konecne slova do bitky!

ale podme si to teda spocitat, co vlastne ponukas, Modzillo:
kupna cena 508 GT: cca
43tis.€ podla konfiguratora
doplnky: druha sada diskov 18" + zimne pneu = cca
1tis.€zmluvne predlzenie zaruky = ? € (nepredpokladam, ze by to bolo zdarma

)
to mame spolu cca
44tis.€ z toho si teda odratame bezplatny servis na 10 rokov, ktory ponukas:
najazd 60tis. km rocne = 600tis. za 10 rokov, takze to mame 20x vymena filtrov, 20x vymena kvapalin, 3x vymena rozvodov (opravte ma ak sa mylim

), to by sme mali cca 4tis.€ za filtre, 4tis.€ za vsetky kvapaliny, 2tis.€ za rozvody (?), iny servis si nespominal, takze predpokladam, ze za ostatne veci by som si platil plnu taxu

takze ked odratam od 44tis.€ tych cca 10tis.€ co usetrim na servise, kedze mi ho poskytnete zdarma, vychadza mi suma 34tis.€... k tejto sume vsak musim priratat veci, ktore si nespominal a ktore budu tiez musiet byt vymenene - komplet brzdy cca 10x, autobateria min. 5x, urcite bude treba urobit repasy automatu, turba, egr, altiku, serva, vstrekov - minimalne 1x, k tomu je dost mozne, ze budu naprd uz aj napravy (netusim, kolko vydrzia u novej 508), nezabudnime na mnozstvo tesneni a silentov, suciastky klimy a chladenia motora, FAP, atd... tu si nedovolim tresnut sumu, kolko to bude stat, ale bude toho proste dost...
aj keby ste mi dali standardnu zaruku len 2 roky, tak pri najazdeni 120tis. km za 2 roky by ma urcite neminuli brzdy, baterka, pneu, stierace, blablabla... takze tych 34tis.€ vobec nie je konecna cena, priamoumerne by stupala podla dlzky prevadzky a najazdenych kilometrov...
takze dakujem ti velmi pekne za ponuku, no stale mi to pride malo, co ponuka predajca noveho auta najvyssieho segmentu vramci znacky... na predaj je totiz mnozstvo 2-3rocnych jazdeniek od 20tis.€, ktore budem musiet rovnako servisovat, avsak usetrenych 24tis.€ pri kupe mi na servis na 10 rokov bohate vystaci a este mi aj mnohotisic zostane

ale vazim si tvoj zaujem a tvoju ponuku, preto dam echo svojim znamym, ktori by mali zaujem o novy sedan, mozno sa ti niektory z nich ozve (ja som asi prilis narocny zakaznik pre predajcu novych aut, ostanem radsej pri jazdenkach, kedze to, co ponukaju dealeri novych aut mi jednoducho pripada nedostatocne a neumerne cene

)