Vitaj medzi nami. Ono takto - povedal by som, že dôležitejšou informáciou je fakt, ze motor 1.2 PureTech 130k je momentálne neobjednatelný. Dôvody sú vysvetlené v inej téme. Zatiaľ nebol stanovený dátum opätovného spustenia predaja v krajinách, v ktorých je dočasne nedostupný.
K palivu - nikdy som nesledoval výdavky na pohonné hmoty, pretože jazdiť treba a je to pre mňa relax. Do každého jedného auta som vždy tankoval to, čo som pokladal za najlepšie = do benzínových áut išla vždy "stovka", bez ohľadu na cenový rozdiel medzi 95-kou. Na plnej nádrži to je cca 3-5 EUR, čo mi nepríde ako závratná položka, ktorú keď ušetrím, budem sa mať lepšie.
Motor 1.2 130k je fakt dobrý a ak by sa vrátil s odporúčaním tankovať min. 98-čku, tak by som ho kvôli tomu nevylúčil zo zoznamu adeptov na kúpu.
V služobnej 308SW mám 1.6 BlueHDi 120k EAT6 a ten motor ide parádne. Z toho, čo som mal možnosť jazdiť, tak pocitovo ide práve v 308SW najlepšie. Pre 508 SW je tiež fajn. V novej 3008 som ho prevetral v surovom aute, na pocit išlo slabšie (pritom rozdiel je cca 100 kg). Keď bude mať kolega nabehaných viac km, porovnám to znovu. Každému pasuje niečo iné, určite odporúčam vyskúšať to pred kúpou...