aspon ozivil debatu a dal link, kde si kazdy moze pozriet, co v pripade, ze je problem pri objednaní cez aliexpress...
ja tam objednávam pravidelne, aj manzelka. ak je problem, bid sa dohodnem s predvajucim na rieseni alebo asi v jednom pripade celý spor riesil az aliexpress team, lebo predavajuci nereagoval.
jedenkrát sa mi stalo, ze mi aliexpress team oznamil, že pozastavili transakciu s tým, že majú podozrenie, že sa jedná o podvod a prešetrujú to. že kontaktovali aj predajcu a dali mu nejaky cas na vyjadrenie. ak sa neozve alebo nedokaze, ze sa nejedna o podvod, tak celu zalezitost uzavru a vratia mi peniaze. co sa aj stalo. medzitým mi ale bola zasielka odoslana (aspon na webe sa to tak tvarilo). mal som podacie cislo a sledoval som zasielku. aj prisla na slovensko. ked som ale zbadal, ze zasielka bola dorucena adresatovi a ja som nic nedostal, tak som volal na postu... zasielka bola urcena niekomu v Trebisove a ja som z L. Mikuláša...
Zaver: podľa tejto skusenosti aj aliexpress chráni kupujúcich (urcite aj predavajucich). tento narod si ale velmi potrpi na hodnotenie... neviem asi sa tym zivia a dez dobrého hdnotenia toho vela nepreda. preto si predajcov nevyberam len podla ceny ale sledujem hlavne hodnotenie (ale pozor, nie tych, co maju uskutocnene 2 predaje... po 10 úredajov ani nepozeram a cim viac ich má, tým to ma pre mna vyssiu vypovednu hodnotu.
predavajuci tiez hodnotia kupujúcich a aliexpress kupujuch odmenuje... napríklad dlhsou dobou ochrany. napríklad ja uz mozem podat spor do 1,5 mesiaca od dorucenie zásielky)
.