Autor Téma: Peugeot skončí s dieselmi.  (Prečítané 3975 krát)

0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.

Offline DKR

• ID: 141
  • Registrovaný užívateľ
  • Šuflikant
  • Príspevkov: 156
  • Peugeot 3008 1,5 BlueHDI, EAT8, Allure,
Peugeot skončí s dieselmi.
« kedy: 13.10.2018 - 07:14:27 »

Šok! Aj Peugeot skončí s dieselmi.
Peugeot, priekopník v oblasti naftových motorov, vyrába ich od roku 1959, sa k nim v blízkej budúcnosti otočí chrbtom. Peniaze investuje do vývoja hybridov a elektroáut.

https://auto.pravda.sk/magazin/clanok/486977-sok-aj-peugeot-skonci-s-dieselmi/

Offline Martin47

• ID: 152
  • Registrovaný užívateľ
  • Šuflikant
  • Príspevkov: 259
Re:Peugeot skončí s dieselmi.
« Odpoveď #1 kedy: 27.11.2018 - 16:12:50 »
Nuž, to sa dalo čakať. Príde postupne čas asi aj na benzínové motory. Neteší ma to, ale asi sa tomu už nevyhneme. Staré dobré dieselové motory s vysokým nábehom kilometrov postupne nahradili preplňované, komplikovanejšie a hlavne poruchovejšie agregáty a časom ich nahradia ešte poruchovejšie elektrá.

Offline Modzillo

• ID: 136 Navrátilec
  • Riadny člen
  • Expert
  • Príspevkov: 1.588
  • Lidé jsou různí, povětšinou hovada... (J. Švejk)
    • AUTOVINKY.sk
« Odpoveď #2 kedy: 27.11.2018 - 18:21:53 »
Ad1: Peugeot nekončí s dieslami, len momentálne nebude pokračovať vo vývoji ďalších generácií HDi. Technický pokrok  aktuálnej generácie je tak ďaleko, že je liatie financií do vývoja nerentabilné. Trh tiež ukazuje, že sa od dieselov odkláňa.

Ad2: Ak už dopredu vieme povedať, že elektromobily budú kazové, nezaškodilo by tieto poznatky z budúcnosti predať vývojárom za ťažké peniaze. Win-Win pre obe strany...
MAZDA 6 wagon Takumi Plus 2.5 SkyActive-G 143kW/194k AT6
SPECIALIZED Crave 29

Offline mpa

• Registrovaný užívateľ
  • Praktikant
  • Príspevkov: 424
« Odpoveď #3 kedy: 27.11.2018 - 20:06:29 »
@Modzillo, elektromotory, elektromobily sú rovnako kazové ako iné motory, autá. teda ako kvalitne ich vymyslia/navrhnú/poskladajú. a koľko kurvítok zapracujú.
možno sa sporiť o tom, aké sú vyvinuté motory kvalitné, ako spĺňajú limity, spotrebu, ... pretože to už dlho nie je o pravde/realite/skutočnosti, ale je to pravdu povediac náboženstvo/ideológia.
tak, ako napísal Martin47, "hladké dýzly" nemali problém s ničím (akurát repkový olej napádal tesnenie z "obyčajnej gumy"), tvrdia, že ich emisie nové bez podvodného SW nestíhali.

ja osobne (a nemáš ma preto rád) si myslím, že éra spaľovákov musí skončiť a to vo veľmi krátkom období. a skončí akurát tou časťou, o ktorej všetci tvrdili (a myslia si to aj dnes) - ťažkou dopravou. lode, ťažké nákladiaky, lokomotívy. pretože boli bez obmedzení a "všetci" im stanovujú predpisy o emisiách. bude nasledovať systémová zmena - návrat na železnicu (naučiť dnešných železničiarov ako sa to ešte nedávno dalo (ja som to zažil) za tri dni od objednania previezť tovar z jedného konca slovenska na opačný! a nie viac ako tri týždne ako dnes. malé elektro nákladiaky už vedia vyrobiť a prevádzkovať ...

Offline Modzillo

• ID: 136 Navrátilec
  • Riadny člen
  • Expert
  • Príspevkov: 1.588
  • Lidé jsou různí, povětšinou hovada... (J. Švejk)
    • AUTOVINKY.sk
« Odpoveď #4 kedy: 27.11.2018 - 20:13:29 »
@mpa: ja som narážal na to, že niečo sa ešte ani nevyrába sériovo a už to niekto hodnotí ako kazový výrobok... Nič viac, nič menej...
MAZDA 6 wagon Takumi Plus 2.5 SkyActive-G 143kW/194k AT6
SPECIALIZED Crave 29

Offline mpa

• Registrovaný užívateľ
  • Praktikant
  • Príspevkov: 424
« Odpoveď #5 kedy: 28.11.2018 - 13:12:05 »
@Modzillo, potom prepáč za hlúpe narážky.
myslím si, že niečo sa už sériovo vyrába (nemyslím tesla) a zapracúvajú kazítka jedna radosť (leaf - prehrievanie batérie), prípadne celkom dobré auto, ale BEZ rýchlonabíjania, alebo neskutočne malá batéria (mehari), nasadzovanie vysokej ceny na odpudenie zákazníka, ...
uvidíme orok, ako sa situácia zmení, keď príde TM3 (ľudia, čo si kúpia drahšiu verziu). a bude nová akcia na elektromobily (iné OEV), nabíjačky, ...