Helou tuneri
Skor ci neskor sa chcem pustit na mensiu renovaciu vyfuku ... Cakam kym bude pekne a bude na to cas ... Kedze vyfuk uz nie je v najlepsom stave , rad by som ho zachranil , aby nejaky ten piatok este vydrzal. Na novy vyfuk nie su € a ked uz by som mal kupovat novy, tak urcite nekupim stock , ale uz nieco " sportove " a tam su dost velke palky ... Velmi sa mi paci JanSpeed , komplet stredovy a koncovy tlmic ... Ma to decentny zvuk , nehuci to ako sialene , proste idealne ako by som si to predstavoval
Ale k veci , ked uz budem davat cely vyfuk dole , natierat , atd , napadla ma myslienka, ze by som hned aj vyhodil katalyzator ... Tam ale nastava dilema, vyhodit ? nevyhodit ? Co som kukal na nete, tak su toho plne diskusie . Niektory pisu jasne vyhodit, niektory nie , atd ... Problem spociva asi v tom, ze nie na kazdom aute ma odstranenie katt pozitivny vplyv ... Co som tak cital, tak su auta, kde sa proste pri navrhu vyfukoveho systemu pocita s katt a po jeho odstraneni auto este zlenivie, tym padom to je este horsie ...
Netusim ako je to u 206 RC , preto pisem sem o radu
Co tak ale kukam , tak napr aj tu :
http://www.youtube.com/watch?v=EzMLcq0MyEAhttp://www.youtube.com/watch?v=WPDLNpHhkC0aj inde, tak u RC som sa nikde so ziadnym problemom nedocital , takze predpokladam, ze by som ho mohol odstranit
Je mi jasne ze po odstraneni neziskam + 5 koni , neocakavam od toho v podstate nic , mozno tak lepsi zvuk
ale kedze ten katalyzator ma 10 rokov a nabehane skoro 200 000km, nemyslim si aj tak ze plni uz nejako zasadne svoju ulohu ... Preto by som ho dal rad prec, aby sa motoru " lepsie dychalo "
Jediny problem o com viem je, ze na vyfuku su 2 lambda sondy , prva je pred katt , ta sa necha tak ako je , ale druha je za katt ... Tam je problem, ze pokial sa katt odstrani , tak druha sonda posiela zle udaju do riadiacej jednotky a nasledne ukazuje chybu motora ... To sa ale da odstranil pomocou nejakej " lambda zaslepky" ... Este ale nemam nastudovane, ako taka zaslepka vyzera a co k tomu treba na vyrobu , kupit neviem ci sa niekde da ...
Na Ebay sa da kupit aj original
DECAT DOWNPIPE na RC ... Ale vychadza to na nejakych 150€ :nech , za kus trubky , takze to je pase...
Co poradite ? Ist do toho a vyhodit ho prec a nejako vyriesit tu zaslepku ?
alebo nemam spekulovat a nechat tam ten stary katt tak ako je ...
Ja som skor za prvu variantu ... Odstranim katt a neskor, ak budu prachy, tak stary stredovy a koncovy tlmic vymenim za nieco lepsie a voala
PS: To ze potom neprejdem na emisnej a podobne veci s tym spojene netreba riesit