Autor Téma: air bag spolujazdca - Peugeot 301  (Prečítané 1835 krát)

0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.

Offline sir.Oliver

• Pokročilý
  • Príspevkov: 773
Re:air bag spolujazdca - Peugeot 301
« Odpoveď #15 kedy: 20.05.2025 - 16:07:22 »
  ale nevrav , že aktivovaný air bag nerozbíja čelné sklo . videl si vôbec pri 301 - ke aktivovaný air bag spolujazdca ? a videl si ako vyzerá
  obal air bagu ? asi nie .... lebo , ako prvé samotné umiestnenie ukazuje na to že pri strelení sa čelné na 100% rozbije . rozbije ho kryt (
  obal ) ktorý je zo silumínu . 
  no pás nebol zapnutý , na sedačky nebol nikto ( nič ) , a bag aj tak strelil . žiaden osobytný algoritmus tam nejestvuje . aktivujú ho
  žiroskopy .... čas je minimálny možný ... hmotnosť zaťaženia , pozícia , typ nárazu ...... sa pri 301 - ky nebere do úvahy . bere sa do úvahy
  iba sila nárazu ... ak náraz prekročí určitú silu , bag sa aktivuje .
   ako tretie , nie , nie je to jednoduchšie . musel by som rozmýšľať či som ho zapol keď občas niekoho mám v aute .
  a ak by všetci rozmýšľali ako ty , žiaden pokrok by nebol . dodnes by sme chodili po vlastných .... zberali bobule ..... našťastie , sú aj " lenivý " ľudia , ktorý zmýšľaju ako si uľahčiť život ... ako niečo zdokonaliť ....
« Posledná zmena: 20.05.2025 - 16:42:27 od sir.Oliver »

Offline mpa

• Registrovaný užívateľ
  • Praktikant
  • Príspevkov: 412
« Odpoveď #16 kedy: 20.05.2025 - 19:15:36 »
keď som bol mladý a mal iba na trabiho, tiež som sa vyšantil na ňom i potom na w353w. nikdy do základných nastavení som nevŕtal!
oliver, nechaj tie zariadenia na pokoji, veď aj ten origo vypínač je tam IBA na jedinú vec - detskú sedačku otočenú chrbtom v smere jazdy, na nič iné.
ak chceš experimentovať, pozri si text na ktorý odkazuje na "schválenie k prevádzke", v akommvyhotovení bolo to tvoje auto schválené. mbudeš toľko písať ako ho vylepšueš až sa toho nejaký debil chytí a vezmú ti technický.
mimochodom k  tvojej poznámke
ak by všetci rozmýšľali ako ty , žiaden pokrok by nebol . dodnes by sme chodili po vlastných, zberali bobule, našťastie , sú aj " lenivý " ľudia , ktorí rozmýšľaju ako si uľahčiť život, ako niečo zdokonaliť ....
kúp si auto, na ktorom sa budeš voziť a zdokonaľuj veci, ktoré ostali na okraji záujmu mysliacich. ak nevieš, k autu dnes neprikladajú náradie, krabicu s farbou, návod ako vymeniť sviečku, žiarovku, nastaviť zapaľovanie.
k autu dostaneš varovania NIČOHO SA NECHYTAJ, máš na to predplatenú asistenciu!

Offline sir.Oliver

• Pokročilý
« Odpoveď #17 kedy: 20.05.2025 - 21:50:06 »
 žiaľ , tú nemám a ani nikdy som nemal . a čo sa týka toho " nedotýkať " , ďakujem , ale dnešné servisi sú hlavne ojebávači ( vlastná skúsenosť ) čo povedať keď servis mal vymeniť olej a filtre .... a viete čo urobili ? umyli auto a navoňali .... za cca 300€ ( v tom čase , pred siedmími rokmi ) .... naúčtovali si 4,5litrov oleja , filter olejový , filter vzduchový a filter kabínový . až by neurobili jednu " malú " chybičku , nikdy by som na to neprišiel . auto malo iba 7700 km najazdených . požiadal som aby mi vypustený olej dali do bandasky ktorá je v kufri . keď som si prišiel pre auto , dobre ma netreslo ... v bandasky olej ako zo starého traktora ... a ráno som kontroloval môj v motore ... bol čistý , ako nový . toľko o spoľahlivosti na servis a poznámky " ničoho sa nedotýkať " . najlepšie urobená robota je keď si ju urobíš sám ( ak vieš ako )
  a ohľadom pripomienky " kúp si auto ktoré ..... " ... aj by som si ho kúpil , ale nejestvuje . na každom , ale každom aute sa dá niečo vylepšiť .... a druhé , zbožňujem keď mám unikátne auto , jediné na celom svete . preto sa tomu venujem . a verili alebo nie , baví ma to ... mať niečo čo iný nemajú .
nepísal som tu že mám aj sledovanie mrtvého uhla , čo bežné 301-ky nemajú . mám vzpery na prednej kapote , nachystané je automatické otváranie ( ale aj zatváranie ) kufra . pracuje sa aj na spúšťaní pravého späťáku pri zaradenej spiatočke . a ak sa pamätáte , čo ste mi " radili " ohľadom zadných brzd ? a stalo sa práve to čo som povedal ja .... nikto si ani nevšimol že sú kotúčové . občas treba mať aj smelosť niečo si dorobiť , vylepšiť .... zdokonaliť . netreba čakať na pánov ING .... ani im nenapadnú niektoré veci
« Posledná zmena: 20.05.2025 - 21:57:32 od sir.Oliver »

Offline mpa

• Registrovaný užívateľ
  • Praktikant
  • Príspevkov: 412
« Odpoveď #18 kedy: 21.05.2025 - 17:56:01 »
veď som písal - bavilo ma.
dnes otvorím kapotu motora raz ročne, kontrola ostrekovacej kvapaliny.
keď vyrážam na cestu nastavím teplotu a zapnemm asistenta.
a mám ruky pohodlne na volante, nohu na podlahe, veziem sa.
dnes už nie je radosť poraziť 4* drahšie auto ani prísť do cieľa o pol hodinu prv.

zaparkujem na invalidoch, otvorím kufor, vyberiem vozík, ....

Offline sir.Oliver

• Pokročilý
« Odpoveď #19 kedy: 21.05.2025 - 22:11:28 »

ja si nechystám auto ani na preteky , ani na závodenie v hluku ( čítaj hudba v aute ) .... prispôsobujem si auto svojím potrebám / prianiam  . dorábam si to za čím mám potrebu ( manuálne otváranie kufra , v prípade že zostanem bez šťavy ) alebo čo sa mi páči ..... ak sa niekto
  nevie stotožniť , nemusí . svet sa nezrúti .... ale nemusí mi vysvetľovať zákony a podobné veci . tie poznám veľmi dobre ... ale to je už iná
  kapitola , ktorá sem nepatrí .... ak mi niekto nevie , nechce pomôcť ... nemusí ma ani kritikovať . to nebude mať žiaden úspech . ja si za
 svojím pôjdem tak či onak . ak chceš pomôž , ak nie mlč .... nepotrebujem kritiku ale pomoc . ideu , nápad , ...... návrh ....
    ďakujem za pochopenie .