Ahojte, v poslednom čase sa mi stáva, že keď chcem naštartovať, pričom motor (1.6 VTi, benzín, 88 KW, kód 5FS) je teplý až horúci (t.j. už bežal nejaký čas), tak nechytí na prvý krát. Proste potočím kľúčom a štartér točí zopár sekúnd (rádovo cca 5 sekúnd) a až potom naskočí motor. Problém je výraznejší, keď odparkujem auto vonku a páli naň priamo slnko. Hlavne teraz, keď sú horúčavy. Keď je motor studený, tak žiadny problém, chytí na prvú šupu. V zime aj pri -20 tiež nebol žiadny problém, hneď naskočíl. Tankujem Normal95 a k tomu VIFko resp. občas mu doprajem 98-100ku. Motor má cca 79.000 km, olej menený každých cca 10.000 km. Jazdím skôr "športovejšie", znamená, že nejazdím na spotrebu a motor skôr točím, ako podtáčam (t.j. tá informatívna šípka na informačnom displeji, ktorá mi radí preradiť, mi nič nehovorí
) Tipujem to na nejaký senzor, len neviem, ktorý z toho množstva, čo tam sú. Máte s tým niekto skúsenosti, resp. tip, čím by to mohlo byť? Senzor teploty vody (ktorý zvykol robiť problémy na týchto motoroch) mám menený ešte v rámci zvolávačky. Diagnostiku som ešte neabsolvoval, ale je to v pláne.
Ďakujem