Pug 306 benzín 1.6 NFZ
Tak som mal všera "zábavnú" príhodu. Iniciatívne som išiel na nákup a ostal som s autom na parkovisku pred obchoďákom.
Že idem domov otočím kľúčik, všetko pekne zasvietilo, a štarér ani ťuk.
Skúsili sme ešte káble, ale to tak zo zúfalstva, lebo baterka nová od leta, ale ani neškrtlo. Moc sa mi s tým nechcelo kašlať, tak odťah domov.
Dnes teda že to idem riešiť, pri otočení do štartovacej polohy vôbec nekleslo napätie na baterke, svetlá vôbec nestmavli a z motoru žiadny zvuk (malo by tam cvakať v štartéri). Napriek všetkým radám, že sa nesmie rozťahovať, tak to naskočilo hneď ako som pustil spojku
tak som to identifikoval ako problém na elektromagnetickom spínači štartéra.
Ku štartéru je dosť blbý prístup, je vzadu za motorom, treba dať preč vzduchový filter. Po skontrolovaní káblov som podľa nejakých rád na nete párkrat pobúchal po elektromagnete čo spína ten motor štartéra ... a zrazu opravené
pekne zatočí a chytí na prvý ťuk.
Chcem sa opýtať, či niekto mal podobné problémy, že či to bola náhoda, alebo to znamená že štartér zachvílu odíde?
A či sa to dá nejak rozobrať, namazať, alebo niečo? Alebo teda ma čaká nákup nového štartéra?
Vyzerá že sa iba zasekla tá cievka, čo má zopnúť motor štartéra a vysunúť to ozubené kolečko na zotrvačník.