Jazdu si užívam.. niekedy až moc :-P a ver mi že sa v žiadnom prípade neobmedzujem kvôly spotrebe :-)
K videniu bude... pfff.. :-D zraz v NR/NZ alebo potom až v Piešťanoch. Alebo keď prídeš niekedy do Rivalcaru tak prídem aj ja :-)
Zvuk - ťažko posúdiť.. mne sa páći.. cca pri 2000 to začne mať zvuk ktorý aj počuješ
a potom to ťahá do 6000-6100rpm. Avšak aj keď to točím do obmedzovača vonku to nieje počuť :-D
Čo som sa dočítal, tento motor zvyknú prehadzovať do 206 + RJ z 206RC (ak som správne pochopil) tak to schová do vrecka aj RC-čko.
Predchádzajúci majiteť tvrdil že to skoro ako V6. (Mal aj 406 Coupé V6) Avšak mne sa to nezdá. Je pravda že som nejazdil s V6, ale predsalen 116kW 1450kg vs 152kW 1500kg.. je celkom slušné..
Páči sa mi že to pekne ťahá už od cca tých 2000rpm po hranicu 6000. Prevodovka je super, ale niekedy ide ťažšie zaradiť jednotku (mám pocit ako keby už tam bola a pri púšťaní spojky porátam zuby na ozubenom kolese)
Avśak, stále chválim to auto a dnes pri jazde domov ma to hodilo 4x do núdzového režimu. :-( išiel som vpohode 110 predbiehal som (130km/h) a zrazu to prestalo ťahať a rozsvietila sa kontrolka "Check Engine"
žiadna chybová hláška, nič. vypol som motor, naštartoval a na pedál to nereagovalo vôbec.. asi 2x som vypol/zapol motor a potom sa to prebralo... a toto sa opakovalo eśte 3krát na úseku 13-15km.
Skúšal som ísť na nižších otáčkach, aj na vyšších ale bolo to jedno.. tak-či tak ma to hodilo do núdzáku.. aj keď som pustil plyn pri cca 110km/h spomaloval som na 90, následne keď som nato chcel šliapnuť už sa nić nedialo...
Asi týždeň dozadu som bol na "preventívnom" diag-u u Judesa (začo mu veľmi pekne ďakujem)
vtedy sme našli chyby:
"Prechodová závada. Zadní lambda sonda. Zkrat na kostru"
"Prechodová závada. Snímač pedálu akcelerace, signál 1"
"Prechodová závada. Snímač pedálu, nesrovnalost singalu 1 a 2"
+
"Trvalá závada. Informace spinače brzdy regulátoru rýchlosti. koherence" (brzdový spínač budem musieť meniť lebo mi nesvietia ani brzdové svetlá)
Ale ani jedna uvedená by podla mňa nespôsobila núdzový režim. (eśte keby predná lambda, ale zadná je len "diagnostická")
Máte nejaké nápady ?