Autor Téma: Re: Aké auto plánujete kúpiť? +tipy na kúpu +porada o kúpe  (Prečítané 7340 krát)

0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.

Offline Spartan

• Pokročilý
  • Príspevkov: 703
optiway sa oplati urcite pokial hovorim za seba.Nazory sa lisia su ludia co ju nevyuziju a su to vyhodene prachy zbytocne,a su ludia co lutuju ze ju nemaju ked pride na vacsie vydavky
« Posledná zmena: 01.01.1970 - 01:00:00 od Guest »
Peugeot 207 Le Mans Series 1.6 THP 110kw/150HP Blanc Banquise,Summer mode 17" Pitlane,Winter mode 16" Snowflake

Offline pacho

• Pokročilý
  • Príspevkov: 910
Re: Aké auto plánujete kúpiť? +tipy na kúpu +porada o kúpe
« Odpoveď #1 kedy: 18.01.2014 - 22:01:21 »
optiway, v žiadnom prípade nedoporučujem. Zaplatil som zaň vyše 200€, a keď som potreboval vymeniť tyčky stabilizátora, tak ma s prepáčením Peugeot poslal do p r de le, že vraj tyčky sú spotrebný material, nezabili by Ste ich. Takže doslova a do písmena vyhodené prachy.
C4 1,5 HDi 96kW
308 1,6HDi 85kW
207 1,4HDi 50Kw

Offline Spartan

• Pokročilý
Re: Aké auto plánujete? +tipy +porada +pozná niekto tento vo
« Odpoveď #2 kedy: 18.01.2014 - 22:51:47 »
Ked myslis ze to neni dobra vec no ok ako myslis.Pre mna je optiway jasna volba kedze vymenene veci boli dost drahe:riadenie,rozvody,motor,turbo,2x lakovacka kufrovych dveri a to som zaplatil max 400 ecok optiway no usetril som tisice ...... A tycky stabilizatora sa menia tusim do 40 000 km
Peugeot 207 Le Mans Series 1.6 THP 110kw/150HP Blanc Banquise,Summer mode 17" Pitlane,Winter mode 16" Snowflake

Offline pacho

• Pokročilý
« Odpoveď #3 kedy: 19.01.2014 - 06:12:12 »
Spartan, tak to fakt neviem čo to máš za auto, keď ho toľko opravovali??, ešte aj lakovanie!!§, :head  Takéto auto to by som im  rovno vrátil. Auto je na jazdenie , a nie na chodenie po servise. Čo sa týka tých tyčiek, mne povedali, že do 20kkm., no povedz mi čo to je za hlúposť?? Nikde v záručných podmienkach to nemáš uvedené (aspoň mi to v servise nedokázali ukázať, že vraj interná smernica, ale tá mňa nemôže zaujímať). Jeden z argumentov, bolo tiež, že slovenské cesty, sú zléé..... proste blabala len ako odrbať zákazníka. Ináč, po dlhej, dosť nechutnej konverzácii s dovozcom, mi museli vrátiť peniaze za opravu.
Čo sa týka optywaiu, je to môj osobný názor, v živote by som si to už nedoplatil, ale na budúce si kúpim, len auto, kde záruka je hneď aspoň  na 4roky.

Taktiež uhol pohľadu, Ty sa tešíš, že za 400€, koľko si ušetril, ja by som zasa na tvojom mieste nadával, že peniaze za auto boli vyhodené peniaze.

