Nejaký ten UPDATE k danému problému. Čakám na servis - v pláne je podrobná diagnostika a samozrejme skúška kompresie..., no kvôli dovolenkám máme termín až 5. septembra...
Čo som, ale odpozoroval je, že sa tá klíma celkovo správa dosť čudne. Napr. auto sálo zo 2-3 dni v garáži, dorána je v garáži cca. 20 °C, ráno auto naštartujem necham "zahriať" motor, vytiahnem z garáže a spustím klímu - AUTO režim. Kompresor resp. klíma vôbec sa nezopne (t.j. ani kompresor ani ventilátor...). Auto stojí na mierne naklonenej rovine pred garážou. Pohnem sa (rozumej pomalé rozbiehanie), idem cca 500 metrov, keď odrazu "cvak" kompresor zopne, ventilátor beží, klíma chladí...Dosť čudné...motor ešte nebol poriadne zahriaty a ani pod záťažou, takže nemalo prečo kompresor nezopnúť... teda ak by mal byť problém jeho preťaženie (z dôvodu vysokej teploty, záťaže na motor...) A všimol som si to už skôr, že keď bolo auto odrazu nie na rovine, tak kompresor vyplo...akokeby nejaký polohový snímač reguloval klímu podľa toho, či je auto vodorovne, alebo nie...viem, nič také tam nie je,ale správa sa to tak...
Suma sumárum, kompresor sa nezopne resp. sa vypne, aj keď motor nebeží pod "plnou náložou"... - na naklonenej rovine, ale tiež pri vysokých teplotách resp. keď auto stojí a páli naň priame slnko alebo keď auto stúpa do kopca...
Napadol ma problém s nejakým čidlom, napr. na výparníku...našiel som nejaký podobný problém na škodováckom fóre, kde práve spomínané chybné čidlo spôsobovalo podobné problémy - klíma sa samovoľne zapínala, vypínala, najmä pri vyšších vonkajších teplotách...
Čo vy na to?
Dík