Mám tu pre vás obdobu obľúbeného Tiramisu, ktorá je jednoduchá, "lacná" a rýchla na prípravu.
Yngredyencye a pomôcky:500g Mascarpone (napr. to z Lidl-a má až 78% tuku, nič pod 75% nebrať...)
250ml šľahačkovej smotany (min. 33%)
300ml stredne silnej kávy (espresso, prípadne nesca)
1 bal okrúhlych piškótov (250g)
+
kryštáľový cukor, Granko, kakao, prípadne tvrdý alkohol...
1 misa na miešanie, vareška alebo podobná sranda,
1 plytká misa-plech-tanier na samotný koláčPostup:Do väčšej misy si dáme celé Mascarpone a v 0,5l pohári alebo miske si vyšľaháme hustú šľahačku zo smotany.
Túto primiešame do mascarpone spolu s cukrom (množstvo podľa chuti, niekto to rád sladké... ja nie).
Misu na koláč vyložíme prvou vrstvou, v káve máčaných piškótov.
Začíname od okrajov ku stredu. Snažíme sa vyplniť čo najviac priestoru... <!-- s:D --><!-- s:D -->
Po vyložení prvej vrstvy piškótov, natrieme prvú vrstvu mascarpone tak aby prekryla vršky piškótov.
Dáme ďalšiu vrstvu a postup zopakujeme toľko krát, koľko vrstiev chceme.
Pred poslednou vrstvou pridáme do zmesi Granko alebo Kakao aby sme mali farebne odlišný vršok.
Poslednú vrstvu môžeme ozdobiť trochou kakaa a koláč vložíme na cca. 4-5 hodín do chladničky.
Po vybratí celý zjeme aby nikomu nezostalo... <!-- s:P --><!-- s:P --> <!-- s:cool --><!-- s:cool --> Celý album s fotkami tu: <!-- m -->
https://plus.google.com/photos/11505630 ... 1568663857<!-- m -->