Autor Téma: motorček sťahovania okien  (Prečítané 2947 krát)

0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.

Offline prokoppd

• Nováčik
  • **
  • Príspevkov: 22
motorček sťahovania okien
« kedy: 06.06.2017 - 18:47:51 »
Prosím Vás. Mám problém so sťahovaním okien. Okno vodiča ide dole bez zastavenia (po niekoľkých stlačeniach tlačítka) Ale hore ide po takých 1cm kúskoch aj to mu trvá niekedy 10 min. Zhodil som aj motorček z dverí a skúsil to naprázdno a to ozubené koliesko sa točí rovnako. Čiže vylučujem že by niekde okno zadrhávalo. Skúsil som meniť aj tlačítka a nič sa nezmenilo. Teraz som chcel vymeniť motorček, ale ten nový mi nechce ísť. Všimol som si že na mojom je napísané AVD PASS BG, a na druhom čo som zohnal je AVD COND BG. Aký je tak rozdiel? (Aj seriove čísla sú rozdielne) A ešte som si všimol že v tlačitkach ovládania okien, na plošaku sú diody (osvetlenie tlačidiel) A tie diody mi blikajú tak nepravidelne. Nemali by svietit? Vopred ďakujem za každú radu.

Offline Votrelec5

• ID: 121
  • Riadny člen
  • Nováčik
  • **
  • Príspevkov: 24
Re:motorček sťahovania okien
« Odpoveď #1 kedy: 08.06.2017 - 10:29:42 »
Ahoj

Toto vyzerá na problém v prístupe elektriky do ovládania. Skus pozrieť a premerať káble čo idú cez prechodku dverí.
Peugeot 307 SW - 7/2005 - 1,6 HDi 80kW/110 HP - HYB

Offline Marcel00

• ID: 007
  • Registrovaný užívateľ
  • Guru
  • Príspevkov: 5.972
« Odpoveď #2 kedy: 08.06.2017 - 11:11:27 »
skusil si okno "reinicializovat" ?
toto sa stava po vymene baterky v aute, alebo pri poklese napatia.
navod na reinicializaciu najdes ak mas manual od auta, alebo tu na fore.
alebo http://public.servicebox.peugeot.com/dtt/ddb/
nepiste mi dotazy o radu a postupy do spravy alebo na mail..., piste to vzdy na forum, nech sa k info dostanu aj ostatni uzivatelia.

Offline prokoppd

• Nováčik
  • **
« Odpoveď #3 kedy: 08.06.2017 - 21:23:32 »
Ďakujem za radu, ale skúšal som aj reinicializovať. Je pravda že baterku som menil, ale nič sa nezmenilo. Stále len počujem cvakanie v motorčeku a na okne vidím snahu sa pohnuť ale to je ani nie pol milimetra. To isté robí aj naprázdno keď som ho mal zhodení.
Mne to príde akoby tam šiel el. prúd prerušovane (ale to je asi blbosť)

Offline prokoppd

• Nováčik
  • **
« Odpoveď #4 kedy: 18.08.2017 - 06:31:42 »
Zdravím. Stále mám problém s oknami. Dnes som premeral káble a zistil som že: Hlavný prívod do motorčeka má stály prúd 12V (čiže chyba v prechodke vo dverách nebude) ALE prúd čo ide z motorčeka do ovládania okien, tak je tam asi 6 káblikov a s toho v 4 mi prúd skáče: cca 4V, 1,5V, 2V, 0V, 5V, 2V, 0V atď. S toho som usúdil že preto mi diody na plošáku blikajú a nesvietia akoby mali.
Chcem sa spýtať v čom môže byť problém? Motorček je na 100% v poriadku, lebo v druhom aute fungoval.
Ďakujem