Ináč so zárukami som veľmi opatrný, v súčasnosti si chcem kúpiť väčšie auto- Padla mi do oka 5008, z programu certifikované, jazdené vozidla. Kde uvádzajú, záruka na jazdené km, + 1rok záruka. Na otázku ako ručia najazdené km, bola odpoveď servisná knižka, a rôzne certifikáta.... no ale preboha, to nie je záruka. Záruka by bola, keby povedali, že keď zistím, že km nesedia, že môžem vrátiť auto bez náhrady,....proste zo strany Peugeota žiadna zodpovednosť. Ďaľej ročná záruka? Peugeot, zaplatí neakeje firme, ktorá mi poskytne záruku. Na otázku, kde budem chodiť servisovať, mi odpovedali, že to by mi oznámili v prípade poruchy. No tak ďakujem pekne, neprosím, napíšu mi, že opravia mi ho v Prahe.......  No ale čo už, sme na slovensku, a toto sú, služby po slovensky. Ďalej, navrhol som, že by som súčasné auto dal na protihodnotu, ale mám ho ešte viazaný úverom podotýkam v PSA finance,. Tak, že  si mám zrušiť , ja úver, a nech potom prídem. no tak takto si služby určite nepredestavujem. Fakt nechápem, prečo by to nemohol vybaviť predajca. Keď som si vybavoval úver, tak to dokázali zariadiť , ale naopak už idú prehánať zákazníka, takže výsledok, ďakujem dovidenia.
C4 1,5 HDi 96kW
308 1,6HDi 85kW
207 1,4HDi 50Kw

Offline Marcel00

• ID: 007
  • Registrovaný užívateľ
  • Guru
  • Príspevkov: 5.976
« Odpoveď #4 kedy: 19.01.2014 - 09:53:33 »
Spartan sory ale pacho ma pravdu. To auto si mal v zakonnej lehote vratit. Optiway je marketingovy tah.
S takym autom sa niet co chvalit a peugeot by sa mal hanbit ze to auto rovno od teba navzali a nedali ti druhe.
nepiste mi dotazy o radu a postupy do spravy alebo na mail..., piste to vzdy na forum, nech sa k info dostanu aj ostatni uzivatelia.

Offline Spartan

• Pokročilý
« Odpoveď #5 kedy: 19.01.2014 - 11:06:38 »
v zakonnej lehote po 4 rokoch ?  :rofl  Nikto sa netesil ze som usetril to som nepovedal tvrdim ze to bola akasi poistka,a zasa neuzatvorim predsa zmluvu ked nevim co obsahuje ake vyhody a nevyhody takze tak chlapci nebudem to tu riesit do podrobna par chalanov odtialto vie ako to bolo a vie ako to je  :clap .Som nazoru ze niekomu optiway pomohol a niekomu nie.Pacho ked k tebe neboli ochotny tak preco si neskusil iny servis ? Na ten program certifikovane mam tiez nazor a neuvazoval by som o tom aj ked si myslim ze km budu sediet na 100% skor tam su ine problemy v niektorych pripadoch.O Otiway poviem  tak 100 ludi 100 chuti .... :yes
« Posledná zmena: 19.01.2014 - 11:13:44 od Spartan »

Offline Marcel00

• Registrovaný užívateľ
  • Guru
« Odpoveď #6 kedy: 19.01.2014 - 11:12:52 »
optiway sa dava na viac ako 4roky? som nevedel.
ale i tak auto kde do 4rokoch bolo treba kopec vymenit vratane motora, tak to ti nezavidim. fakt traged auto.
no verim ze taraz uz mas patalie zazehnane a auto si uzivas :)
nepiste mi dotazy o radu a postupy do spravy alebo na mail..., piste to vzdy na forum, nech sa k info dostanu aj ostatni uzivatelia.

Offline Spartan

• Pokročilý
« Odpoveď #7 kedy: 19.01.2014 - 11:18:36 »
optiway je max 3 roky cize dokopy 5 rokov len auto mozes vratit v 2 rocnej lehote pokial viem .sorry pomenil som predchadzajuci prispevok  :think vies o tomto by sme sa mohli bavit od rana do vecera ono je mnozstvo chyb o ktorych clovek nevie a ked sa dozvie je normalne ze to riesi ,zasa by som bol cisty magor aby som to nechal tak a cakal kedy vyprsi zaruka a pak sa  :head a platil z vrecka.
 Kazdy produkt v tomto pripade auto ma chyby kebyze vsetky znacky zverejnia chyby tak si nikto nic nekuupi  :cool

Offline CiNiK

• ID: 008
  • Administrátor
  • Guru
  • Príspevkov: 6.249
  • www.autovinky.sk
    • AutoZine.sk
« Odpoveď #8 kedy: 19.01.2014 - 11:25:06 »
A ešte by sa patrilo zdôrazniť, že nie je Optiway ako Optiway...  :nerd

