asi 3 týždne dozadu som postrehol že sa mi auto čím ďalej tým dlhšie ohrieva
výsledok bol zlý termostat z ktorého sa stratilo tesnenie (asi odplávalo do bloku) a mal som otvorený okruh, termostat som vymenil a všetko je OK
okrem toho som už dávnejšie riešil odtrhnuté čalúnenie dverí ktoré pri zavretí krásne trieskalo
...samozrejme oprava bola riešená samorezkou (toto auto pred tým opravoval ozaj inteligent)
po rozobratí som zistil že lišta ktorá drží čalúnenie bola celá zlomená tak som ju zlepil kyanoakrilátovým lepidlom a drží to super
samozrejme bolo nutné dieru nejak zaslepiť som sa sa rozhodol použiť blikaciu led
keď už som mal dole čalúnenie tak som sa rozhodol aj o výmenu kľučiek za chrómové....tu bol problém že som žiadne nenašiel a keď aj našiel tak boli za nehorázne peniaze a čo mi ostávalo ? urobiť si ich doma
mesto chrómu som použil striebornú farbu ako na stredový panel a lišty kľučka šla do základu na plasty plniča farby a na koniec lak ...výsledok vyzerá takto
plus nejaké fotky počas práce
a keď už som to mal až v takomto štádiu priateľka mi vnukla nápad kľučky podsvietiť tak som si nechal poradiť a podsvietil ich do oranžova ako sú podsvietené aj ostatné veci
podsvietenie je riešené cez spínaciu skrinku tak že po otočení kľúčika a aj po naštartovaní sa spustí podsvietenie a po zhasnutí sa vypne
blikacia led je napojená cez rozpínacie relé na podsvietenie kľučiek tj. keď je všetko vypnuté tak ledka bliká a po zopnutí spínacej skrinky sa spustí podsvietenie kľučiek a led prestane blikať