Autor Téma: Chybové hlásenia na displeji  (Prečítané 248 krát)

0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.

Offline olcan

• Nováčik bez príspevkov
  • *
  • Príspevkov: 4
Chybové hlásenia na displeji
« kedy: 15.04.2025 - 16:54:34 »
Mám Peugeot 407 Sedan, r.v.2007, 1997 cm3, 100 kW, diesel.
V sobotu sa mi stal takýto problém. Pri vytočení volantu na doraz doprava, ukázalo sa chybové hlásenie kontrolky posilňovača ( volant s výkričníkom) a po chvíli zasa ďalšie chybové hlásenie kontrolka nabíjania batérie.
Keď som prišiel domov, zmeral som batériu a tá ukazovala napätie 11,75V.
V pondelok ráno, po cca 1 minúte po naštartovaní sa ukázalo chybové hlásenie nabíjania batérie a o chvíľu veľkými písmenami STOP. Znovu som odmeral batériu, stále tam bolo 11,75 V.
Keď som to chcel odviezť automechanikovi, tak už som nenaštartoval, ale iba v motore cuklo, ale nestiahlo kontrolky na paneli.
Dali sme batériu pre istotu nabiť a dnes sme dali premerať aj jej kapacitu, všetko v poriadku.
Pri naštartovaní sa neobjavovali žiadne chybové hlásenia, tak som išiel na "skúšobnú" jazdu.
Po prejdení cca 2 km mi vyhodilo chybové hlásenie dobíjania baterky, ale po cca 10 sekundách zhaslo.
Pri ceste naspať, zasa po cca 1,5 km, pri odbočovaní doľava sa ukázalo chybové hlásenie kontroly posilňovača s výkričníkom, za ním STOP a keď som odbočil k bytovke už aj ESP a ťažko sa točilo s volantom a nakoniec motor "skapal".
Batériu som odmeral a tá má 12,75V.
Nestretli ste sa s niečím takýmto a viete mi poradiť?

Offline santa99

• ID: 147
  • Riadny člen
  • Holobriadok
  • Príspevkov: 83
Re:Chybové hlásenia na displeji
« Odpoveď #1 kedy: 21.04.2025 - 13:03:46 »
BPGA issue :) Vitaj v svete Peugeot. Ja som mal to iste. Najlepsie na tom je ze musis vymenit celu skrinku miesto 5euroveho relatka. Dakujeme.

PS: V tom lepsom pripade to bude len nejaka poistka.

Skus aliexpress a kupit celu jednotku tam. Ja mam svoju staru z 308cky doma kebyze chces poistky :)
« Posledná zmena: 21.04.2025 - 13:06:46 od santa99 »
Lexus IS-F - 2009
Peugeot 308 GTi 270 Pearl White - 2016
ex:Lexus IS200