Autor Téma: Nespokojnost s 308 T9 :(  (Prečítané 9108 krát)

0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.

Offline RDK

• Nováčik bez príspevkov
  • *
  • Príspevkov: 2
Nespokojnost s 308 T9 :(
« kedy: 05.11.2016 - 22:51:07 »
Zdravim VAS . Som majitel asi tyzden novej 308 T9 alebo L  kupovanej v Nitre vo vybave Style s motorom HDI 1.6 120k. Najprv po prevzati som zistil doma ze na pantoch pravych prednych dvery mam hrdzu. Hned po zisteni volam na predajnu ze aby som sa zastavil co ma stalo den dovolenky. Pridem tam starsy pan zo servisu mi vravi ze je to len spinka a da sa dat dole nechtom tak skrabal pat minut a neslo dole.Smjal sa mi do tvare ze to nic nie je. Zacinal som byt uz rozculeny a vravim ze je to cisto nove auto a hned je hrdzave tak prichadza veduci servisu aby som sa zastavil dalsi tyzden ze lakernik ma dovolenku. Hned pri tomto som aj spominal ze sa mi nepaci ako slahaju rychlosti pri radeni. Doslova buchaju a tazko radii. Za studena ich ledva aj vlozim. To mi vravi ze je tiez vporiadku a ma to tak byt. Ale nasiel som vlakno v nemecku kde s tym tiez zapasia http://www.peugeotboard.de/threads/54864-Manuelle-Schaltung-bei-Gangwechsel-sehr-laut/page5 . Moj dalsi problem najvacsi je ze zacalo od 250km neuveritelne cele auto vysokofrekvence vibrovat je to najviac citit na plyne, volante, prevodovej pake a taktiez na podlahe. Cim vyssie otacky motora tym je to horsie ale uz je to citit aj na volnobehu velmi silno. Ja casto cestujem dlhsie trate a ked som naposledy vystupil po 1,5hod. z auta bol som stastny ako blcha. Mravencenie noh som citil este dalsiu hodinu. Doslova sa to neda vydrzat. Teraz mam stav tachometra 460km. Je to normalny jav? Este si to sadne? Je to moje prve nove auto ale samozrejeme nie uplne prve a aj firemne jazdim ale taketo neznesitelne vibracie som este nezazil. No a dnes po prejdeni cca 50km sa divam ze mam zarosene oba predne svetlomety zvnutra a auto stale stoji vonku nie je garazovane. Takze ziadne rapidne zmeny teploty. Bol by som vdacny za rady. Dakujem

Offline Durko

• ID: 003
  • Administrátor
  • Expert
  • Príspevkov: 1.652
Re:Nespokojnost s 308 T9 :(
« Odpoveď #1 kedy: 06.11.2016 - 09:13:23 »
ak máš nové auto skus kontaktovať sukromnou správou člena Modzillo alebo mailom je to náš zastupca z Final CD a skus sa poradiť hádam pomôže
406 Break 1,8 16v
Partner 1,6 HDI

Offline putzig

• ID: 035
  • Riadny člen
  • Pokročilý
  • Príspevkov: 1.142
« Odpoveď #2 kedy: 06.11.2016 - 09:41:24 »
Myslím si, že máš viacero možností:
- auto je nové, tak si myslím, že by si v Tvojom prípade mohol dokonca odstúpiť od zmluvy a auto vrátiť a nástojiť na novom
- zmeň servis - som Nitrančan a poznám spomínaný servis. V niečom sú dobrí a v niečom nie...
- ako spomínal Durko, skús napísať Modzillovi - mnohým tu už poradil resp. pomohol vyriešiť nejaké tie problémy
Hlavne sa nesmieš dať nechať odbiť poznámkou, že je to je len maličkosť atď. Trvaj na svojom, si zákazník, ktorý dal nie málo peňazí na nové auto, si v práve...nedaj sa ...
Peugeot 207 SW Outdoor, 1.6 Vti, Belle Ile LeMans Series Reflex Black Edition :-))) VF3WU5FS0BE077384

Offline Modzillo

• ID: 136 Navrátilec
  • Riadny člen
  • Expert
  • Príspevkov: 1.588
  • Lidé jsou různí, povětšinou hovada... (J. Švejk)
« Odpoveď #3 kedy: 06.11.2016 - 09:51:38 »
... fúúú, takéto niečo počujem prvýkrát. S modelom 308 (T9) som sa nestretol s negatívnymi ohlasmi, preto som celkom prekvapený.