Offline pacho

• Pokročilý
« Odpoveď #9 kedy: 19.01.2014 - 14:00:31 »
Veď hej, Optiway, je ako poistka. Keď ju nepoužiješ, tak si v podstate rád. Len mňa hnevá, že človeka nalákaju na záruku, a potom sa vykrúcaju ako hadi, len aby ju nemuseli plniť. Servisy som obehal všetky naokolo (ZA+PP). Dokonca v PP boli také s vi ne. do telefónu, ano vymeníme, pridte, a keď som dobehol, a dali auto n zdvihák, tak začali vydierať, že na to záruka niej, že som nebol na prehliadke v autoriziovanom servise, keď som im ukázal servisku,m že do najbližšej  prehliadky mi chyba ešte 250km, zasa začal sa yvhovárať na slovenské cesty, na čo som im povedal, že keby som vedel, že auto nie je na Sk cesty, tak by som ho v živote nekúpil, nezabral ani argument, že minimálne 1/2 som najazdil na dialniciach miomno sk.... Nakoniec majiteľ začal vyplakávať, že keby to dal spraviť,že by to on musel zaplatiť z penazí čo by musel z domu doniesť..... Ale samozrejme žiadne konkrétne fakty. Dokonca mi citovali moju servisku, kde je napísane, čo nespadá pod záruku, čiže, brzové obloženia, opotrebovanie pneumatí... stierač... a na konci je ešte dovetok "atd.", takže tam je to napísane, no proste sila. nakoniec som to vzdal, azaplatilk opravu, ale ako som už písal, servis mi musel vrátiť celú sumu spať.
Ja len stále tvrdím, že služby na sk stoja za deravy groš, tu nič nefunguje, ako má, preto musí byť človek obozretný všade. Prepisoval som auto z fyzickej, na právnicku osobu, čiže sam zo seba na seba. Požiadal som PSA finance o prepis, kde mi napísali, že prepis bude   66€, reku dosť veľa, ale čo už., Auto som prepisoval, a šup ho faktúra za prepis 99€, dôvod, že zmenili cenník. Po urputnom boji, (jednej babe  som aj vynadal, že kotkodáka ako kôčka, a po 20´by mohla aj mňa pustiť k slovu...)  , ale nakoniec rozdiel museli vrátiť. špiny.

Spartan, nechcel som sa Ťa dotknúť, ale s tým Optiwayom si mal v podstate zpekla štastie. Mne záruka už skončila, lebo som už prešvihol km. a kľudne sa môže stať, že sa auto začne teraz sypať (čo dúfam, že nie) a možem  :head , takže tak.
C4 1,5 HDi 96kW
308 1,6HDi 85kW
207 1,4HDi 50Kw

Offline Marcel00

• Registrovaný užívateľ
  • Guru
« Odpoveď #10 kedy: 19.01.2014 - 15:59:42 »
no pekne...
ako cinic pise, nieje optiway ako optiway a nie ku kazdemu sa spravaju rovnako.
je dost dolezite kto si a kde robis. a podla toho je aj ustretovost co sa optiway-u tyka...
narazam na jednu osobu ktoremu v ramci optiwayu pomali aj "auto povysavaju" a niekomu ako pacho-vi vid vyssi pribeh nadomnou problemy robia...
my sme si optiway nedali, hoci som nad tym velmi uvazoval, ale skusenosti okolia hovoria za vsetko...
dolezite je s autom v ramci zaruky najazdit aspon 30t km a ked sa doteraz nic neposerie tak uz len mala pravdepodobnost, kedze auto uz mohlo muchy vychytat. :hi

ps: temu som presunul do solo vlakna...

