Cavte chalani
Chcel by som vám predstaviť svoje aktuálne coupe aj bývalé coupe. Prvé coupe som si kúpil na svoje narodeniny minulý rok. Mal som ho cca 4 mesiace. Bola to ale nešťastná kúpa preto som ho aj predal. Bol to ročník 1998 model D8 s motorizáciou 2.0 RFV. Na tachometri bolo 170 000 auto bolo z vnútra zachovalé z vonku celolak aj keď amatérsky. Problém bola ale hrdza ktorou bolo auto dosť vážne postihnuté. Najskôr som bol rozhodnutý že si ho postupne opravím ale akonáhle sa objavil problém s motorom, spojkou a následným prezretím auta na jame kde sme zistili ako vážne je hrdza rozšírená verdikt bol jasný = pôjdeš ďalej do sveta. Auto sa mi podarilo v skutku krátkom čase predať a začal som šporiť a hľadať to čo som vždy chcel. Coupe s motorom buď V6 alebo 2.2HDi. Keďže u nás na slovensku je 406 coupe dosť málo a zachovalých ešte menej začal som hľadať a čakať na niečo obstojné. Nakoniec som narazil na 2.2HDi ktoré som nakoniec aj kúpil.
Je to ročník 2001 bez multiplexu. Na aute je všetko v sériovom stave žiadne tuning úpravy. Na tachometri svieti 193 tisc. Auto bolo dovezené z Franzúzska a na slovensku som 3tí majiteľ. S autom som zatiaľ nadmieru spokojný. V dohľadnej dobe chcem riešiť nasledovné veci.
-výmena spojky (zaberá vysoko a horšie sa radia rýchlosti) – váham medzi jednohmotným a dvojhmotným zotrvačníkom
-výmena filtrov, oleja v prevodovke, motorového oleja (rozmýšľam nad Total 7000 diesel 10w40)
-stabilizačné tyčky zadnej nápravy
-oprava spätných zrkadiel (zrkadlá sa trasú na sklopnom mechanizme)
-striekanie podbehov (začala sa olupovať tá čierna spodná farba – pravdepodobne to dám streknúť do farby karoserie) a vytiahnutie preliačeniny na podbehu
-na diagnostike vybehla ešte občasná chyba váhy vzduchu, čidlo teploty katalizátora a relé žhavenia čiže pravdepodobne nejaký žhavič
Inak ide všetko ako má. Studené štarty bez problémov ťah motora držanie teploty tak isto.
Čo sa týka vizuálnych zmien:
- zatmavenie rámikov predných svetiel
- zatmavenie zadných smeroviek fóliou
- čierna lišta na zadný kufor
- kolesá 17 alebo 18 + podložky (lincancabur alebo zo 407 coupe)
- striekanie stredového panela a líšt do striebornej farby (pravdepodobne to dám do farby karoserie)
Prikladám fotografie (červené 2.0, strieborné 2.2HDi)
RFV
Posledná foto s ferrari
HDi