Je tu akosi ticho, Asi nikto nič nerobí
No ja som cez sviatky doplnil do svokrovej vetvy rodokmeňa 7 generácii (už som okolo roku 1700 a ďalej je problém lebo turci palili kostoly aj s matrikami :doh )
V piatok konečne prišlo objednané relé a po výmene kotol ústredného kúrenia šlape ako hodinky. Predtým "niekedy" nereagoval na zopnutie izbového termostatu. Stačilo kotol vypnuť a zapnúť a nabehol. Servisák identifikoval poruchu na doske regulácie výkomu planeňa (99%) alebo doska riadenia (1%). Výmena jednej alebo druhej okolo 100€. Regulacia planeňa to nebola lebo jednu vymenenú dosku som už doma mal a cela chyba v nej bola jeden studený spoj. Po vymene dosky regulacie vykonu plamena sa nič nezmenilo. Chyba bola v riadeni. Rozobrat, odfotit, nakreslit schemu. Nasledným meraním som zistil že rele ma vystupe stale cvakne ale na vystupe nie vzdy je 220. Hura cela chyba opalene kontakty na vystupnom rele (zaliata plastova kocka). Rele za 1,3€ objenane, tyždeň čakania a vymena za 5min. Od piaku šlape ako nový....
Ju a dnes som svokre opravil jej oblubenu žehličku, chyba v šnúre. Som ten najlepší zaťko na svete

(Ešte mi jej dcéra musí poďakovať

)