Autor Téma: Ako najľahšie znížim brzdný účinok bubnovej brzdy?  (Prečítané 1370 krát)

0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.

Online Vladimír

• Šuflikant
  • Príspevkov: 179
Re:Ako najľahšie znížim brzdný účinok bubnovej brzdy?
« Odpoveď #15 kedy: 27.08.2024 - 22:40:01 »
Díky za rady. Len čo sa trocha ochladí, skúsim vyčistiť smostav, aby sa lahšie otáčal. Je to na pol hodinu roboty a servisáci za to pýtajú závratné sumy. Pochybujem, že sa v Piešťanoch nájde niekto, kto by mi to nastavil za prijateľnú cenu. Keby som mal garáž, za hodinu by som ručnú brzdu na jednom kolese so samostavom nastavil. Robil som to každé dva roky pred STK. Môj známy si uľahčuje posúvanie samostavu cez otvor na bubni a darí sa mu.

Online Vladimír

• Šuflikant
« Odpoveď #16 kedy: 28.08.2024 - 12:11:46 »
Keďže je vonku horúco, pokusne chcem nastaviť samostav cez otvor na bubni bez jeho stiahnutia. Vie mi niekto poradiť, ako mám otáčať ozubené kolečko samostavu - dohora alebo nadol, keď chcem, aby ručná brzda  ľavého zadného kolesa lepšie brzdila?

Offline sir.Oliver

• Pokročilý
  • Príspevkov: 723
« Odpoveď #17 kedy: 28.08.2024 - 19:14:08 »

úmyselne ti nepoviem či hore alebo dolu .... otáčaj ta , kam ti zúbky dovolia otáčať .....  a to je iba v jednom smere. v opačnom ťa brzdí poistka .

Online Vladimír

• Šuflikant
« Odpoveď #18 kedy: 29.08.2024 - 00:09:21 »
Nikto mi neporadil ako znížim účinok brzdy, ani ako mám  pootočiť samostav, aby som ho zvýšil.. Čo ste to tu za ľudia. Ešte šťastie, že exisuje YouTube, kde je to zverejnené.

Offline sir.Oliver

• Pokročilý
« Odpoveď #19 kedy: 29.08.2024 - 07:26:20 »

ty si ozaj analfabet . pekne som ti napísal .... očakával si že ti to tu niekto dá na striebornom podnose ? povedalo sa ti jasne a hlasne čo máš robiť . urobil si to ? nie .... tak prečo tu nariekaš že ti nikto nenaservíroval všetko na striebornom podnose . človeče , pochop jednu vec , nikto tu nie je povinný ... všetko je tu na dobrovoľnosti ..... a nemôžeš vyžadovať aby niekto ihneď odpovedal a napísal ti celý manuál čo a ako máš robiť . poradilo sa ti , odignoroval si to . ja osobne som ti odpovedal na tvoju otázku .... prečítal si čo som napísal ? urobil ( pokúsil si sa ) si to ? NIE , tak čo tu nariekaš že ti nikto nechce pomôcť , že aký sme my to ľudia ..... a zamyslel si sa aký si TY ?

Online Vladimír

• Šuflikant
« Odpoveď #20 kedy: 30.08.2024 - 12:02:17 »
Obhajuješ neobhájiteľné. Žiadna rada len samé keci. Stačilo napísať, že samostav treba otáčať  nahor, ak chceme zvýšiť účinok ručnej brzdy. Problém je v tom, že mnohí ľudia nechcú zadarmo poradiť. Vidno to všade.

Offline sir.Oliver

• Pokročilý
« Odpoveď #21 kedy: 30.08.2024 - 15:22:39 »

jasne som ti napísal , nepoviem ti to priamo . otáčaj v tom smere v ktorom ti to brzdička dovolí .... jasnejšie nemohlo byť .... treba aj rozmýšľať a nie očakávať že ti niekto niečo podá na striebornom podnose .
 čo z toho čo sme ti radili si urobil ? NIČ , alebo si aspoň nepodal hlásenie ... urobil som toto a toto a nepodarilo sa dosiahnúť želaný výsledok .ako potom môžeme vedieť či si dosiahol svoj cieľ . dalo sa to aj zväčšením vôle na druhom kolese , aby sa vyrovnal účinok brzd .... ale to by si musel byť ozaj skúsený majster ..... lebo takto by si sa pýtal ako to urobíš , keď sa samoštel nedá otáčať na dolu ?

Offline sir.Oliver

• Pokročilý
« Odpoveď #22 kedy: 30.08.2024 - 17:20:59 »

"   úmyselne ti nepoviem či hore alebo dolu .... otáčaj ta , kam ti zúbky dovolia otáčať .....  a to je iba v jednom smere. v opačnom ťa brzdí poistka .  " ak toto nie je jasné tak ja neviem čo ti iné napísať ..... obhajujem sa a je to obhájiteľné , lebo nečítaš .... odpoveď je priama a jednoznačná . niet o čom pochybovať ..... len ty si to nepochopil , očakávaš všetko na striebornom podnose .... a ja ti to nedám . poradím ti celkom zdarma , ani ďakujem nechcem .... ale tak , aby si trochu použil aj vlastnú hlavu . inak sa to nenaučíš .