Offline Spartan

• Pokročilý
Re: Optiway... ano ci nie ?
« Odpoveď #11 kedy: 19.01.2014 - 16:14:47 »
Mnohokrat je to asi vec stastia na koho natrafis a kto bude ako pristupovat k tvojmu problemu.Ja osobne som nikoho nikdy neposkodil zly usudkom alebo neodfajcil slovami neda sa.Jednoducho sa staci pozret na auto v akom je stave a vies ako sa sofer onho stara ci chodi po jamach umyselne (su aj take typy) tak tam je mala sanca riesit napr tycky

Offline ozzy1

• ID: 022
  • Riadny člen
  • Praktikant
  • Príspevkov: 335
« Odpoveď #12 kedy: 19.01.2014 - 18:51:32 »
my jsme si připlatili 2 roky a nelituji.
Peugeot 5008 2.0 HDi,144 kW/196 koní,automat ,r.v11/2010,šedá Shark , kůže,parkovací senzory , Head-up display , alu 17" Hockenheim , aut. klima  ,pack viditelnost 2 , mlhovky , + pár serepetiček

Offline pacho

• Pokročilý
« Odpoveď #13 kedy: 19.01.2014 - 19:09:12 »
asi hej, je to danné asi aj servisom. Ja som chcel chodiť do Popradu, lebo to mám blíko (60km po dialnici). No bohu žiaľ. Prvý krát som potreboval vymeniť tuším tesnenie olejového čerpadla, tak po kratšej konverzácii, am poslali  do....."nech si dám opraviť auto tam, kde som si ho kúpil. Napriek sťažnosti importérovy, že mi v PP odmietli spraviť záručnu opravu, ten k tomu pristúpil dosť laxne, bez akéhokoľvek výsledku. Nakoniec som mi to spravili v ZA, v pohode. Druhý krát ma PP dobehli tiež, takže poprad nikdy viac.

Spartan, ver mi autíčko si veľmi Vážim, lebo mi nespadlo z "neba", správam sa k nemu slušne, lebo chcem aby mi dobre slúžilo. Studený motor nikdy nepreháňam, olej mením kždých 15kkm, 1/2 km najazdená po dialniciach prevažne v zahraničí. Samozrejme na sk cestách sa absolútne dieram jednoducho nevyhneš. Cez retardéry chodím tak 10-15km/h..... Práve preto, že tyčky stabilizátora sú dosť nekvalitné, tak by som očakával od importéra, práve naopak, väčšiu ochotu pri výmene, a nie ju ešte obmedzovať rôznymi tajnými dokumentmi na 20kkm. (tajné preto, lebo zákazník o nich nevie). to sa mi zdá hodne nefér zo strany servisov. Pritom sa jedná o fakt zanedbatelnú čiastku (materiál cca20€, a keď sa nahnevám, tak ich vymením aj na krajnici, alebo pred panelákom, a z toho idú servisy robiť vedu. )
C4 1,5 HDi 96kW
308 1,6HDi 85kW
207 1,4HDi 50Kw

Offline Spartan

• Pokročilý
« Odpoveď #14 kedy: 19.01.2014 - 20:50:22 »
nemyslel som ze vymetas kazdu jamu jasne ze sa neda vyhnut vsetkym ale myslel som to tak ze niektori su odvazlivci pride zo zohnutym diskom a poskodenou puklicou a chce riesit geometriu na zaruku a bude trvrdit ze mu to robi od zaciatku ako ma auto dufam ze ma chapes kam tym mierim ze neni zakaznik ako zakaznik.A nechapem postavenie wagon trading ci ako sa volaju teda chapem chcu len osklbat nic viac a nie pomoct .To akoze k nam chodia desiatky aut orange slovensko a to kazde mame posielat do blavy kedze tam to kupili ?ved to je ubohe v dobe ked sa maju bit o zakaznika tak si ho odhanaju.Mal si smolu ako sa povie skoda,ja som mal tiez zlu skusenost na ivanskej kde som doniesol kolesa na auto uz vyvazene ze reku mi prehodia zadara ked uz som tam prisiel pre auto a cakal som tam ako chuj a nikto nikde o pol hodinu dosiel chlapik zdvihol auto a nahodil kolesa a vyuctoval 25 ecok kukam ci mu nedrbe kebyze vim tam to na zasnezenom parkovisku prehodim  :sad a druha vec ako vravis v zmluve by mal byt uvedeny zoznam dielov alebo veci co su obmedzene kilometrovo a nie ze tam dojdes a povedia ze neda saa