Autor Téma: Nepresiel som na emisnej kontrole  (Prečítané 196 krát)

0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.

Offline Michal Czako

• Nováčik
  • **
  • Príspevkov: 39
Nepresiel som na emisnej kontrole
« kedy: 15.02.2026 - 15:53:30 »
Ahojte,

ide o peugeot 207, 2009, 1.4. benzin 54kW.

na aute menene sviecky, olej, olej filter, pelovy filter, cela cast vyfuku az pred katalyzator

auto ma 152k km na tachaci ale realne to vyidim na 250 +

na technickej auto preslo, volal som do autobazaru a povedali ze to bude katalyzator co mi za 150€ vymenia, co je samozrejme predrazena kktina, to by som si dal vymenit u svojho mechanika

auto žere olej len ked sa jazdi dlha trasa povedzme 30+km, auto sluzi ako presuvatko v meste, spravi cca. 3-4k km za rok

zaujima vas vaš nazor a skusenosti ako ste to riesili.

na stk mi povedali ze lamda sondy plus katalyzator by mohlo pomoct ked to zere olej alebo vymenit kruzky, avsak nechcem do toho buchnut dalsich 400€ a vysledok nebude ziadny, prikladam aj protokol z emisnej.

auto kupovane v bazari pred dvoma rokmi kde malo spravenu cerstvu emisnu aj technicku ale nacierno isto

https://files.fm/u/8azwnjq87x

dakujem

Offline mpa

• Registrovaný užívateľ
  • Praktikant
  • Príspevkov: 424
Re:Nepresiel som na emisnej kontrole
« Odpoveď #1 kedy: 16.02.2026 - 17:14:41 »
ako som písal vo svojom príspevku o rok stojacom 207sw - spýtať sa technika v stanici čo ON odhaduje za primárnu príčinu, KTO také VIE odstrániť. n ásledne ísť do toho servisu/k tomu mechanikovi, dať mu protokoly a spýtaťb sa na prognózu. a nechať mu aj veľký technický s tým, nech do servisu započíta aj návštevu stanice.
v mojom prípade robili ešte jednu kontrolu a vyšpecifikovali čo treba. o.i. jednu lambda sondu.

inak budú všetci bádať, vymieňať, ....

ono je to tak, že vo vozidle sa postupne vymenia všetky súčiastky a nebude fungovať - a zasa každá súčiastka z nefunkčného vozidla nespôsobí závadu v inom vozidle. akurát kombinácia niekoľko súčiastok v hraničnej polohe spôsobí ....