Autor Téma: Problem s EK a FAP - a ci je to realne tam?  (Prečítané 318 krát)

0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.

Offline freedomlives

• Nováčik bez príspevkov
  • *
  • Príspevkov: 1
Problem s EK a FAP - a ci je to realne tam?
« kedy: 10.10.2024 - 13:37:29 »
Presne pred rokom som kupil 308SW rv 2010 s 1.6HDI.
Pred par tyzdnov bol som na STK - TK presiel, EK nie. Dymivost 3,6, kedze maximum ma byt 0,55.
Zistil som ze PCV ventil nebolo tesne, vymenil som ju, a dal som stahovacky, ale ked teraz pozeram, vidim ze zasa je olej v vzduchove trubica, a idem vymenit tesnenie na "oil separater" (neviem ak to sa vola po Slovensky, a prepac za zle gramatika, moj rodne jazyk je Anglictina)
Zaroven, som installoval app na FAP diagnostika cez Bluetooth, slo som na dialnici, a zaujimave pre man bolo, ze maximum differential tlak bolo 27mbar, a to len pri maximum otacky. Kazdy krat ket spajam s tejto app, pride zasa chyba ze "FAP nie je, alebo je prevrtane".
Teraz mam dole cast "heat shield" okolo katalyzator, a vidim ze KAT+FAP co mam nie je original, ne ma moznost odpojit FAP, a do heat shield bolo rezane diery na tej snimace, lebo su v ine miesto ako na original.
Mechanik kto pocas leto vymenil turbo, povedal ze vyzeral ze dakto byl do plech na FAP/CAT.
A hoci ze na appka stale vidim chybove kod, na displej v auta nie je. Len obcas chyba ohladom EGR ventil, co som zablendoval s plechu minuly rok.
Nie som proti tomu ze bude tam FAP, a ak by riesil, by some kupoval nove, ale aj desi mna ze nie je tam ten original, kde sa dalo vybrat von len FAP a ju cistit alebo vymenit.
Tiez, ked je dajaky dobre mechanik kto dobre vie o Peugeot v okres SO, MI, ja by som mal rad jeho kontakt, lebo chcem dat auto do poriadku cim skor.
 [ You are not allowed to view attachments ]

Offline Qcko

• ID: 024
  • Riadny člen
  • Guru
  • Príspevkov: 2.764
Re:Problem s EK a FAP - a ci je to realne tam?
« Odpoveď #1 kedy: 05.11.2024 - 06:37:17 »
P1457 je diera vo FAP - prvý treba skontrolovať senzor rozdielu tlakov (nachádza sa nad alternátorom). Buď je vadný a zle vyhodnocuje rozdiel tlakov, alebo je poškodená kovová trubka, ktorá vedie do FAP (sú 2 - horná a dolná). Ak je v nej diera, tak to klame snímač a on vyhodnotí dieru vo FAP. Nesedí mi to síce s hodnotou protitlaku 27mbar, ale to treba skontrolovať ako prvé.

FAP vymontovať a fyzicky skontrolovať, či je OK a dať vyčistiť, to je ďalší krok. 27mbar je dosť veľa, to spôsobí problémy s turbom a celým sacím/výfukovým traktom. Firma, ktorá bude FAP čistiť povie podľa priebehu v akej je kondícii a má to vplyv aj na dymyvosť.
S oil separatorom sa neoplatí babrať, treba vymeniť celý kryt ventilov (plastový horný diel, v ktorom je PCV zabudovaný) a tesnenie 19x4 na prívodnú hadicu k turbu.

každopádne to chce zaviezť auto do servisu a poriadne zdiagnostikovať, východ nepoznám, snáď sa tu niekto ozve, kto pozná dané končiny.
SÚČASNÉ -->Peugeot 307 SW 1.6HDi...80kW...2007 + P 309 1.4i...55kW...1991 + P406 1.8i...81kW...1999
MINULOSŤ -->Peugeot 308SW GTline 1.2 96kW EAT8 2018 + Peugeot 406 break 2.0HDi + Peugeot 407SW 1.6HDi + Peugeot 4007 2.4 + Peugeot 508SW 2.0HDi + Peugeot 208 1.2VTi + BMW E61 525xdT + Peugeot 306 break 1.4i + Peugeot 306 2.0HDi...66kW...2001 + VW Phaeton 3.0TDi...176kW...2009