Každopádne sú dve možnosti:

1. reklamovať, reklamovať, reklamovať u predajcu, u ktorého si auto kúpil. S týmto dealerom máš uzavretú kúpno-predajnú zmluvu (objednávku + faktúru), a hoci samotný dealer nemôže za to, aké auto kúpil a predal, je to jeho riziko povolania. Ak by si sa časom (po splnení zákonných podmienok) rozhodol auto vrátiť, ľahšie by to malo ísť cez pôvodného dealera.

2. reklamovať u iného dealera značky Peugeot - treba si však uvedomiť jednu vec: ak to Nitra nekonzultovala s importérom, iný dealer bude musieť začať od znova a teba to bude stáť ďalší čas.

Žiaden dealer ani importér tu nie sú na to, aby komplikovali život svojim zákazníkom. Pri hľadaní príčin a odstraňovaní jednotlivých zásad sa vždy hľadá podobný prípad z minulosti resp. logicky sa hľadá cesta najmenších nákladov a najpravdepodobnejšieho riešenia.

Každý jeden symptóm, ktorý si popísal, má určite svoje vysvetlenie a teda aj riešenie.

Moja rada teda znie: odniesť auto do dealerstva, v ktorom si auto kúpil, spísať všetky zaznamenané závady, trvať na ich odstránení a počas tejto doby trvať na zapožičaní náhradného vozidla. Po prijatí opraveného auta určite treba pýtať akúkoľvek písomnosť, z ktorej bude zrejmé, čo sa s autom robilo a aké diely sa menili. V prípade, že sa závady prejavia znovu, táto dokumentácia veľmi pomôže inému dealerovi (predpokladám, že na ďalší pokus by si už nemal nervy ísť znovu k pôvodnému dealerovi) pri hľadaní iného riešenia.

Každopádne držím palce, aby sa auto podarilo dať čo najskôr do 100%-ného stavu a mohol si užívať každý ubehnutý km...

PS: v prípade písomného kontaktu s dealerom alebo importérom odporúčam vycibriť gramatiku - bude to pôsobiť dôveryhodnejšie a odbornejšie... Myslené naozaj v dobrom!
MAZDA CX-3 Revolution Top 2.0 SkyActive-G 110kW/150k AWD AT6
MAZDA 6 wagon Takumi Plus 2.5 SkyActive-G 143kW/194k AT6
SPECIALIZED Crave 29

Offline RDK

• Nováčik bez príspevkov
  • *
  • Príspevkov: 2
« Odpoveď #4 kedy: 06.11.2016 - 10:58:41 »
Ďakujem za odpovede. V pondelok mám volať do servisu tak uvidím čo povedia. Gramatika je zlá z dôvodu že píšem z telefónu a opravuje ako si len zachce :)) a niekedy komoli slová ktoré musím opravovať. Prvé nové auto a hneď takéto problemy. Práve preto kupuje človek nové aby mal pokoj. Mal som kúpiť blbé Baleno :)

Offline Wlladino

• Nováčik
  • **
  • Príspevkov: 11
« Odpoveď #5 kedy: 21.09.2017 - 16:39:09 »
Zdravim
Ako sa to nakoniec cele vyriesilo ?
Mam s autom ten isty problem a v autorizovanom servise u dealera netusia v com je problem.

