Tak čau

Povedzme, že auto sa začalo používať, pár dlhších ciest už má za sebou.
Ale pekne postupne:
- výmena senzora kľuky - pri štartovaní ručička otáčkomera "poskakovala" do výšin, nový senzor Magneti Marelli. Doplnil som aj chýbajúce plasty na svetlách pri otvorení kufra (foto pred a po).
- výmena stredného (alebo predného, ako sa to vezme) tlmiča výfuku, ktorý bol rozsypaný, + oboch flexi spojok, ktoré boli takisto rozpárané. Konečne tichý zvuk, nie rachotenie.
- napustenie klímy. Vákuovanie OK, po napustení klíma OK. Žiaľ, radosť trvala približne 4 týždne, kompresor spína dodnes, ale chladiť nechladí, takže niekde to vyfučalo. Zatiaľ sa klíma ďalej neriešila.

- väčší projekt. Výmena introšu za rovnakú sivú kožu, avšak s výhrevom. Keď boli sedačky vonku, vytepoval sa interiér. Samozrejme, "nová" súprava takisto nešla do auta bez čistenia. Rozdiel fotený na zadnej lavičke a lakťovke

jednou cestou sa vymenilo aj tlačidlo uzamykania - jediný gombík so "soft touch" povrchom. Tak to aj vyzerá, je to choroba FL 607. Malý detail, no spraví veľa.
- trošku mimo tému, ale ešte koncom mája sme dobrému kamarátovi dovláčili z Poľska jeho veľký sen - Citroën C6 3.0 V6 HDi. Holt asi rok plnenia snov

Keď už obaja jazdíme popri iných kočároch aj loďami, zobrali sme autá na akciu-výstavu jedného menšieho maďarského youtubera do Aeroparku pri letisku Budapešť, kde sme poobzerali aj iné vozy a pekné lietadlá
Krátky zostrih z akcie na YouTube po kliknutí sem, maďarčina nie je potrebná 
- po výmene interiéru som auto používal asi týždeň denne. Neskôr som sa k nemu asi 4 dni nepriblížil a keď som ním chcel odísť, diaľkáč nereagoval. Po otvorení som prišiel na to, že baterka je vycucaná. Káblami sa auto naštartovalo a po tom, čo sa baterka dobila, bolo všetko OK. Zvalil som to na starú baterku z roku 2018. Po pár dňoch státia sa však situácia zopakovala, neskôr sme teda začali merať odber, no po "uspaní" bol príliš vysoký - okolo 300 mA. Najskôr ma nič nenapadalo, no doplo mi, že jediné, čo sa pridalo, bol výhrev sedačiek. Po tom, čo sme vytiahli poistku vyhrievania pravej strany, odber padol na 20-30mA. Vytiahli sme relátko vyhrievania zadnej sedačky, no odber bol stále vysoký. Po odpojení pravej prednej sedačky odber znova padol. Na vine bol modul vyhrievania PP sedačky. Objednal som teda druhý z Poľska - investícia 13 eur.
- v strede júla som na Bazoši objavil novú sadu celoročiek Michelin za dobrú cenu, tak som neváhal a zbehol po ne. Koncom augusta sa gumy nahodili na origo elektróny Tosca a spolu s novými pukličkami (viď predchádzajúci príspevok) sa nahodili na auto. Borbety som už aj strelil známemu na 407 2.2HDi, takže viac ich na aute nikto neuvidí. Som spokojný, tie origo disky sa tomu autu hodia

- baterka z roku 2018, ktorá aj tak kapacitou ani rozmerovo nebola vhodná do 607, po tých dvoch-troch vybitiach zdochla. Nahodil som novú Exide, ktorá skoro spĺňa špecifikácie origo batérie - namiesto 100Ah a 1000A je táto 100Ah a 900A. Snáď bude pár rokov kľud.

Toť asi vše na teraz. Ako ďalšie by som rád doriešil tú klímu, ostreky svetiel - aby tam neboli diery, tyčku AMVAR-u. Respektíve kúpil som čisto nové denné svietenie z druhej ruky za 55eur, ktoré chcem tiež nahodiť

Do ďalšieho čítania