Samozrejme ze som ho odvzdusnoval, hned ked sa zlozil motor ... Nalial sa olej , nastartovalo sa , par krat som potocil volantom az do kraja , dolial sa olej do plna a odvtedy to je take ake je . Je pravda ze som netocil volantom 3x nasucho a potom 10x s motorom , az tak som sa s nim nehral , preto to chcem este raz ... Ale ked som uz odvtedy nabehal cca 800km , tak uz by sa muselo odvzdunsit aj samo, nie ? Ci sa odvzdusni len tym sposobom ze ide volant po okraj ? Lebo jasne ze v beznej premavke nevytacam volant az na doraz ...
No nic ,skusim to este odvznusti poriadne a uvidim ,ale nedavam tomu velku nadej ...
Co sa tyka toho remena, skor tam by mozno mohol byt pes zakopany , ale zase nechapem preco ? Pretoze remen je nahodeny spravne . 206 ktora nema od vyroby klimu , ma remen nahodeny presne ako ja . Cize takto :
[ IMAGE NOT SHOWN - GUESTS CANNOT VIEW ATTACHED IMAGES ] [/attachment]10888279_10200141781224573_1421519677_n.jpg[/attachment:368lgf8c]
Tak isto to mam aj ja . Akurat ze mal by tam ist remen podla tabulky 6PK 1205 , ja mam remen PK 1210 . Co je ale podla mojho nazoru jedno, ze je malinko dlhsi , kedze tam je predsa sponovacia kladka, ktora ho dosponuje a este je aj dokonca nova, tu som menil. Volny ten remen urcite nie je ...
Tak neviem kde by tam mohol byt problem ... Jedine ze by 206 bez klimy mala ine servo ? / remenicu ? A tomu mojmu servu by si to tak zapojene nepacilo ? :wring Neviem ...
DECAT - Podla toho co citam a pisem s ludmi, tak by to malo fungovat takto : 1 lambda pred kat by mala urcovat zmes paliva, 2. lambda kontroluje stav katalyzatora . Pravdepodobne sa obe lambdy doplnaju , cize ked dava druha lambda co kontroluje kat nejake ine hodnoty, koriguje sa aj zmes paliva. To je asi dovod preco mi to ide bez kat horsie ako s nim , ale bohvie . 2. lambda dava zle hodnoty, preto koriguje 1. lambdu a ta ako keby pustala chudobnejsiu zmes . Preto taha auto a nieco horsie ...
To je teoria, ktory ale nikto poriadne nepotvrdil a ani nevyvratil

V mojom pripade sa deje ale zahada , ktoru nikto iny nemal , aspon co pisem s ludmi. A to taka ze pokial kat odstranili , tak automaticky 2. lambda co kontroluje kat , by mala zaznamenat predsa ze tam kat nie je a RJ by mala ukazovat chybu , cize by mala svietit kontrolka motora ..... Logika .... KAT OFF = Kontrolka ON ... Ja ale ked som odstranil kat , tak ako a aj vidis na videu , tak kontrolka mi nesvieti , proste mala by svieti a nesvieti , nitko nevie preco ...
To je hned chyba cislo 1. .... Dalsia vec je ta , kedze 2. lambda kontrolu stav kat a kat tam nie je , da sa to oblbnut tak ako pises ... Spravis to ze bud dieru kde bola lambda na vyfuku zaslepis a lambdu nechas niekde visiet , to sa ale vacsinou nerobi , skor sa robi to, ze miesto zaslepenia sa dava to kolienko .... Proste oddialis lambdu od splodin , aby mala " cistejsi vzduch " ako keby merala splodiny ktore presli katalyzatorom ...
Preto som tam to kolienko daval .... S tym kolienkom , by to teoreticky malo ist ako s katalyzatorom . Momentalne ho tam mam nahodene , ale neviem ako to ide, kedze je vsade snehu a neda sa to poriadne odskusat . Na to potrebujem suchu cestu ... S beznej jazdy ale nemam pocit ze by sa nieco zmenilo , takze skor si myslim ze to nepomohlo ... Uvidi sa neskor ...
Chcem este vyskusat jednu vec , odpojit 2. lambdu na konektore , tak ako vo videu a jazdit tak . Na videu som presiel asi 4km mozno dokopy a je to asi malo, preto to nic neukazoval . Lambda by mala mat urcite pracovnu teplotu , je mozne ze v tejto zime este nemala ...
Takze najblizsi pokus bude ju zase odpojit a behat na tom, ci sa chyba ukaze ci nie ...
Co sa tyka protitlaku , nad tym som uz tiez spekuloval, ci to nakoniec nie je tym ... Ze to nie je blbou lambdou , ale proste motor strati protitlak a tym to ide horsie . Davalo by to zmysel ... ALE , pisal som s 2 ludmi z CZ , ktory odstranili kat a bez neho im to ide LEPSIE ako s nim ... Tak tuto teoriu vyvratili
Kat mam stale doma , najjednoduchsi sposob by bolo , keby tam kat zase nahodim, aspon na skusku . Uvidel by som co by sa dialo, ci by islo auto lepsie, podla mna ano , tak isto ako aj v lete ked som ho vyhodil, islo to horsie , nahodil som ho spat a islo to opat normalne ... Lenze ten kto vie, aky je ku katalyzatoru na RC pristup , tak pochopi ze sa mi do toho nechce

pretoze je to robota za trest , robi sa to strasne zle a je problem to tam potom poriadne dotiahnut , aby to nefucalo ...
Plan je taky, ze budem skusat no jari , ci s tym nieco nevymyslim . Ak nie , na jar ked uz bude vonku teplo , tak tam ten kat este raz nejako na skusku nahodim ... Nic ine mi neostava ... Len neda mi to pokoja, ked inym ludom na RC to funguje a mne nie :head