ako píše Judes, mal by sa zaviesť pojem TUNING.
mpa: to ako myslíš s tým tabletom? Ja mám v pláne teda už rozrobený projekt že do 206 naprogramujem palubný počítač riadený Aruinom ktorý bude zobrazovať udaj na displeji z cuvacej kamery ktorú kupujem hlavne kvoli displeju a pre "frajerinu" (ne že by som nevedel cuvať

)
Qcko: ja som to s tými penu a stieračmi myslel obrazne, nie doslova. Podla toho, že už aj koncovka výfuku môže byť nelegálna alebo celý koncový tlmič nech aj s Ečkom či TUV je nespôsobilí lebo neni originál. Tak je to fakt blbé.
Alebo napríklad uplna kravina typu katalizátor. Mám origo, ten je už po smrti, aby som ušetril, tak kupim univerzálny kat určený pre benzín s daným objemom a priemerom, navarím ho výfuk. Je to dovolené alebo nie aj ked splňa normy? Podla článku ani moc nie, síce splňa predpísane emisne normy ale auto nebolo schválene schválené s daným katalizátorom.
Rovnako to berem aj s brzdami. Dáš športové kotúče aj dosky na seriove strmene je to už iný diel, nie je to typ s ktorým bolo auto testované. A najvačšia kravina dáš tam brzdy do rpedu aj do zadu z výkonnejšieho modelu a tiež neprejdeš. Pritom autá maju rovnaku hmotnosť.
Príde mi to hodne moc pritiahnute za vlasy cele. Nedaj bože aby ku nám došiel zákon ako v nemecku, vraj iné auta ako hybrid alebo elektromobil od roku 2020 nebude možné prihlásiť a postaviť na značky.