Autor Téma: Diagbox, fungovanie, ako na to?  (Prečítané 7598 krát)

0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.

Offline Qcko

  • ID: 024
  • Riadny člen
  • Expert
  • ******
  • Príspevkov: 2.200
Diagbox, fungovanie, ako na to?
« kedy: 06.07.2014 - 18:51:17 »
Nevedel som kam to hodit, tak to prasknem sem. Skusam rozbehnut diagbox (samozrejme nejaka china). Vsetko som nainstaloval, takisto aj ovladace kabla k autu sa nainstalovali spravne, svieti na nom aj zelena LED, no diag nevidi auto pripojene k ntb, stale pise "Bez komunikace" pri vsetkych RJ... zapalovanie mam zapnute ...

...zasuvka v aute je dobra, ked pripojim cez OBD VW diag tak mi nabehne v pohode ... resp. moze byt kdesi len poistka vyrazena, uz mesiac som nemal auto na diag, stat sa moze, ak tak, netusi niekto kde je?

...je na to nejaky figel co treba spravit, pripadne nejaky rozumny postup, na youtube som toho moc nenasiel, iba to ako sa s tym robi :(
« Posledná zmena: 01.01.1970 - 01:00:00 od Guest »
SÚČASNÉ --> Peugeot 308SW GTline 1.2 96kW EAT8 2018 + Peugeot 306 2.0HDi...66kW...2001 + Peugeot 307 SW 1.6HDi...80kW...2007
MINULOSŤ -->Peugeot 406 break 2.0HDi + Peugeot 407SW 1.6HDi + Peugeot 4007 2.4 + Peugeot 508SW 2.0HDi + Peugeot 208 1.2VTi + BMW E61 525xdT + Peugeot 306 break 1.4i

Offline Marcel00

  • ID: 007
  • Registrovaný užívateľ
  • Guru
  • *******
  • Príspevkov: 5.958
Re: Diagbox, fungovanie, ako na to?
« Odpoveď #1 kedy: 06.07.2014 - 18:52:55 »
Skusal si napojit aj ineho peugeota ?
« Posledná zmena: 01.01.1970 - 01:00:00 od Guest »
nepiste mi dotazy o radu a postupy do spravy alebo na mail..., piste to vzdy na forum, nech sa k info dostanu aj ostatni uzivatelia.

Offline g@briel

  • Šuflikant
  • ****
  • Príspevkov: 255
  • Tak už je doma.
Re: Diagbox, fungovanie, ako na to?
« Odpoveď #2 kedy: 06.07.2014 - 19:36:34 »
aká je verzia DiagBoxu  a na čom je nainštalovaný ?
« Posledná zmena: 01.01.1970 - 01:00:00 od Guest »
Dacia Duster 1.6 SCe 84kW 4x4, výbava Prestige, béžová Dune, kamerový systém Multiview+navigacia,  aut.klimatizácia, 17" Maldive, ťažné

Offline Qcko

  • ID: 024
  • Riadny člen
  • Expert
  • ******
  • Príspevkov: 2.200
Re: Diagbox, fungovanie, ako na to?
« Odpoveď #3 kedy: 06.07.2014 - 19:39:14 »
Zatial iba svoju 407 na skusku, ineho teraz nemam k dispozicii :(

Inak postup ako to robim:

Zapnem diagbox, zvolim model, ked napise ze mam pripojit kabel tak ho dam do auta a zapnem zapalovanie a potvrdim ... ale diagbox si potom vypyta VIN a to by asi nemal, co? :)

Moze byt problem aj s verziou BSI? lebo na tu sa ma pyta tiez, ale netusi aka je :D ...skusil som 2 moznosti, no rovnaky vysledok.

Verzia je 7.02, mam aj novsie, ale este som to neaktualizoval, pravdu povediac som este nepozeral ani ako, zatial riesim ci vobec pripojim auto :)

Nainstalovany na NTB HP, Win7 32bit
Auto je 2005, tak hadam v takej verzii bude, ci?
« Posledná zmena: 01.01.1970 - 01:00:00 od Guest »
SÚČASNÉ --> Peugeot 308SW GTline 1.2 96kW EAT8 2018 + Peugeot 306 2.0HDi...66kW...2001 + Peugeot 307 SW 1.6HDi...80kW...2007
MINULOSŤ -->Peugeot 406 break 2.0HDi + Peugeot 407SW 1.6HDi + Peugeot 4007 2.4 + Peugeot 508SW 2.0HDi + Peugeot 208 1.2VTi + BMW E61 525xdT + Peugeot 306 break 1.4i

Offline g@briel

  • Šuflikant
  • ****
  • Príspevkov: 255
  • Tak už je doma.
Re: Diagbox, fungovanie, ako na to?
« Odpoveď #4 kedy: 06.07.2014 - 19:43:33 »
malo by to fungovať. . . . aj ja mám 7.02 na W7 Ultimate 32Bit(notebook) a šlape to  . . .

