Zdravím! Tento problém ma sprevádza od Januára 2014. Keď auto dlhšie stojí tak po naštartovaní motor potrháva a zároveň z výfuku smrdí štipľavý smrad zle spálanej nafty. Zaujímavé je, že ak je vonku menej ako +3 tak po studenom štarte pekne drží otáčky, avšak ten smrad sa vyskytuje aj vtedy, niekedy si uprdne aj kúdoľ bielo- sivého smradľavého dymu. Myslel som, že by to mohli byť žhaviče, keďže by to malo aj po štarte dožhavovať, avšak nedáva mi to zmysel, keďže pri mínusových teplotách motor po štarte netrhá. Motor trhá iba na voľnobehu, keď naštartujem a hneď idem tak to pri jazde necítiť. Keď je motor zohriaty je to bez problémov, žiadne kolísanie otáčok ani dym. Auto normálne jazdí, spotreba nízka, výkon v poriadku. Bol som v jednom servise a tam mi hneď povedali, že sú to vstreky, proste bez akejkoľvek diagnostiky :x Avšak chcel by som počuť Váš názor, nechcem bezhlavo meniť polovicu motora bez výsledku.
Minulý rok v júni, keď sme u Baffyho čistili s TEC 2000 sme pozerali na diagnostike, korekčné dávky vstrekovačov, zdali sa byt v poriadku. Odvtedy sa stav nezmenil, prejavuje sa to stále rovnako, ani viac ani menej.
Našiel som aj video , takto to trhá aj mne
https://www.youtube.com/watch?v=rXZqux9PXRw