čaute, riešim teraz problém, išiel som autom a z ničoho nič pri pridávani plynu trhlo celým autom skapal motor a najprv vybehla hláška o abs a esp a nasledne na to hneď low oil pressure warning
možno po 5 minutach státia a kontroly mierky či mam dosť oleja(mám) som naštartoval a hlášky nikde ani kontrolka olejničky
tak som šiel ďalej cca 30 km a 30 km aj potom domov a už mi to neukázalo ani pri vyšších otáčkach, toto sa mi stalo prvý krat
zajtra idem s tým na dia ale chcel by som vedieť čo môžem očakávať, to trhanie mi robilo raz za čas ale nie až tak že mi zhasol motor a ani žiadne kontrolky mi nevybehli , vždy mi to trhlo na sekundu po pridaní plynu a potom išlo normálne, spravilo to tak možno zo 5 krát do roka tak som to vôbec neriešil.
Môj osobný tip tak ako aj mechanikov bol na snímač otáčok. Nestretli ste sa s tým u tohto motora?
Ešte jedná vec, nedávno bol menený aj olej v peugeote ale doniesol som si svoj, po výmene som bádal že mi začalo pískať turbo, nie moc iba keď pridam a otáčky na hranici okolo 1800-2000 tak jemné pískne a niekedy vôbec(väčšinou keď je studenší motor) nič strašne takmer to nie je ani počuť ale mam dobrý sluch
všetci mi hovoria že je normálne keď si turbo odfukne alebo pískne trochu ale problém je v tom že doteraz to bolo úplne tiché a ten zvuk sa objavil až po výmene.