ja zapojím kabel a potom spúšťam diagBox,ale to asi nemá vplyv na to,zvolím model,VIN nedávam
« Posledná zmena: 06.07.2014 - 21:58:34 od g@briel »
Dacia Duster 1.6 SCe 84kW 4x4, výbava Prestige, béžová Dune, kamerový systém Multiview+navigacia,  aut.klimatizácia, 17" Maldive, ťažné

Offline Qcko

  • ID: 024
  • Riadny člen
  • Expert
  • ******
  • Príspevkov: 2.200
Re: Diagbox, fungovanie, ako na to?
« Odpoveď #5 kedy: 06.07.2014 - 19:45:18 »
No prave preto ma to vedie k problemu so zasuvkou v aute ... neviem ju premerat, tak skusim ine auto, ak pojde, tak pojdem po poistkach, len neviem ci ma poistku alebo nie ... ale hovorim, OBD mi na nej islo v pohode, len tym sa dostanem len do motora, co je mi zbytocne ...
« Posledná zmena: 01.01.1970 - 01:00:00 od Guest »
SÚČASNÉ --> Peugeot 308SW GTline 1.2 96kW EAT8 2018 + Peugeot 306 2.0HDi...66kW...2001 + Peugeot 307 SW 1.6HDi...80kW...2007
MINULOSŤ -->Peugeot 406 break 2.0HDi + Peugeot 407SW 1.6HDi + Peugeot 4007 2.4 + Peugeot 508SW 2.0HDi + Peugeot 208 1.2VTi + BMW E61 525xdT + Peugeot 306 break 1.4i

Offline g@briel

  • Šuflikant
  • ****
  • Príspevkov: 255
  • Tak už je doma.
Re: Diagbox, fungovanie, ako na to?
« Odpoveď #6 kedy: 06.07.2014 - 19:47:30 »
OBD mi fungovalo-potom som kúpil kabel od Pe.Tra a nainštaloval som DiagBox 5.xx a tiež mi to nefungovalo po pripojení na auto . . . po preinštalovaní DB na 7.02 všetko funguje
« Posledná zmena: 01.01.1970 - 01:00:00 od Guest »
Dacia Duster 1.6 SCe 84kW 4x4, výbava Prestige, béžová Dune, kamerový systém Multiview+navigacia,  aut.klimatizácia, 17" Maldive, ťažné

Offline Qcko

  • ID: 024
  • Riadny člen
  • Expert
  • ******
  • Príspevkov: 2.200
Re: Diagbox, fungovanie, ako na to?
« Odpoveď #7 kedy: 06.07.2014 - 19:50:48 »
Tak skusim aktualizovat na novsiu verziu a napisem ci to pomohlo :)

Zatial dakujem...
« Posledná zmena: 01.01.1970 - 01:00:00 od Guest »
SÚČASNÉ --> Peugeot 308SW GTline 1.2 96kW EAT8 2018 + Peugeot 306 2.0HDi...66kW...2001 + Peugeot 307 SW 1.6HDi...80kW...2007
MINULOSŤ -->Peugeot 406 break 2.0HDi + Peugeot 407SW 1.6HDi + Peugeot 4007 2.4 + Peugeot 508SW 2.0HDi + Peugeot 208 1.2VTi + BMW E61 525xdT + Peugeot 306 break 1.4i

Offline pavol2078

  • ID: 076
  • Moderátor
  • Expert
  • *******
  • Príspevkov: 2.294
Re: Diagbox, fungovanie, ako na to?
« Odpoveď #8 kedy: 06.07.2014 - 20:37:21 »
Zastavsa a vyskusamena mojom ci pojde :)
« Posledná zmena: 01.01.1970 - 01:00:00 od Guest »
Peugeot 306 1.9DT   - EX
Peugeot 307 2.0Hdi/Fap OFF=> SaLi moja radosť ] VIN: vf33crhsb82290694 - EX
Peugeot 307SW 1.6 16V + LPG = rv.2007 imidžovečka na R17 chalengeroch ]
Peugeot 407SW 1.6HDi 80kw/FAP OFF-
Peugeot 508 SW 2.0HDi 120kw AT/6 CHIP by Straki 144kw

Offline janou

  • ID: 009
  • Riadny člen
  • Praktikant
  • *****
  • Príspevkov: 322
Re: Diagbox, fungovanie, ako na to?
« Odpoveď #9 kedy: 07.07.2014 - 00:19:24 »
Skôr by som sa zastal toho , že kábel nevie komunikovať . Podľa všetkého inštaláciou preflašuješ kábel na v 4,3 ktorú nevie spracovať , alebo je vadné niektoré relátko na kábli.Vieš ako to vyzerá vo vnútri? Máš plný kábel , alebo oklieštený?
 Skús nainštalovať starú verziu PP 2000 na iný not s XP a skus načítať, alebo verziu diagbox 6.1.S Diag 7 staršie auta vo verzii  pp2000 moc toho nenačítas (Bsi a motor ?).
« Posledná zmena: 01.01.1970 - 01:00:00 od Guest »
Peugeot 508SW Busines 2014 cca 59 000km

