Dobrý deň,
pred niekoľkými dňami sme kúpili Peugeot 207 1.6hdi/80kW sport edition. Všetko sa zdalo byť v poriadku, aj v podstate je, na palubnom PC nič nesvieti, nebliká, avšak hrooozná spotreba. Ani pri jazde na diaľnici sa nedá ísť pod 4,9l/km. Máme ešte jeden Peugeot 308 s 1.6hdi/66kW a ten má úplne super spotrebu (kombinovaná 4l diaľničná reálna 3,5l). Preto sme aj otázku spotreby akosi neriešili, ale sme z toho dosť sklamaný. Samozrejme vymenil som olej za ľahkobežný, všetky filtre, dofúkal penumatiky, ale takmer žiaden efekt. Čo je zaujímavé, že rozdiel v zpotrebe pri 90 a 140 po diaľnici nie je až taký veľký, resp. pri 140 je spotreba ešte o čosi lepšia ako na mojej 308. Ale pri 90 je skoro raz taká. FAP filter by nemal mať ani jeden z nich, nánosy karbónu tiež nepokladám za problém, lebo tie by sa prejavovali najmä pri zošliapnutí a tam sa to vylepší. Je to model 2007 z FR. Má niekto nejakú skúsenosť s touto vecou? Pravdepodobne pôjde o nejaké prvé mapy vstrekovania so zlou aritmetikou, alebo to bude nejaká hlúposť (váha vzduchu, klapka, ... ale všetko to som už pozrel a vyzerá fajt, ale nemeral ...). Ďakujem za každú radu. Martin.