Dakujem
Peugeot 3008, 1.5 BlueHDI, A8, 96kw/130k, 12/2020,
Peugeot 308SW II Style, 1.6 Blue HDI,M6 , 88kw/120k, 3/2016(away),
Peugeot 207 1.6 HDI Sport, M6, 80kw/110k, 11/2009 (away)

Offline Peter308sw

• Nováčik
  • **
  • Príspevkov: 10
« Odpoveď #6 kedy: 31.10.2017 - 01:06:26 »
Dnes tu napišem aj ja , že čo zistili pri mojom trhani motora ,,mám ten istý problém,, prejdem cca 500 km a začne trhať s motorom , 5 prevodovy stupeň nedam 4 stupeň len nižšie otáčky a niekedy len na trojke a po cca 50 km to prestane. Dnes som objednany na 9:00. Auto bolo kupované v ZA Final CD

Offline Marcel00

• ID: 007
  • Registrovaný užívateľ
  • Guru
  • Príspevkov: 5.973
« Odpoveď #7 kedy: 31.10.2017 - 07:31:49 »
Neviem co mas za motor, ale ak mas diesel 1.6, tak tvoje jemne trhanie motorom sposobuje regeneracia FAP filtra, ktory v aute mas nainstalovany.
Vsimni si ci je teplota motora vtedy okolo minimalne 70 stupnov. tych 500km, ktore uvadzas, zodpoveda priemernemu poctu km medzi regeneraciami.
je to normalny a specificky jav u 308miciek s 1.6 motorom predpokladam ze mas ten 92k (aj ked nie) motor :), ktory je niekedy citit a niekedy nie. Su to takzvane
"poriadne regeneracie" opakujuce sa v urcitych intervaloch, ktore si hoci doteraz citit nemusel, dlhy cas citit opat nemusis, zavisis to od stylu jazdy a kade jazdis,
ale ich citis teraz. skus si vsimnut tu teplotu motora, ake je to okolo 70 stupnov a viac tak to bude ono ;)
v tomto nestastnom case tejto "riadnej" regeneracie auto nejde za plynom, cize je lenive a neda sa s nim poriadne akcelerovat, povedal by som ze ani zrychlovat.
viem co pisem, lebo viem a taketo auto mam, mam to odsledovane s patricnymi nastrojmi a skusenostami, za co vdacim aj jednemu priatelovi.
po case ked sme zacali jazdit dlhsie jazdy, tak to pominulo, kedze vsetkym nam je jasne ze kratucke jazdy s dieslom tejto
dnesnej generacie, niesu vhodne. niekokonasobna neuspesna regeneracia nastoli jednu poriadnu a vtedy sa toto auto takto sprava. (hovorim za toto konkretne auto)
« Posledná zmena: 31.10.2017 - 07:37:47 od Marcel00 »
nepiste mi dotazy o radu a postupy do spravy alebo na mail..., piste to vzdy na forum, nech sa k info dostanu aj ostatni uzivatelia.

Offline Peter308sw

• Nováčik
  • **
« Odpoveď #8 kedy: 31.10.2017 - 11:21:54 »
Marcel00 súhlasím s tebou mam presne ten motor čo si písal a do servisu som ho dával aby ma uistili o tom ,že to motoru neuškodí. Zobrali si 30 eur za diagnostiku a nič neukázalo ,tak som spokojný. A dík za vysvetlenie.

Offline Marcel00

• Registrovaný užívateľ
  • Guru
« Odpoveď #9 kedy: 31.10.2017 - 11:28:13 »
mohol si usetrit 30€  :beer :)
nepiste mi dotazy o radu a postupy do spravy alebo na mail..., piste to vzdy na forum, nech sa k info dostanu aj ostatni uzivatelia.

Offline Peter308sw

• Nováčik
  • **
« Odpoveď #10 kedy: 20.12.2017 - 13:34:43 »
Ahoj, tak teraz to regenerovanie bolo cítiť (pár sekúnd) až po cca 1400 km a to sme zmenili štýl jazdy, radíme len do stupňa 4 a 5ku používame nad 100 km rýchlosť po zohriatí motora na normálnu teplotu motora.

Offline Marcel00

• Registrovaný užívateľ
  • Guru
« Odpoveď #11 kedy: 20.12.2017 - 14:11:42 »
 :beer :blush