Offline Qcko

  • ID: 024
  • Riadny člen
  • Expert
  • ******
  • Príspevkov: 2.200
Re: Diagbox, fungovanie, ako na to?
« Odpoveď #10 kedy: 07.07.2014 - 08:25:16 »
No notas s XP teraz hladat to je na dlho :D ... Vo vnutri coho janou? Kabla? To neviem, mozem ti ho odfotit, ale ma klasicku obd zasuvku, potom je nejaky valec a za nim cierna plastova skatulka so zelenou LED (ta svieti ked pripojim ntb). Ked som ho prvykrat pripojil k ntb tak nabehla instalacia ovladacov a prebehla uspesne ...
« Posledná zmena: 01.01.1970 - 01:00:00 od Guest »
SÚČASNÉ --> Peugeot 308SW GTline 1.2 96kW EAT8 2018 + Peugeot 306 2.0HDi...66kW...2001 + Peugeot 307 SW 1.6HDi...80kW...2007
MINULOSŤ -->Peugeot 406 break 2.0HDi + Peugeot 407SW 1.6HDi + Peugeot 4007 2.4 + Peugeot 508SW 2.0HDi + Peugeot 208 1.2VTi + BMW E61 525xdT + Peugeot 306 break 1.4i

Offline Marcel00

  • ID: 007
  • Registrovaný užívateľ
  • Guru
  • *******
  • Príspevkov: 5.958
Re: Diagbox, fungovanie, ako na to?
« Odpoveď #11 kedy: 07.07.2014 - 08:30:37 »
to je ok... vyskusaj to hlavne na inych pugoch, az potom mozes uvazovat nad chybou kabla/interface.
ja som uz riesil chybny kontakt v interface a dokonca i v zastrcke obd na konci kabla.
« Posledná zmena: 01.01.1970 - 01:00:00 od Guest »
nepiste mi dotazy o radu a postupy do spravy alebo na mail..., piste to vzdy na forum, nech sa k info dostanu aj ostatni uzivatelia.

Offline Judes

  • ID: 013
  • Kartičkár
  • Guru
  • *******
  • Príspevkov: 3.272
Re: Diagbox, fungovanie, ako na to?
« Odpoveď #12 kedy: 07.07.2014 - 11:06:58 »
Ak nemáš po ruke notebook s XP, tak si nainštaluj "VirtualBox" a doňho nainštaluješ XP + (ja mám PP2000). Mne to takto fungovalo na Win8, momentálne mám preinštalované na Win8.1 a zatiaľ som to neskúšal.
« Posledná zmena: 01.01.1970 - 01:00:00 od Guest »
Peugeot 407 Sedan, 2.0 HDI bez FAP, 2006, Diagnostika Peugeot Planet 2000
vlákno tu https://forum.peugeotclubslovakia.sk/index.php/topic,544.0.html

Offline Qcko

  • ID: 024
  • Riadny člen
  • Expert
  • ******
  • Príspevkov: 2.200
Re: Diagbox, fungovanie, ako na to?
« Odpoveď #13 kedy: 07.07.2014 - 14:24:33 »
No, virtualbox je tiez riesenie, ale chcem najprv skusit ten diagbox, ak nepojde ziadne auto, tak skontrolujem kabel, ak bude dobry, tak potom budem riesit problem zo strany software ;) ... nejako to hadam dokopy dam, len nemam v ntb akumulator, tak to je trochen komplikovane :D

EDIT: tak som to vylepsil na verziu 7.30 ale ani to nepomohlo, nakoniec som pohybal s konektorom na tej ciernej skatulke, nieco v nej cvaklo, preblikla ta zelena LED a zrazu to islo :D Presiel som 407 a dokonca aj 306, to som cumel :)

Tak hadam to uz pojde ...
« Posledná zmena: 01.01.1970 - 01:00:00 od Guest »
SÚČASNÉ --> Peugeot 308SW GTline 1.2 96kW EAT8 2018 + Peugeot 306 2.0HDi...66kW...2001 + Peugeot 307 SW 1.6HDi...80kW...2007
MINULOSŤ -->Peugeot 406 break 2.0HDi + Peugeot 407SW 1.6HDi + Peugeot 4007 2.4 + Peugeot 508SW 2.0HDi + Peugeot 208 1.2VTi + BMW E61 525xdT + Peugeot 306 break 1.4i

Offline Y2K

  • Praktikant
  • *****
  • Príspevkov: 314
    • http://www.capoeira-vrbove.sk
Re: Diagbox, fungovanie, ako na to?
« Odpoveď #14 kedy: 22.07.2014 - 15:55:55 »
ja som sa furt k instalacii diagboxu akosi nedostal :D
« Posledná zmena: 01.01.1970 - 01:00:00 od Guest »
BMW e46 330 xdT 2002
Suzuki GSX-R 600 K7