v prvom rade sa nám musíš zdôveriť, načo to auto budeš požívať, koľko mieniš najazdiť, to sú základné informácie, bez ktorých ťažko radiť. Osobne som mal 207 s 1,4 HDi, a maximálna spokojnosť. Môj nájazd bol cca denne do roboty 10´km tam, 10 späť. okrem toho 150-250km vikend, poprípade cez tyždeň. 1x dovolenka 3000km. zhruba 2x do roka, dlhšia trasa okolo 2000km. Za 3 a 1/2 roka som spravil 80 tkm. Fakticky bez problémov, súčasný majiteľ na ňom nabehal ďalších 25 tkm. Olej menený najneskôr po 15 tkm, ináč štandardný servis. Spotrebe okolo 4l/100km- Pravidelne používaný VIF. Je to model bez PDF. Zažil som s ným -30°C ako aj +40°C a žiaden problém. Vôbec sa netreba báť jázd po meste. a otázka je, či si ochotný investovať o niečo viac € do dízla. Pri staršom si treba dať pozor, kto s tým jazdil, bez jasnej histórie je to lotéria preto je ideálne brať o majiteľa, ktorého poznáš, a vieš, ako sa staral o auto. V súčasnosti mám zase diezel.Fajn by bpolo, keby sa niekto vyjadril, čo majú benzín, aby si mal názor, aj z "druhej strany".