sa budú dvere rozoberať, možno palubovka a keďže je to všetko z plastov, tak to už väčšinou nikdy nedrží tak ako keď sa to tam prvýkrát nacvakne. Ak to však robia odborníci a detailisti, tak je to na nerozoznanie.
Ešte mi napadlo toto: keďže si zistil, že auto vyhovuje a je dobré, osobne by som ho ponúkol na predaj a za zinkasované peniaze + nejaké peniaze navyše by som si nakonfiguroval nové (ideálne 108-čku), ktoré by vyhovovalo... (platí v prípade, ak je to podľa výhernej zmluvy vôbec možné)
Ja som fotolabu vďačný
Som rád, že tam dali klímu, lebo tú by som jedinú nedorobil
Predávať a kupovať nové kľudne môžem, nemám žiadnu zmluvu, prebral som výhru a môžem robiť čo chcem ... Ale nech som počítal, ako som počítal, tvoj postup by sa mi neoplatil ... Auto by som predal zo šťastím za 7 tis. Nové vo vyššej výbave je za 9 tis. Eur ... To sú 2 tisícky + čas, predať to, odhlásiť, zrušiť poistky, objednať nové, čakať, prebrať, prihlásiť, poistiť ...
Za tie 2 tisícky a čas by som dostal navyše, oproti aktuálu
- Autorádio + 4 repro
- Oceľové disky 15 (aktuálne 14)
- zrkadlá a klučky vo farbe
- delené zadné sedadlá
- vodičove sedadlo výškovo nastavitelné
- elektrické ovládanie predných okien
- centrál s DO
Rádio + 4 repro sa rieši. Alpine s Bluetooth, externým mikrofónom atď vyšiel na 85 Eur + kaplička na osadenie do palubky 30 Eur aj s poštou. Káble do predných dverí na predné repro mám, rádio si zapojím sám. 2 repro sú tam, 2 repro pridám, to vyjde tak max 50 Eur. Takže táto položka komplet 165 Eur.
Centrál s DO sa montuje práve teraz, auto je u mechanika. 160 Eur aj s prácou.
Oceľové disky "15" sú mi na figu. Ak by tam boli elektróny, nič nepoviem, ale v 15 tkach plechoch moc veľkú výhodu teraz nevidím
Delené zadné sedadlá detto rovnako ako výškovo nastavitelné sedadlo vodiča. Obaja sme vysoký, obom nám však umiestnenie sedadla v citróne sedí. Elektrické ovládanie predných okien by bolo fajn, ale je to vyriešitelné za tak max 150 Eur (to už som to aj trocha nadhodnotil).
Takže to čo potrebujem sa dá dorobiť za 475, nech 500 Eur.
Zrkadlá a klučky do laku vyjdú tak možno na 100 Eur, aj to som prepískol ...
A ostáva zvyšných 1400 Eur
S príplatkou =
Disky kolies z ľahkých zliatin 15 sú za 500 Eur. Samotné elektróny 15 mám zohnané za 280 Eur + max 200 Eur pneu, takže som max na tom istom. Farba nám vyhovuje, tú by sme nemenili. Dymové zadné okná sú za príplatok 120 Eur, ja ich môžem mať za 70 Eur ... Samotné parkovacie senzory nemajú, tie vyjdú na pár desiatok a montáž zvládnem sám
Sorry, za dlhší príspevok, ale aktuálne v tomto proste zmysel nevidím ... To dovybavenie nie je až tak drahé. C1 je jednoduché auto, vrzgania po opetovnom zložení sa nebojím. Dverí som rozložil a zložil za svoj život naozaj dosť a pri troche citu ani jedny nasledne nevrzgali ... No a navyše sa musím priznať, že s aktuálnych modelov sa mi Citrone páči vždy o kúsok viac, ako Peugeot
(po stránke dizajnu)