@Modzillo, elektromotory, elektromobily sú rovnako kazové ako iné motory, autá. teda ako kvalitne ich vymyslia/navrhnú/poskladajú. a koľko kurvítok zapracujú.
možno sa sporiť o tom, aké sú vyvinuté motory kvalitné, ako spĺňajú limity, spotrebu, ... pretože to už dlho nie je o pravde/realite/skutočnosti, ale je to pravdu povediac náboženstvo/ideológia.
tak, ako napísal Martin47, "hladké dýzly" nemali problém s ničím (akurát repkový olej napádal tesnenie z "obyčajnej gumy"), tvrdia, že ich emisie nové bez podvodného SW nestíhali.
ja osobne (a nemáš ma preto rád) si myslím, že éra spaľovákov musí skončiť a to vo veľmi krátkom období. a skončí akurát tou časťou, o ktorej všetci tvrdili (a myslia si to aj dnes) - ťažkou dopravou. lode, ťažké nákladiaky, lokomotívy. pretože boli bez obmedzení a "všetci" im stanovujú predpisy o emisiách. bude nasledovať systémová zmena - návrat na železnicu (naučiť dnešných železničiarov ako sa to ešte nedávno dalo (ja som to zažil) za tri dni od objednania previezť tovar z jedného konca slovenska na opačný! a nie viac ako tri týždne ako dnes. malé elektro nákladiaky už vedia vyrobiť a prevádzkovať ...